ONTMOSSEN VAN DAKEN MET DE MOSGIGANT

De Mosgigant is dé specialist in het ontmossen van daken. Tijdig je dak ontmossen is niet alleen een goed idee om je huis er weer als nieuw te laten uitzien, maar het heeft ook tal van andere voordelen. Ontdek je alle redenen waarom je dak ontmossen een goed idee is en een goede investering is op korte én lange termijn

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Waarom mijn dak ontmossen?

Voor je je dak kan laten reinigen is het een goed idee om te bedenken waarom dit nu precies nodig is. Je dak ziet er misschien helemaal niet zo erg uit naar jouw mening. Laat je jouw dak ontmossen of niet? Best wel!

Zonder dat je het weet kan je dakbedekking beschadigd zijn of is je dak vervuild door het mos en de algen. Zeker voor oudere daken is je dak laten ontmossen interessant. Hier geven we de belangrijkste redenen mee waarom en wanneer je je dak laat ontmossen

1. Je huis ziet er weer als nieuw uit

De eerste - en voor veel mensen de meest belangrijke - reden om je dak te laten ontmossen is om esthetische redenen. Je wil natuurlijk dat jouw thuis er op z’n mooist uitziet, en een proper dak oogt nu eenmaal veel mooier dan een dak dat overwoekerd is met mos. Bovendien is je dak een van de eerste dingen dat mensen zien wanneer ze bij jou op bezoek komen, dus het kan geen kwaad om een goede indruk te maken met een goed onderhouden dak.

Maar ook voor mensen die hun huis willen verkopen is het reinigen van je dak een uitstekend idee. Kopers zullen al snel een heel ander beeld hebben van je huis wanneer het dak gereinigd is, dan wanneer het vol met mos staat.

2. Ontmossing voorkomt waterinfiltratie

Maar naast esthetische redenen, is er nog een belangrijkere reden waarom je je dak best tijdig laat ontmossen: ontmossing voorkomt waterinfiltratie.

Wist je dat mos je dakbedekking ernstig aantast en de kans op scheuren en barsten aanzienlijk vergroot? Mos hecht zich aan alles vast, en elk spleetje of gaatje dat het vindt is een nieuwe plaats voor het mos om zich aan vast te hechten. Bij koude temperaturen of wanneer het vriest zet het mos uit, waardoor het dan barstjes in de dakpannen kan veroorzaken. Gevolg? Lekkages. Het is dus geen slecht idee om je dak tijdig te laten ontmossen, zodat je zo’n onaangename problemen kan vermijden.

3. Je verlengt de levensduur van je dak

Wie tijdig zijn dak laat ontmossen, verlengt de levensduur van zijn dak aanzienlijk. Je dak krijgt van ons een soort van beauty-behandeling, waarbij het dak er niet alleen mooier zal uitzien, maar ook beter bestand zal zijn tegen veroudering.

Mos zorgt er namelijk voor dat de beschermende deklaag van je dak aan een verhoogd tempo verdwijnt, waardoor je dak er veel sneller verouderd zal uitzien. Om die reden is je dak ontmossen dus ook een uitstekende investering op lange termijn.

Hoe gaat het ontmossen van daken in zijn werk?

Het ontmossen van je dak brengt heel wat voordelen met zich mee, weet je nu. Maar hoe gaat een dak ontmossen en coaten nu precies in z’n werk?

Mosgigant heeft een eigen, efficiënte werkwijze die je dak er in een korte tijd gegarandeerd weer stralend zal laten uitzien! Of het nu gaat om keramische of metalen daken, platte of schuine daken: er is geen enkele ontmossing die Mosgigant uit de weg gaat!

STAP 1.Voorbereiding

Mosgigant dakwerken

Eerst en vooral zullen we onderzoeken welk soort dak we moeten behandelen. We gaan na in welke mate het dak vervuild is, en bekijken welke vorm je dak heeft en welk soort dakbedekking er op je dak ligt. Hebben we te maken met een schuin dak of platte daken, een kermamische dak of metalen dak?


STAP 2. Dak ontmossen

Het moment is aangebroken: tijd om mos van je dak te reinigenOnze experts komen bij je langs en maken komaf met al het mos dat je dak er zo lelijk laat uitzien. Met biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel zorgen we ervoor dat het mos van je dak verwijderd is.

Bij Mosgigant kiezen we resoluut voor dit speciaal reinigingsmiddel, omdat dat veel beter is voor het milieu. Zo maken we je dak proper én beschermen we tegelijk Moeder Natuur!

STAP 3. Dak reinigen

Na twee weken heeft het reinigingsmiddel voldoende tijd gekregen om in te werken en komen onze experts opnieuw langs om je dak nu grondig te reinigen.

Met een reiniger wordt het dak nogmaals afgespoten, zodat het resterende mos verdwijnt en het dak weer volledig proper is.

We gebruiken een stoomreiniger met een temperatuur onder 150°C en met weinig druk. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het vuil makkelijker verdwijnt en de lage druk beschermt tegelijk je dakpannen tegen verdere beschadiging.

STAP 4. Dak coaten

Nu je dak er weer als nieuw uitziet, wil je dat natuurlijk ook graag zo houden. Je wil niet dat je dakbedekking beschadigd raakt of blootgesteld wordt aan nieuw mos.

Daarom wordt na een dak ontmossing ook coating op het dak aangebracht, zodat je dak nog voor een lange tijd beschermd is en mooi blijft. Je dak laten coaten kan echter enkel voor keramische dakpannen en kleipannen.

ontmossen van daken 2

Waarom kiezen voor Mosgigant?

Wie zijn dak wil laten ontmossen, is aan het juiste adres bij Mosgigant! Daken ontmossen is wat we bij Mosgigant het liefste doen en waar we al vele jaren ervaring mee hebben. Elk dak ziet er weer als nieuw uit wanneer Mosgigant er zijn handen onder zet.

Onze dakwerkers, Brecht en Mathijs zijn enorm gedreven en staan altijd klaar voor onze klanten. Ze zorgen voor een tip-top service in een korte tijd. Zaakvoerder Kevin leidt aan de andere kant alles in goede banen, voor een snelle en efficiënte service.

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Huidige staat van je dak
  • Ligging van de woning
  • Dakgrootte en bereikbaarheid
  • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
  • Als je een professional inschakelt

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.