Wanneer ontmossen?

Wanneer laat je jouw dak ontmossen? Als het vriest kunnen er barsten ontstaan in je dakpannen. Tip: Laat tijdig je dak reinigen door een reinigingsexpert zoals De Mosgigant.

prijs ontmossing 3

Wat veroorzaakt mos?

De mate waarin mos op jouw dak verschijnt, hangt af van enkele factoren, zoals:

 • De ligging van het dakvlak
 • De gekozen dakbedekking
 • Weersomstandigheden

Waarom je dak ontmossen?

Twijfel je of je jouw dak zou ontmossen of niet? Er zijn veel redenen waarom je best je dak laat ontmossen. We overlopen de risico's wanneer je jouw dak niet laat ontmossen.

1. WATERSCHADE

Door ophoping van vuil en mos, kunnen er barsten ontstaan. Water kan zo binnensijpelen en er ontstaat dan waterschade.

wanneer ontmossen

2. VORSTSCHADE EN ALGENVORMING

vorstschade (1) waarom ontmossen

Dakpannen worden poreuzer wanneer het vriest. Mos groeit goed tijdens die vorstperiodes en zet uit. Door de lage temperaturen ontstaan er barsten in de dakpannen en zo krijgt mos de kans om zich vast te hechten aan die barsten. Hierdoor kan de schade nog meer toenemen.

3. Vervuild regenwater

Het regenwater dat wordt opgevangen via het dak is niet altijd proper. Vervuild water zorgt ervoor dat je regenput nare geurtjes zal verspreiden. Door je mos op je dak te reinigen kan je dat soort problemen vermijden. 

vervuild-regenwater-2

VOORDELEN DAKONTMOSSING

Ontmossen van je dak, hoe gaat dat nu precies in zijn werk? En hoe zit het met verschillende soorten daken? Hier vertellen we je graag hoe ontmossen van daken precies tewerk gaat.

1. Verzorgde uitstraling

Je woning is je uithangbord als er mensen op bezoek komen. Dan wil je ook dat je huis een frisse, propere uitstraling heeft. Onbewust kijk je dagelijks naar je dak, en dan is het toch fijn al je dak er proper uitziet. 

Start vandaag. Vraag vrijblijvend prijsvoorstellen aan en maak van je huis het mooiste huis in de straat.  

2. Verlengde levensduur

Opgehoopt mos veroorzaakt schade aan je woning, waardoor je op termijn een behoorlijke rekening zou kunnen voorgeschoteld krijgen om je dak te herstellen.

Je kan de levensduur van je dak verlengen door mos op je dak te verwijderen. Dankzij een grondige dakreiniging kan je het heft in eigen handen nemen en je woning proper houden.

Wil je weten hoe wij te werk gaan tijdens het reinigen van een dak?

3. Barstjes tegengaan

Door opgehooptvocht ontstaan er barsten in de dakbedekking. Zo raakt je dak sneller beschadigd. Verzet je tegen de barstjes in je dak en contacteer zo snel mogelijk de vakmannen van De Mosgigant.

4. Waterschade voorkomen

Mossen zijn vaak de oorzaak van waterinfiltratie. Mos neemt namelijk vocht op en zet uit. Je dak raakt sneller beschadigd alser barsten ontstaan in de dakbedekking. 

Die barstjes en scheuren kunnen groeien tot echte gaten. Bij hevige regenval sijpelt het water via deze gaten makkelijk naar binnen.

5. Isolatie en energiegebruik

De isolatie van je dak daalt in waarde wanneer je dak versleten of aangetast is. Hierdoor kan water of zelfs ongedierte via je dak naar binnen komen. Warmte- en energieverlies zijn dan nare gevolgen. 

Betaal je niet blauw aan energiefacturen! Laat je dak ontmossen door een expert en geniet zo lang mogelijk van een propere woning. Voor mosbestrijding moet je bij De Mosgigant zijn. 

6. Optionele nabehandeling

Je dak wordt na de stoomreiniging nog eens behandeld met een anti-mos schuimlaag. Wil je jouw dak nog meer beschermen? Dat kan met dakcoating

Lees hier meer over je dak ontmossen en coaten.

7. Geen vervuilde omgeving

Het ontmossen van daken heeft ook een positieve invloed op je omgeving. Zo blijft je terras of oprit vrij van vuilresten en hoef je niet voortdurend schoon te maken. Onderhouden is de boodschap! 

8. Regenwater proper houden

Je regenwaterput zal je dankbaar zijn als je je dak laat ontmossen. Wanneer het vuil verwijderd wordt op je dak, kunnen mossen en algen niet langer je regenwater verontreinigen. Zo voorkom je vieze geurtjes en bruin gekleurd water. 

Waarom kiezen voor De Mosgigant?

 • Geschikte reinigingsmethode
  Een vakman weet precies welke reinigingsmethode en reinigingsproducten je dak nodig heeft om het mos te bestrijden. Zij maken hierin een keuze die afhankelijk is van de mate van vervuiling, het type dakbedekking en het soort dak (plat of hellend dak)

 • Professionele uitvoering
  De professionals van De Mosgigant weten precies op welke manier ze je dak moeten aanpakken. Afhankelijk van de situatie van jouw dak, kiezen we de meest geschikte methode voor mos van je dak te verwijderen.

 • Geschikte producten en materialen
  De producten en materialen die we bij De Mosgigant gebruiken zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. De juiste kwaliteit draagt natuurlijk bij tot het beste resultaat.

 • Milieuvriendelijke aanpak
  De Mosgigant gebruikt biologisch afbreekbare producten om mos te verwijderen. Zo dragen wij ook bij aan een duurzame samenleving.
   
 • Verlaagd btw-tarief
  Is je woning 10 jaar of ouder? Dan geniet je van een btw-tarief van 6% in plaats van 21%, op voorwaarde dat je samenwerkt met een erkend vakman, zoals De Mosgigant.


dak ontmossen west vlaanderen

Kostprijs dakontmossen

Wil je graag de prijs weten voor je dak te ontmossen? Vraag een gratis offerte aan. De Mosgigant is actief voor ontmossing in regio West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Door je dak te ontmossen en coaten heb je garantie op een langdurige bescherming.

Vraag een gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om het mos van je dak te verwijderen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen.

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.