Dak reinigen en coaten bij De Mosgigant

Ziet je dak er vervuild uit door mossen en algen? Dan laat je best je dak reinigen en coaten door een professioneel bedrijf. Zo kan jij snel weer genieten van een proper dak. In dit artikel ontdek je meer over de soorten reinigingen en prijzen die De Mosgigant aanbiedt.

Waarom je dak reinigen? 

1. Schade en lekken vermijden

Je wist het misschien nog niet, maar mossen en algen kunnen heel wat schade aan je dakconstructie veroorzaken. Het mos zal zich namelijk aan je dak gaan hechten en zo kleine scheurtjes maken. Het gevolg? Regen sijpelt makkelijker binnen en veroorzaakt op die manier een waterlek.

Dat is nog niet alles, want het vocht dat zich in de mos ophoopt kan bij vriesweer de situatie nog verergeren. Doordat het water uitzet kunnen er zich ernstige barsten in de dakbedekking ontwikkelen. 

2. Levensduur neemt toe

Door tijdig mossen en algen te verwijderen en vervolgens te voorzien van een beschermende coating voorkom je schade aan je dak. Daarnaast blijft je dak langer beschermd tegen weersomstandigheden en mos- en algenvorming. Bovendien vermijd je dat je over een aantal jaar je hele dak moet vernieuwen. Zo is een dakreiniging uiteindelijk stukken voordeliger voor je portemonnee!

3. Een frisse look

Niets is minder aantrekkelijk dan een vuile, groene schijn op het dak. Door een reiniging zal je woning er weer een stuk mooier en waardevoller uitzien. En dat heeft een positieve invloed als je je woning ooit wil verkopen. 

dak reinigen en coaten

PRIJS DAK REINIGEN EN COATEN

Wat is de prijs om je dak te reinigen en coaten? Dat hangt af van verschillende factoren. Onder meer het soort dak, het type vervuiling, maar ook de hardnekkigheid van de vervuiling als de grootte van het dak beïnvloeden mee de prijs. Bij een rieten dak, bijvoorbeeld, moeten we erg voorzichtig te werk gaan. Dat zal dan ook voor een lichte meerprijs zorgen.

GENIET VAN EEN VERLAAGD BTW-TARIEF

Is je dak 10 jaar of ouder? Dan heb je recht op een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit betekent een besparing van maar liefst 15 procent op de eindfactuur! Een voorwaarde is wel dat je de klus laat uitvoeren bij gespecialiseerde dakreinigers, zoals De Mosgigant.

Benieuwd naar de prijs voor de reiniging van jouw dak? Vraag hier een gratis offerte.

Soorten reinigingen

1. Dak ontmossen

Je dak ontmossen staat gelijk aan een langere levensduur voor je dak. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

2. Dak laten coaten

Na het ontmossen raden wij ten stelligste aan om een dakcoating aan je poreuze dakbedekking aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Bovendien is je dak op die manier ook beter beschermd tegen allerlei weersomstandigheden

Let op! Je dak moet eerst gereinigd worden vooraleer je aan het coaten begint. Anders heeft het coaten niet het gewenste effect.

FAQ: Wat is het verschil tussen impregneren en coaten? 

Coaten doet men op oudere daken die niet meer in topconditie zijn, maar nog niet aan vervanging toe zijn. Als je een dak hebt dat er nog goed uitziet, maar wel een goede bescherming vraagt, kan je kiezen voor impregnatie. 

dak coaten

3. Algemene reiniging

Ook als je niet veel last hebt van mosvorming en algen is het nog altijd een goed idee om regelmatig je dak te reinigen en ontmossen. Het reinigen van het dak hangt vaak af van het soort dakbedekking.

Heb je dakpannen of dakplaten?

Klassieke dakbedekkingen, zoals dakpannen en leien, kunnen wel tegen een stootje. Veel bedrijven kiezen hier om het dak te ontmossen onder hoge druk. 

Toch pakken we het bij De Mosgigant meestal anders aan. Wij behandelen jouw dak eerst met biologisch afbreekbare producten die mos en algen doen afsterven. Na een periode van enkele weken komen we terug om jouw dak schoon te maken. De stoomreiniging van je dak gebeurt steeds onder lage druk en met een maximum van 150°C. 


4. Dakgoot reinigen

Ook een dakgoot kan na een tijdje grondig verstopt raken door bladeren, vuil en mos. Daardoor kan het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. Het is dan ook aangeraden om je dakgoot regelmatig schoon te maken. De experten van De Mosgigant nemen dit klusje graag voor hun rekening. 

Dak reinigen en ontmossen

Je dak laten reinigen en coaten door de Mosgigant

Bij De Mosgigant ben je altijd zeker van een correcte uitvoering. Wij sturen echte specialisten op pad die al jaren ervaring hebben in het ontmossen en reinigen van daken. Nood aan een schoonmaakbeurt van je regenput of zonnepanelen? Ook dan heeft De Mosgigant de juiste vakmannen in huis. 

Via onderstaand formulier kan je een vrijblijvende offerte ontvangen.

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.