Dak ontmossen

Last van mos op je dak? Laat je dak ontmossen door een échte specialist. De Mosgigant is al jarenlang actief in Oost- en West-Vlaanderen! Bovendien reinigen we je dakpannen zonder druk, zo blijft je dak optimaal beschermd. Vraag een gratis offerte aan. 

Waarom kiezen voor de mosgigant?

De Mosgigant is al jaren actief in de wereld van de mosbestrijding. Door onze juiste producten en speciale reinigingsmethode voorkomen we onnodige schade bij het reinigen van je dakpannen en gevel. 

De mosgigant transport

Dak ontmossen of niet? Mos op je dak is natuurlijk niet fijn. Mos zorgt namelijk voor een poreuze dakbedekking en kan je dakpannen aantasten, waardoor er scheurtjes en lekkages kunnen ontstaan.

onze troeven:

Waarom je dak laten ontmossen? Als je zeker wilt zijn van een mooi resultaat dan laat je het ontmossen van je dakpannen best over aan een ervaren dakreiniger. Je bent dan zeker van:


 1. Geschikte reinigingsmethode
 2. Correcte uitvoering van de werken
 3. Kwalitatieve producten en materialen

Benieuwd naar de kosten van je dak te ontmossenVraag een gratis offerte aan. 

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Huidige staat van je dak
 • Ligging van de woning
 • Dakgrootte en bereikbaarheid
 • Soort dak 

Vraag hier je offerte aan

Btw-tarief van 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Als je een professional inschakelt

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

dakpannen reinigen prijs-3 (1)

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

Mosgigant coating

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen

5. regenput reinigen

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Hoe ontmossen we je dak?

Je dak ontmossen en coaten gebeurt over het algemeen volgens de volgende stappen:

STAP 1: DAKInspectie

Eerst komt een dakreiniger langs om het dak volledig te inspecteren. Deze analyse is nodig om te zien welke reinigingsmethode nodig is en welke producten hiervoor het meest geschikt zijn. Er wordt dan ook vastgesteld of nog andere factoren voor moeilijkheden kunnen zorgen (schade, moeilijke bereikbaarheid, …)

Dak ontmossen

STAP 2: Voorbereiding

Bij deze fase kan je zelf de dakreiniger al wat helpen door een vlotte toegang tot het dak te verzekeren. Dat betekent minder moeite voor de vaklui. Je bespaart bijkomend ook heel wat arbeidskosten.

Dak ontmossen

STAP 3: DAKontmossing

Na de voorbereidende werken volgt het mos reinigen op je dak. Dit kan zowel met als zonder reinigingsmiddelen, afhankelijk van de dakbedekking en de hardnekkigheid van het vuil: een dak ontmossing zonder reinigingsmiddel.

Dak ontmossen

Hydrofoberen?

Een extra element dat de prijs enorm kan beïnvloeden is de keuze of je je dak laat hydrofoberen. Je kan je dak namelijk extra beschermen en de terugkeer van algen en mossen afremmen door je dakbedekking te laten nabehandelen met een hydrofobeermiddel of anti-mos coating. Zo zal je veel minder snel je dak moeten laten ontmossen. 

Dak hydrofoberen (impregneren) = transparante beschermlaag:

Bij hydrofoberen wordt er een transparant vuil- en vochtwerend middel op het dak aangebracht. Het middel trekt in de poriën van het dak en zorgt ervoor dat het dak droger blijft en dat mos en ander vuil zich moeilijker kunnen hechten. 

Benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw situatie? Via de offertepagina kan je makkelijk prijzen en adviezen van professionele dakreinigers vergelijken. De Mosgigant is gelegen vlakbij Kortrijk en is actief in Oost- en West-Vlaanderen voor dakontmossing en reinigen van zonnepanelen en gevels.

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

De Mosgigant is actief in verschillende regio's in Oost- en West-Vlaanderen voor het ontmossen van je dak:

Regio's voor dakontmossing in West-Vlaanderen.

Regio's voor dakontmossing in Oost-Vlaanderen.

Hoe moeilijk is een dak ontmossing echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak moet ik ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dakpannen ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

 • Extreme hitte
 • Vorstperiodes
 • Storm of regenweer

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.