Gevel en dak reinigen

Je dak en gevel reinigen en behandelen verlengt de levensduur van je dak. De Mosgigant help bij het ontmossen en reinigen van gevels. We zijn actief in verschillende regio's. Vraag hier een gratis offerte aan.

Waar zijn wij actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

dak ontmossen of niet 2

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijven je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is ook specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. Dak en gevelreiniging

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

De oorzaken van een vuil gevel en dak

soorten daken

Je dak en buitenmuren beschermen je woning namelijk tegen allerlei weersomstandigheden zoals storm, hagel, sneeuw en vorst. Het is dan ook haast onvermijdelijk dat algen, mos en vuil zich na een tijdje beginnen vastzetten. 

Tip: Bescherm je woning met een dak en gevelcoating.

Voordelen van een gevel en dakreiniging

gevel en dak reinigen

Wanneer is een ontmossing en reiniging nodig? Zo snel mogelijk! Tijdens de herfst- en wintermaanden houden daken en gevels langer vocht vast, waardoor er barsten en scheurtjes ontstaan wanneer het begin te vriezen. Een gevel- en dakreiniging heeft dus een aantal voordelen:

1. De levensduur verlengen

Wie regelmatig zijn dak en gevel reinigt kan de levensspanne van het dak drastisch verlengen.

2. Minder vervuiling rondom je woning

Wie een bemost dak heeft weet dat de vervuiling niet enkel daar blijft, maar ook op je terras of oprit belandt. Als je je dak een goede schoonmaakbeurt cadeau doet bespaar je jezelf dus ook veel extra schoonmaakwerk.

3. Behoud van waarde

Wanneer je je huis wil verkopen is het belangrijk dat de potentiële kopers bij aankomst meteen een goede indruk krijgen. Groene aanslag op je dak en gevel is nu niet bepaald aantrekkelijk. Na een reiniging ziet je huis er meteen een stuk waardevoller uit.

4. Geen vervuiling van je regenwaterput

Wanneer mos, algen en andere vuildeeltjes door een regenbui in je regenput terecht komen kan het water vervuild worden. Het is dan tijd om je regenput te reinigen

Ook voor de reiniging van regenputten ben je bij De Mosgigant aan het juiste adres. Lees er hier alles over de prijs van een regenput te reinigen.

5. premies voor gevelrenovatie

Ben je van plan om te investeren in een gevelrenovatie? Dat is bijzonder slim! De waarde van je huis vliegt de hoogte in, je wooncomfort verbetert en je bespaart op energie en onderhoud. Bovendien kom je in aanmerking voor enkele interessante premies.

Vraag hier je offerte aan

Naast het reinigen van daken en gevels, biedt De Mosgigant allerlei diensten zoals zonnepanelen en regenputten reinigen.

Verschillende technieken om gevel te reinigen

REINIGEN

Om je muren en dak weer helemaal in hun originele conditie te krijgen, reinigen we je dak met een stoomreiniger. Zo spoelt al het vuil meteen weg! Omdat we zonder hoge druk werken, vermijden we schade aan je dak of schilderwerken.

Tip: laat bij een dakreiniging ook meteen je dakgoot schoonmaken.  

Ontmossen

Geef mos geen kans en laat je gevel en dak regelmatig ontmossen. Ook ontmossing gebeurt met een stoomreiniger. Daarnaast wordt er vaak een anti-mosproduct toegevoegd aan het water, zodat de mossen minder snel kunnen teruggroeien. 

Coaten

Na een reiniging kan je ervoor kiezen om je dak en gevels te bedekken met een vuil- en waterafstotende coating. Zo zal je woning er nog jarenlang stralend uitzien!

Impregneren

Naast coaten is impregneren een andere techniek om je gevel en dakbedekking langdurig te beschermen tegen algen en mossen. Het grootste verschil is dat het middel dat bij een impregnatie wordt gebruikt volledig kleurloos is.

Zien je muren er erg grauw en verweerd uit? Dan is het hoog tijd om je gevels te laten reinigen door de professionals van De Mosgigant

Wil je liever persoonlijke uitleg over onze werkwijze, dan kan je ook onze gratis demo bus laten langskomen. Daarmee geven we je gratis een demonstratie van hoe we het mos op jouw dak aanpakken. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Proper dak in drie stappen

Stap 1: Behandeling met ecologische producten

Eerst behandelen we je dak met biologisch afbreekbare producten die mos en algen doen afsterven. Onze kwalitatieve, ecologische schoonmaakmiddelen zijn niet alleen goed voor je dak, maar ook voor het milieu!

 

Stap 2: Reiniging onder lage druk met stoom

Na enkele weken komen we terug om je dak schoon te maken. Het stoomreinigen van je dak gebeurt steeds onder lage druk en met een temperatuur van maximum 150°C. Door de warmte komt al het vuil makkelijk los. De lage druk voorkomt beschadigingen.

Stap 3: Anti-mos behandeling

Voorkomen is beter dan genezen. Na het ontmossen behandelen we je dak daarom standaard met een anti-mos schuimlaag.

Heb je keramische pannen of kleipannen, dan kan je ook kiezen voor een behandeling met een waterafstotende coating met hydrofuge. Zo blijft je dak lang mooi en beschermd.

Is jouw dak begroeid met mos en algen? Dan is het hoog tijd om je gevels en dak te laten reinigen door de professionals van De Mosgigant

Met de nodige apparatuur en expertise komen we snel jouw probleem oplossen. Bovendien zorgen we voor een nabehandeling van je dak en muren, waardoor je veel minder snel een nieuwe reiniging moet inplannen.  Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

gevel en dak reinigen

Zelf je dak en buitenmuren reinigen of een professional inschakelen?

Er komt heel wat bij een gevel- en dakreiniging kijken. Daarom raden wij ten zeerste af om zelf het klusje te klaren.

Zo houden we op voorhand rekening met volgende aspecten:

 • Hellend dak of plat dak?
  Wanneer we te maken hebben met een hellend dak is er andere apparatuur nodig. 
 • Welk type dakbedekking?
  Heb je dakpannen? De reinigingsmethode varieert namelijk naargelang het soort dakbedekking.
 • Hardnekkige vervuiling of milde vervuiling?
  Bij milde vervuiling volstaat heet water doorgaans voor een goed resultaat. Bij hardnekkige vervuiling daarentegen kan een extra reinigingsmiddel nodig zijn. Het is hier ook belangrijk om de juiste middelen te gebruiken voor jouw dak.
 • Verstopte dakgoot?
  De dakgoot reinigen is even belangrijk als het reinigen van je dak. Na verloop van tijd kunnen er heel wat bladeren, vuil en mos in vast komen zitten die de afvoer verstoppen. Het gewicht in de goot wordt zo te groot, waardoor hij voegen van de buitenmuur lostrekt. 

prijs gevel en dakreiniging

De prijs om je gevel te reinigen samen met je dak is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Huidige staat van je dak en gevel
 • Ligging van de woning
 • Dakgrootte en bereikbaarheid
 • Soort dak en gevel

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Als je een professional inschakelt.

Laat je dak en gevel reinigen bij De Mosgigant

Is jouw dak begroeid met mos en algen? Of zien je muren er erg grauw en verweerd uit? Dan is het hoog tijd om je gevels en dak te laten reinigen door de professionals van De Mosgigant! Vraag nu vrijblijvend een offerte aan! 

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor gevel- en dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.