Dak ontmossen Oost-Vlaanderen

Wil je jouw dak ontmossen in Oost-Vlaanderen? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in Oost- en West-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

Kan jouw dakbedekking een grondige reiniging gebruiken? Streef je ernaar om een van de mooiste daken in Oost-Vlaanderen te hebben? Wil jij komaf maken met mos op je dakpannen.

De Mosgigant kan al jouw wensen vervullen. We zijn een klein bedrijf, dat dicht bij haar klanten staat én - niet onbelangrijk - gespecialiseerd is in het ontmossen van daken in Oost-Vlaanderen. Bekijk hier onze diensten.

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

FAQ: Wat is het verschil tussen impregneren en coaten? 

Coaten doet men op oudere daken die niet meer in topconditie zijn, maar nog niet aan vervanging toe zijn. Als je een dak hebt dat er nog goed uitziet, maar wel een goede bescherming vraagt, kan je kiezen voor impregnatie. 

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

6. DAKGOOT REINIGEN

Ook een dakgoot kan na een tijdje grondig verstopt raken door bladeren, vuil en mos. Daardoor kan het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. Het is dan ook aangeraden om je dakgoot regelmatig schoon te maken. De experten van De Mosgigant nemen deze klus graag voor hun rekening.

dakgoot reinigen 2

Waarom zou je kiezen voor De Mosgigant in Oost-Vlaanderen?

1. Klein, lokaal bedrijf

De Mosgigant wordt gerund door zaakvoerder Kevin. Hij leidt alles in goede banen en zorgt voor een efficiënte en zeer snelle service. Brecht en Matthijs zijn de allerbeste mosbestrijders. Samen met jou gaan ze op zoek naar de meest doeltreffende oplossing voor het ontmossen van je dak.

2. Snelle reactie

Kies je voor De Mosgigant, dan mag je er zeker van zijn dat we er alles aan doen om je zo snel mogelijk verder te helpen bij eventuele vragen. Ook een gratis offerte zal je zeer snel in je mailbox ontvangen.

3. Stoomreiniging

We onderscheiden ons van de concurrentie door te werken met stoomreiniging. Die werkwijze laat toe om met lage druk, maar hoge temperatuur (150°C) mos en vuilresten op daken te verwijderen. Bovendien kunnen we garanderen dat er geen schade zal optreden, omdat we niet werken met een al té krachtige straal.

4. Correcte prijs 

We voeren een dakreiniging uit aan een zeer correcte prijs. Bovendien kan je extra kosten vermijden als je met ons in zee gaat. Zo is het voordeliger om zowel je dak als je gevel te laten reinigen door De Mosgigant. Interesse? Neem contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden. Of vraag een gratis offerte op maat aan voor een duidelijk beeld van het kostenplaatje.

5. Gespecialiseerde materialen

We beschikken over een eigen hoogwerker, zodat we je dak tot in de puntjes kunnen reinigen. In kleine straatjes is het wel moeilijker om een dakreiniging uit te voeren.

6. Milieuvriendelijke producten

We werken met biologisch afbreekbare producten die mos en algen op jouw dak doen afsterven. Zo dragen we zorg voor onze planeet. 

7. Nabehandeling

Nadat we je dak gereinigd hebben, brengen we een anti-mos schuimlaag aan. Voor keramische dakpannen of dakpannen uit klei, kunnen we nog een extra, waterafstotende coating aanbrengen. Dat is een extra beschermlaag voor je dak. Zo kan je het laten reinigen van je dak zien als een investering op lange termijn, want dankzij onze extra zorgen blijft je dak langer mooi. 

Ga jij voor een verzorgd, gezond dak?

Heb je interesse in een samenwerking met De Mosgigant? Neem contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Verlaagd btw-tarief

Is je woning 10 jaar of ouder? Dan kan je betaal je geen 21% btw, maar slechts 6%. Enige voorwaarde: je dient een professional, zoals De Mosgigant, in te huren voor het ontmossen van je dak.

De Mosgigant, specialist in mosbestrijding in provincie Oost-Vlaanderen

Daken ontmossen, is een vak apart. Het team van De Mosgigant reist rond in het land om jouw dak te reinigen. Ook in de provincie Oost-Vlaanderen kan je rekenen op de expertise van De Mosgigant. Met hun jarenlange ervaring, zijn ze dé referentie voorin het ontmossen van daken.

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Huidige staat van je dak
  • Ligging van de woning
  • Dakgrootte en bereikbaarheid
  • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
  • Als je een professional inschakelt

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakontmossing in Oost-Vlaanderen? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.