Mos van je dak verwijderen met de Mosgigant

Heb je last van mos op het dak? Je dak ontmossen is een must-do. Ben je benieuwd naar de specifieke aanpak van De Mosgigant bij het schoonmaken van je dak? Lees dan zeker verder.

voorkom schade aan je dak door mos

voor en na resultaat mos verwijderen
Group 115
vorst icoon
Group 130
Group 117

WATERSCHADE

Door ophoping van vuil en mos kunnen er lekages gevormd

worden die zorgen voor waterschade

VORSTSCHADE

Wanneer het vriest kunnen dakpannen poreuzer worden en
barsten onstaan. Mos wil net zich net vasthechten aan die
barsten. Zo onstaat er enkel nog meer schade.

ALGENVORMING

Algen kunnen je gevel en dak verontreinigen, daarboven op
brengen ze ook schade toe die je niet meer kan herstellen.

TROEBEL EN VUIL REGENWATER

Wanneer regenwater wordt opgevangen via het dak, kan dit
resulteren to verontreinigd water in je regenput. Met een
proper dak heb je dit probleem niet meer.

voor en na resultaat mos verwijderen

Waarom mos verwijderen?

Is het nu echt zo belangrijk om de algengroei en het mos van het dak verwijderd te krijgen? Toch wel! We sommen hier enkele redenen op waarom je dak ontmossen erg belangrijk is. 

Levensduur dak zelf verlengen

Of het nu gaat om een rieten dak, hellend dak of platte daken: sowieso krijgen je dakpannen over de jaren heen veel vuil en regen te verduren

Die vervuiling zorgt ervoor dat je dak langzaamaan slijtage kan ondervinden. Mosvorming versnelt dat proces alleen maar, waardoor jde levensduur van je dak heel wat korter wordt.

Ernstige schade voorkomen

Mossen en algen nemen heel wat water op. Dit vocht kan er vervolgens voor zorgen dat de mossen uitzetten wanneer het vriest. Mossen hechten zich natuurlijk aan je dakbedekking, waardoor het uitzetten van dat mos tot kleine scheurtjes in je dakpannen kan leiden. 

Hoe langer de mossen en algen op je dak aanwezig blijven, hoe meer vocht ze kunnen opnemen en hoe meer ze kunnen uitzetten. Dat kan uiteindelijk leiden tot grotere barsten en zelfs lekkages. Wanneer je mos verwijderd wordt, voorkom je dat de mossen je dak verder beschadigen.

Proper dak 

Net als je gevel, is je dak een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze bij je op bezoek komen. Je dak ontmossen zorgt er dan ook voor dat je huis er als nieuw uitziet

Dat is zeker belangrijk om je huis later nog te kunnen verkopen. Een schoon dak verkoopt namelijk het best!

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

6. DAKGOOT REINIGEN

Ook een dakgoot kan na een tijdje grondig verstopt raken door bladeren, vuil en mos. Daardoor kan het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. Het is dan ook aangeraden om je dakgoot regelmatig schoon te maken. De experten van De Mosgigant nemen deze klus graag voor hun rekening.

dakgoot reinigen 2

Werkwijze dak ontmossen

Je dak ontmossen, hoe gaat dat nu precies in zijn werk? En hoe zit het met verschillende soorten dakbedekking? Hier vertellen we je graag hoe zo’n dakreiniging precies gebeurt

Mos verwijderen

Eerst verwijderen we natuurlijk al het vuil afkomstig van de bomen rond je huis. 

Zo wordt niet alleen mosvorming tegengegaan, maar zorgen we er ook voor dat er geen verdere vervuiling van het milieu plaatsvindt. Dan hoef je je geen zorgen te maken dat er zich giftige producten met je regenwater mengen in de regenput.

Reiniging met speciaal reinigingsmiddel

We gebruiken hiervoor een speciale hogedrukreiniger waarbij we aan een temperatuur van maximum 150°C en met een lage druk je dak schoonmaken. 

De warmte van de hogedrukspuit zorgt ervoor dat het vuil zich van je dakbedekking verwijdert, zelfs het vuil dat zich met hardnekkigheid aan je dak heeft vastgeklampt. 

De lage druk zorgt er vervolgens voor dat je dakbedekking niet verder kan scheuren.

Dak coaten

Vervolgens brengen we voor een langdurige bescherming ook nog een beschermende coating aan op je dakbedekking. Zo blijf je nog lang gespaard van mos op het dak. 

De dakcoating is beschikbaar voor een bepaald type dakbedekking, namelijk keramische of kleipannen. Het is een goed idee om je dak te laten coaten, omdat zo’n extra coating ervoor zorgt dat je dak veel langer mosvrij en mooi blijft.

Type dakbedekking

Natuurlijk hangt het ook een beetje af van je dakbedekking hoe je dak ontmossen precies in zijn werk gaat. Ten eerste zijn platte daken vaak bijvoorbeeld makkelijker schoon te maken dan een hellend dak. Bij die laatste is het bijvoorbeeld belangrijk dat het mos in een neerwaartse richting van je dak gespoten wordt. 

