Dak ontmossen ZEDELGEM

Wil je jouw dak ontmossen in Zedelgem? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en Oost-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

FAQ: Wat is het verschil tussen impregneren en coaten? 

Coaten doet men op oudere daken die niet meer in topconditie zijn, maar nog niet aan vervanging toe zijn. Als je een dak hebt dat er nog goed uitziet, maar wel een goede bescherming vraagt, kan je kiezen voor impregnatie. 

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

6. DAKGOOT REINIGEN

Ook een dakgoot kan na een tijdje grondig verstopt raken door bladeren, vuil en mos. Daardoor kan het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. Het is dan ook aangeraden om je dakgoot regelmatig schoon te maken. De experten van De Mosgigant nemen deze klus graag voor hun rekening.

dakgoot reinigen 2

Voordelen

Heeft je dak een groene aanslag? Of zitten er barsten of scheurtjes in je dakbedekking? Dan is het dringend tijd om je dak te laten ontmossen. Door je dak te reinigen, zal je de levensduur van je dak verlengen, krijgt je woning weer een frisse uitstraling en vermijd je tal van problemen.


Ben je op zoek naar de geschikte vakman die jouw dak kan ontmossen in de regio Zedelgem? Contacteer dan De Mosgigant. Wij hebben de geschikte apparatuur en expertise in huis om snel je dak te komen ontmossen! 

Gratis offerte

Naast het ontmossen van daken, biedt De Mosgigant allerlei diensten zoals zonnepanelen en regenputten reinigen.

Waarom moet je je dak ontmossen? 

Je dak ontmossen en reinigen kent alleen maar voordelen. Wij lichten ze graag even voor je toe. 

1. Waterlekken vermijden

Onder invloed van fijn stof, bladeren, neerslag, zure regen en bacteriën kunnen er mossen en algen ontstaan. Die kunnen heel wat schade aan je dakconstructie veroorzaken. Het mos zal zich namelijk aan je dak gaan hechten en zo kleine scheurtjes maken. Het gevolg? Regen sijpelt makkelijker binnen en veroorzaakt op die manier een ernstige waterlek.


Dat is nog niet alles, want het vocht dat zich in de mos ophoopt kan bij vriesweer de situatie nog verergeren. Doordat het water uitzet kunnen er zich ernstige barsten in de dakbedekking ontwikkelen. 

2. Langere levensduur

Door tijdig mossen en algen te verwijderen en vervolgens te laten coaten voorkom je schade aan je dak. Daarnaast blijft je dak langer beschermd tegen zwaardere weersomstandigheden en mos- en algenvorming. Bovendien vermijd je dat je over een aantal jaar je hele dak moet vernieuwen. Zo is een reiniging uiteindelijk financieel stukken voordeliger!

3. Een frisse uitstraling

Door je dak te laten reinigen, zal je woning er weer een stuk mooier en waardevoller uitzien. Dat is handig wanneer je je woning snel wil verkopen. 

dakcoating 2

Wanneer je dak schoonmaken?

Wanneer je dak ontmossen? Liefst zo snel mogelijk. Natuurlijk hangt dat af van de omgeving waar je woont. Wie in bosrijk gebied woont, zal waarschijnlijk vaker een reiniging moeten inplannen aangezien dan meer vuil kan achterblijven. Het laten coaten van je dak kan in deze situatie veel helpen. Zo bescherm je je dak en blijft je dak langer schoon. 

Dak ontmossen in Zedelgem: soorten reinigingen 

Vraag hier je offerte aan

werkwijze:

De Mosgigant heeft de geschikte dakwerker in huis om jouw dak weer volledig mosvrij te maken. Dit is hoe onze dakwerker meestal te werk gaat: 

STAP 1: Onderzoek

We komen op voorhand bij je langs in Zedelgem om te bekijken hoe je dakbedekking eraan toe is. We houden hierbij rekening met een aantal factoren. Het type dakbedekking dat bij jou aanwezig is en de staat ervan zal bepalen welk schoonmaakmiddel en materiaal we zullen gebruiken.

STAP 2: Dak reinigen en ontmossen 

Als de vervuiling minder ernstig is, is het vaak voldoende om alleen met lage druk je dak schoon te maken.

dak ontmossen zedelgem

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

prijs dakontmossing zedelgem

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Huidige staat van je dak
  • Ligging van de woning
  • Dakgrootte en bereikbaarheid
  • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je woning ouder is dan 10 jaar.
  • Als je een professional inschakelt

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.