Gevel reinigen: prijs

Zie je de buitenmuren in je gevel scheuren? Dan heb je dringend een grondige gevelreiniging nodig! Je gevel reinigen komt natuurlijk samen met een kostprijs. Er zijn heel wat zaken die worden meegenomen in het berekenen van de exacte kosten. De Mosgigant legt je dan ook graag uit hoe deze prijs nu precies tot stand komt.

gevel reinigen prijs

Welke methodes bepalen de kostprijs?

De prijs zal heel vaak berekend worden in euro per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van een aantal verschillende factoren en de gebruikte methodes zijn hier zeker onderdeel van. Hieronder kan je alvast enkele verschillende methodes vinden. De gekozen reinigingsmethode beïnvloedt de totale prijs om je gevel te reinigen.

Gevel reinigen prijs

Zacht wassen

Dit is een soort reiniging waar hoge waterdruk vermeden wordt. In plaats daarvan werkt men met lage druk, hetere temperatuur en extra reinigingsmiddel voor hardnekkige vervuiling. Hoge druk kan namelijk je gevel beschadigd achterlaten. Daarom kiezen wij bij De Mosgigant voor het zacht wassen.

reinigen van de gevel

Je gevel reinigen is essentieel. Wanneer je de gevel van je woning niet onderhoudt, kan het mos dat zich op je buitenmuren heeft genesteld zorgen voor kleine scheurtjes. Op die manier kan zelfs de isolatie van je woning aangetast worden. 

Het reinigen van je gevel combineren we met een behandeling van het mos, waardoor het zal afsterven en minder snel terugkomt. De Mosgigant doet dit met ecologisch verantwoorde producten. Bekijk hier hoe we te werk gaan wanneer we je dak ontmossen, want onze werkwijze voor een gevelreiniging is bijna identiek dezelfde! 

Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Vlekken op de gevel verwijderen

De gemiddelde kosten zullen hier afhankelijk zijn van de oorzaak van de vlekken. Zijn de vlekken gevolgen van graffiti? Of is er sprake van hardnekkige vervuiling, waardoor we een harde reiniging zullen moeten uitvoeren? Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Je dak laten impregneren

Naast je gevel reinigen, kan je kiezen om voor impregnatie. Met deze methode zorg je voor een extra bescherming aan je gevel, waardoor de levensduur van je woning positief wordt beïnvloedt.

Deze optie zit niet standaard in ons pakket, maar op basis van persoonlijk advies kunnen wij jullie aanraden dit toch te doen.

Gevel laten reinigen: hou rekening met deze 4 factoren die de prijs beïnvloeden

 1. Het soort vervuiling
  Hardnekkig vuil is moeilijker weg te krijgen dan oppervlakkige zandresten. Je hebt verschillende soorten vervuiling zoals grijze aanslag, stof en kleine korrels zand, mossen en algen, graffiti, vocht, enzovoort. Afhankelijk van hoe zwaar je gevel vervuild is, maken wij een forfaitaire prijs op. 
 2. De oppervlakte
  Hoe groter je de oppervlakte van je woning, hoe meer werk er is om de gevel te reinigen. Het resultaat is ook een hogere prijs voor de reiniging.
 3. De bereikbaarheid
  Moeten we de straat afzetten of kunnen we je woning makkelijk bereiken zonder al teveel extra werk? Ook de bereikbaarheid van de woning heeft een impact op hoe snel de werken kunnen worden uitgevoerd. En dus ook op de kostprijs.
   
 4. Het type gevel
  Afhankelijk van het soort gevel kan je de passende gevelreiniging selecteren. 
 5. Een gevel gemaakt uit broze gevelmaterialen moet met iets meer zorg behandeld worden.

deze 4 factoren die de prijs beïnvloeden

 1. Het soort vervuiling
 2. De oppervlakte
 3. De bereikbaarheid
 4. Het type gevel

Geniet van een premie

De Vlaamse Overheid geeft mensen die hun gevel reinigen een premie. Je krijgt die natuurlijk niet zomaar. Op basis van een aantal voorwaarden kan je kijken of je recht hebt op deze premie. Dit kan de kostprijs van een gevelreiniging toch een beetje temperen!

Geen idee of je gevel al toe is aan een reiniging? De Mosgigant geeft je graag persoonlijk advies. Contacteer ons hier.

GEÏNTERESSEERD?

Interesse om je gevel te reinigen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Soorten gevelreiniging

Gevel reinigen

De Mosigant gebruikt uitsluitend stoomreiniging zonder druk om daken en gevels te reinigen.

Er bestaan ook andere reinigingstechnieken op de markt zoals zandstralen, hogedrukreiniging en chemische reiniging.

Ontdek de voor- en nadelen:

Stoomreiniging

 • Verwijdert mos en vuil zonder schade
 • Je schilderwerken blijft intact
 • Geen invloed op het mileu

Andere technieken

 • Kan mogelijk je gevel beschadigingen 
 • Extra kosten om alles te herschilderen
 • Chemische reiniging is milieuvervuilend

DE MOSGIGANT STAAT GARANT VOOR DE BESTE SERVICE

Wil je opnieuw een schone gevel? Het team van De Mosgigant beschikt over tonnen ervaring op elk gebied van gevelreiniging. Ons klein, hecht, maar professioneel team komt met plezier bij je langs, ongeacht het soort klus. 

We beschikken over de meest moderne apparatuur. Zo ben je niet alleen zeker van een kwalitatief resultaat, maar geniet je ook van de esthetische voordelen die erbij komen. Bovendien werken we op een milieuvriendelijke manier! We kiezen onze methodes in functie van jouw situatie met als doel je gevel weer te laten stralen!

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op en we beantwoorden met plezier al je vragen. Tevens ontvang je van ons op wens vrijblijvend prijsvoorstellen en offertes. Zo ben je zeker van de beste deal en krijg je exacte prijzen.

GevelReiniging bij de mosgigant

De experts van Mosgigant komen je gevel en dak reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.