Bij dakbedekking die asbest bevat is het bij wet verboden om het dak te ontmossen. In dit geval ga je beter over tot de radicale stap en verwijder je het dak.

Zelf doen of vakmannen VAN DE Mosgigant inschakelen?

Mos op het dak verwijderen klinkt misschien niet al te moeilijk, maar zelf op je dak staan is toch niet zo’n goed idee. Voor al je dakwerken is het een beter idee om vakmannen van De Mosgigant in te schakelen.


Kwaliteit


De Mosgigant zorgt er namelijk voor dat we enkel hoogkwalitatieve producten aanbrengen op de oppervlakte van je dak. Zo is ons reinigingsmiddel biologisch afbreekbaar en brengt het dus geen schade toe aan het milieu.

Verder brengen we ook onze eigen speciale hogedrukreiniger mee om je pannen op de beste manier schoon te maken.


Expertise


De werknemers van De Mosgigant zijn het natuurlijk gewend om daken te ontmossen. Ze weten dan ook precies wat te doen voor welke soort dakbedekking en wanneer er een extra coating nodig is. Ook doen ze dit alles op een veilige manier.


Correcte uitvoering


Heb je een leien dakbedekking? Weet je niet precies hoe je jouw dak het best kan ontmossen? Voor een juiste uitvoering schakel je best een professional van De Mosgigant in. Wij plaatsen jouw dak niet in de schaduw en zorgen dat het snel vrij is van mos en verdere barsten.

mos dak verwijderen

Hoeveel betaal je nu precies om je dak te laten ontmossen door De Mosgigant? En waaruit is die prijs dan opgebouwd? Voor al je vragen over mos verwijderen van daken staan wij voor je klaar. 

In de prijs zit een arbeidskost verweven voor het ontmossen zelf. Je betaalt dan ook om onze werknemers, Brecht en Mathijs, jouw dak op de beste manier te laten ontmossen. Waar zij voorbijgaan, verdwijnt het mos als sneeuw voor de zon!

Verder betaal je ook voor het materiaal. Wij brengen zelf onze hogedrukreiniger mee en alle spullen die we nodig hebben voor de coating van jouw dakconstructie. Zo garanderen we dat jouw dak behandeld wordt met kwalitatieve producten. 

De Mosgigant is gelukkig in de buurt voor alle daken in West-Vlaanderen.

Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%. Voor meer informatie over dit tarief kan je de site van FOD Financiën bekijken of ons rechtstreeks je vragen stellen.

Waarom de Mosgigant? 

Wil je je dak laten reinigen maar ben je nog niet helemaal overtuigd over ons bedrijf? Dan vertellen we je graag iets meer over ons klein bedrijf en welke andere diensten we zoal aanbieden. 

Klein maar fijn

De Mosgigant is helemaal niet zo gigantisch als de naam doet vermoeden. Ons team bestaat namelijk uit Kevin, de zaakvoerder die alle opdrachten in goede banen leidt, en Brecht en Mathijs, die zich met jouw dak bezighouden. 

Door onze persoonlijke aanpak staan we altijd dicht bij de klant. We maken ook gebruik van de meest moderne machines, perfect geschikt voor alle daken.
Mos dak verwijderen

Andere diensten

Naast daken ontmossen doen we ook nog andere dingen! Zo kan je bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor het schoonmaken van je regenput of zelfs je zwembad. 

Daarnaast maken we ook graag je zonnepanelen schoon. We checken eveneens of alle cellen nog naar behoren werken en sturen je graag een speciale foto door van je kapotte cellen. Zo kan je zonder problemen je garantie inroepen bij de leverancier.
Mos dak verwijderen

prijs dakontmossing

Hoeveel betaal je nu precies om je dak te laten ontmossen door De Mosgigant? En waaruit is die prijs dan opgebouwd? Voor al je vragen over mos verwijderen van daken staan wij voor je klaar. 

In de prijs zit een arbeidskost verweven voor het ontmossen zelf. Je betaalt dan ook om onze werknemers, Brecht en Mathijs, jouw dak op de beste manier te laten ontmossen. Waar zij voorbijgaan, verdwijnt het mos als sneeuw voor de zon!

Verder betaal je ook voor het materiaal. Wij brengen zelf onze hogedrukreiniger mee en alle spullen die we nodig hebben voor de coating van jouw dakconstructie. Zo garanderen we dat jouw dak behandeld wordt met kwalitatieve producten. 

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Huidige staat van je dak
  • Ligging van de woning
  • Dakgrootte en bereikbaarheid
  • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
  • Als je een professional inschakelt

Vraag je offerte aan

Ben je overtuigd van ons bedrijf en kan je niet wachten tot het mos van je dak en gevel verdwenen zijn? Of wil je toch graag nog meer weten over hoe wij precies te werk gaan?
Vraag nu je gratis offerte aan!

Ja, ik wil Mos van mijn dak verwijderen

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.