• Home
  • >
  • Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen met de Mosgigant

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer optimaal? Wij hebben de oplossing: zonnepanelen reinigen met De Mosgigant

Weet je niet hoe dit proces precies in zijn werk gaat? In dit artikel ontdek je alles over de redenen, de voordelen en de werkwijze van een reiniging bij De Mosgigant. 

zonnepanelen reinigen 2

Zonnepanelen schoonmaken: hoe gaat dat? 

Hoe gaat dat reinigen van zonnepanelen nu precies in zijn werk? Is het makkelijk om bijvoorbeeld zelf zonnepanelen te reinigen? En wat heb je er voor nodig? We geven hieronder graag een antwoord op al je vragen. 

Voorbereiding

Eerst en vooral is het belangrijk om de grote stukken vuil, zoals bladeren die doorheen het jaar op je dak vallen, te verwijderen. Dit maakt de reinigingsbeurt namelijk heel wat makkelijker. Ook moeten de zonnepanelen worden uitgeschakeld tijdens de reiniging. 

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Het schoonmaken van zonnepanelen zelf gebeurt natuurlijk met de juiste middelen. Je mag dan ook zeker geen gebruik maken van agressieve schoonmaakproducten. 

Een gespecialiseerd bedrijf maakt daarentegen gebruik van osmosewater. Dit bestaat uit gezuiverd water zonder nitraten, kalk en zout. Osmosewater is ecologisch verantwoord en kan dus zonder problemen doorstromen naar de grond.

Verder laat dit ook geen strepen achter op je zonnepanelen. Dat is namelijk essentieel om de opbrengst van je zonnepanelen hoog te houden.

Zonnepanelen reinigen

Borstelen

Met een zachte borstel die geen krassen achterlaat kunnen je zonnepanelen daarna nog eens extra worden schoongemaakt om mossen en ander vuil helemaal weg te krijgen.

Een schoonmaakbedrijf zoals De Mosgigant weet natuurlijk perfect wat de juiste materialen en borstels zijn om je panelen de beste behandeling te geven. Zo ben je er zeker van dat je zonnepanelen gereinigd worden op de beste manier. 

Checken of zonnecellen nog werken

Eens de reinigingsfase achter de rug is, checken wij ook nog even of alle zonnecellen, of zogenaamde hotspots, nog in optimale conditie zijn. Hiervoor gebruiken we een speciale camera. De beelden die we daarmee maken sturen we na afloop naar je door, zodat je die kan gebruiken om eventueel je garantie in te roepen bij je leverancier. 

4 redenen om je zonnepanelen te laten reinigen

1. Je zonnepanelen zijn het uithangbord van je huis

Samen met je dak zijn je zonnepanelen het eerste wat mensen zien bij het aankomen aan je huis. Je wil natuurlijk een propere, mooie uitstraling creëeren. Daarom staan wij bij De Mosgigant tot jouw dienst om van je huis het meest stralende huis in de straat te maken.

2. Hardnekkige vervuiling is moeilijk weg te halen

Hardnekkige vervuiling, zoals afgevallen bladeren, vogelpoep of zand zijn nu eenmaal moeilijk zelf weg te halen. Ook is het belangrijk niet enkel te vertrouwen op een flinke regenbui om al dit opgehoopte vuil weg te krijgen.

3. Negatieve rendement van je zonnepanelen tegengaan

Een laagje vuil op je zonnepanelen kan uiteindelijk een negatieve invloed hebben op een goed rendement, omdat het zonlicht niet meer ongehinderd op je zonnepaneel terecht kan komen. Voor een optimaal resultaat is het dus belangrijk om je zonnepanelen regelmatig vrij van vuil te maken.

4. Voorkom permanente schade

In extreme gevallen kan zo’n vuil zelfs permanente schade aanbrengen aan je zonnecellen. Zelf is het echter moeilijk om te weten te komen welke cellen nu wel nog werken en welke helemaal niet meer.

Heb je interesse?

Geïnteresseerd om je zonnepanelen te laten reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Hoe vaak moeten zonnepanelen gereinigd worden? 

Ondertussen weet je dat het belangrijk is voor de prestaties van je zonnepanelen dat ze regelmatig een reinigingsbeurt moeten krijgen. Maar hoe vaak moet dat schoonmaken nu gebeuren?

Dit hangt natuurlijk deels ook af van jouw persoonlijke situatie. Als er veel bladeren op je panelen vallen is het aangeraden iets vaker je zonnepanelen te reinigen. Hetzelfde geldt wanneer er erg weinig regen valt.

Voor een optimaal rendement wordt het aangeraden om, net als je dak, je zonnepanelen toch één keer per jaar te laten reinigen. Heb je vragen over zonnepanelen schoonmaken en of het voor jouw zonnepanelen nodig is? Contacteer De Mosgigant!

Zelf zonnepanelen reinigen of uitbesteden? 

Misschien denk je dat je zonnepanelen reinigen helemaal niet zo moeilijk klinkt en je het best zelf kan doen. Maar weet je ook hoe je om moet gaan met speciale zonnepanelen of panelen op moeilijk bereikbare plaatsen of een hellend dak? Weet je waar je osmosewater kan krijgen, hoe je krassen kan voorkomen of heb je een hoogtewerker staan? Een schoonmaakbedrijf zoals De Mosgigant is op al deze dingen voorbereid. Laat je dak reinigen en geniet tegelijkertijd van een reiniging van je zonnepanelen. 

Expertise

Voor professionals is het schoonmaken van zonnepanelen een dagelijkse bezigheid. Ze weten dan ook precies wat ze moeten doen, welke producten gebruikt moeten worden en wanneer een hoogtewerker nodig is.

Of je dak nu goed bereikbaar is of niet, de werknemers van De Mosgigant weten hoe ze je zonnepaneel op de beste manier kunnen reinigen.

Risico verminderen

Je zonnepanelen liggen misschien niet op de meest bereikbare plaats. Wanneer je dan probeert ze zelf te reinigen kan dit erg gevaarlijk zijn, zeker als je dit niet gewend bent.

Laat het schoonmaken van je zonnepanelen dan ook over aan de experts van De Mosgigant. We weten precies hoe we je zonnepanelen moeten reinigen en kunnen dit ook op een veilige manier doen.

Aangepast materiaal

Weet je niet precies waar je dat puur water of die zachte borstel kan vinden? Maak je geen zorgen: een professional van de Mosgigant brengt alle nodige producten zelf mee. Zo hoef je je zelf geen zorgen te maken over waar je al deze producten kan vinden. 

Prijs zonnepanelen schoonmaken

De prijs van zonnepanelen schoonmaken is niet zo precies te bepalen. Het hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals:

  • de bereikbaarheid van de panelen 
  • het aantal zonnepanelen
  • de manier van prijsberekening

Voor meer informatie over wat de precieze kostprijs is voor het reinigen van je zonnepanelen kan je rechtstreeks contact met ons opnemen. Of vraag meteen je gratis offerte aan en ontdek wat het je zal kosten.

Customers served! 0 Tevreden klanten! Ben jij de volgende?
Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen ?

Verhoog het rendement weer van jouw zonnepanelen door ze te laten reinigen. Hierdoor leveren jouw zonnepanelen jaarlijks 300 euro meer op! 

 Ja, ik wil een gratis offerte

Meer over:

  • Home
  • >
  • Zonnepanelen reinigen

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.