Regenput reinigen: prijs

Wie een waterput heeft, plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Maar wat is nu de prijs om je regenput te reinigen

Ruik je een vreemde geur aan het water? Of merk je een bruine of gele kleur op? Dan is het hoog tijd om een reinigingsploeg van De Mosgigant in te schakelen. Wij maken je regenput met de juiste apparatuur en expertise weer grondig schoon. De prijs en werkwijze ontdek je hier!

Bekwame vakmannen bij de Mosgigant 

Woon je in Diksmuide, Brugge, Kortrijk of een andere stad in West-Vlaanderen en ben je op zoek naar efficiënte vakmannen die jouw regenwaterput kunnen reinigen? Dan zit je bij De Mosgigant goed!

Dankzij onze centrale ligging in Langemark-Poelkapelle kunnen wij makkelijk bij jou langskomen. Zo ben je snel van de geurhinder van je regenwater af! Bovendien hebben wij de expertise en het nodige materiaal ter beschikking om jouw regenput weer helemaal schoon te maken.

Neem nu nog contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Wanneer moet je je regenwaterput reinigen? 

Je kan je waterput het hele jaar door laten reinigen. Er zijn echter wel periodes wanneer het makkelijker en efficiënter is om dit te doen. Tijdens een droge periode is het waterpeil namelijk het laagst en moet er minder water weggepompt worden. 

Ook aan het einde van de herfst komt de reiniging van je regenput goed gelegen. Dan is de ergste bladval voorbij en ben je zo meteen van alle bladeren in je put af.

Zo’n reiniging laat je best jaarlijks uitvoeren. Zo ben je zeker dat je altijd zuiver water gebruikt. 

Regenput reinigen prijs

Problemen met het regenwater

Er kunnen een aantal problemen opduiken wanneer je een regenwaterput hebt:

  • Verminderde opbrengst
  • Overlopen van de dakgoten
  • Verkleurd regenwater
  • Geurend regenwater
  • Geluidshinder
  • Geen regenwater

Herken je een van deze problemen? Neem contact met ons op. Dan onderzoeken we de oorzaak en geven we je het juiste advies.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Oorzaken van vervuild regenwater

Slib

In een regenwaterput vormt zich geleidelijk aan een sliblaag op de bodem. Die ontstaat door bladeren in de dakgoot, mos op het dak, zand en andere kleine vuildeeltjes. Wanneer de sliblaag begint te gisten krijg je vieze geurtjes en een bruine kleur. Daarom moet die na een tijd verwijderd worden zodat het water niet te vuil wordt. 

Mos

Wanneer het spoelwater van je toilet een donkerbruine of zwarte kleur heeft is het mogelijk dat er mossen in zitten. Meestal zijn dit mossen op je dak die door een hevige regenbui worden meegevoerd met het regenwater en zo in de regenput terechtkomen. Een groot deel van het probleem kan je oplossen door het mos van je dak te verwijderen en je dakgoten schoon te maken. Ook hiervoor kan je bij de Mosgigant terecht! 

Lees hier meer weten over het ontmossen van je dak.

Algen

Ook bestaat er altijd een kans dat algen te vinden zijn in je regenput. Die zullen eveneens zorgen voor vervuiling.

Droge afvoer

In periodes met weinig regenval kan de sifon droog komen te staan en zal je regenwater beginnen stinken. Zorg dan ook altijd dat je sifon nat blijft en vul desnoods aan met een extra voorraad regenwater.

Reinigen regenwaterput: gemiddelde prijs

Hoeveel kost het nu om je regenwaterput door een professioneel bedrijf te laten reinigen? Dat is moeilijk op voorhand te bepalen, omdat een aantal factoren de prijs mee bepalen. Zo hangt het af van de grootte van de put, de aard van de vervuiling en de bereikbaarheid van de waterput.

Wij zorgen steeds voor een forfaitaire prijs per opdracht! Vraag hier gratis een offerte aan. 

De voorwaarden

Om in de put te kunnen afdalen, moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

  • een minimale opening van 50x50 cm om veilig in de put te kunnen afdalen.
  • het deksel bevindt zich binnen de 20 m van de straatkant zodat wij erbij kunnen met onze apparatuur.

De werkwijze bij de Mosgigant 

Een regenwaterput ledigen en schoonmaken vergt heel wat expertise. Je begint er dus best niet zelf aan. De Mosgigant heeft jarenlang ervaring in regenputten reinigen en het ontmossen van daken. Wij volgen dan ook een vast stramien bij het schoonmaken van een regenwaterput.

Eerst beginnen we met een grondige inspectie. Daarna is het tijd om de put leeg te pompen. Dat doen we door het water via een darm te ledigen en naar de rioolput af te voeren. Vervolgens dalen we veilig af met een CO2-meter.

Dan is het tijd om de wanden en de bodem van de regenwaterput onder lage druk helemaal schoon te spuiten. Zo wordt de put wel grondig schoongemaakt, maar is er geen schade door een te krachtige waterstraal. Ook checken en reinigen we de filters en inspecteren we de aanzuigdarm

Wacht niet te lang met reinigen

Je auto en ramen wassen, je toilet doorspoelen, het sproeien van je gazon... Je regenwaterput is voor allerlei zaken te gebruiken! Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren of je put vervuild is.

Hoe langer je wacht met reinigen, hoe meer bacteriën in het water terecht komen en hoe sneller de kwaliteit van het water achteruitgaat. Je was zal niet meer lekker ruiken nadat je ze uit de wasmachine haalt, je zal bruine randen krijgen in je toiletpot en het water zal erg beginnen stinken. 

Wil je weer fris helder water uit de kraan? Wacht dan niet te langer en laat je regenput snel reinigen door de Mosgigant!

Vraag een gratis offerte aan voor het reinigen van je regenput!

Met de experts van De Mosgigant ben je verzekerd van een grondige reiniging van je regenput. Neem vrijblijvend contact op of vraag een gratis offerte aan en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenput op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.