Dak ontmossen Roeselare

Wil je jouw dak ontmossen in Roeselare? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en Oost-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

Daken in Roeselare zien er fantastisch uit na een grondige reiniging van De Mosgigant. Het team van experten ontmost jouw dak zorgvuldig. Ontdek onze diensten:

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

6. DAKGOOT REINIGEN

Ook een dakgoot kan na een tijdje grondig verstopt raken door bladeren, vuil en mos. Daardoor kan het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. Het is dan ook aangeraden om je dakgoot regelmatig schoon te maken. De experten van De Mosgigant nemen deze klus graag voor hun rekening.

dakgoot reinigen 2

Ontmossen van daken Roeselare: de vele voordelen

1. Lokaal bedrijf De Mosgigant

Ben je een inwoner van de mooie provincie West-Vlaanderen? Dan is het fijn om een expert in mosbestrijding in de buurt te hebben. Op die manier kan je snel geholpen worden. Bovendien steun je een lokale onderneming en daar worden wij alleen maar blij van. En zeg nu zelf: Roeselare onder elkaar hebben een speciale band, niet?

Voel je nu al een connectie met De Mosgigant? Ben je enthousiast om jouw dak te laten behandelen tegen mos? Vraag dan nu jouw gratis offerte aan. 

2. Dakbedekking beschermen

Waarom je dak ontmossen? Door overtollig mos wordt jouw dakbedekking poreuzer. Als je ervoor kiest om je dak te ontmossen en te coaten, dan krijgt je woning opnieuw een frisse uitstraling

Ook op lange termijn is het interessant om je dak regelmatig een opfrisbeurt te gunnen. Je verlengt met ontmossing de levensduur van je dak: je verkleint de kans op scheuren en barsten, je vermijdt dat vocht binnensijpelt en schimmels blijven weg. Vaarwel aan alle groene aanslag op onverzorgde daken in regio Roeselare!

3. Een proper dak als meerwaarde

Een dak laten reinigen, zorgt er in een handomdraai voor dat jouw woning er helemaal anders uitziet. Je fleurt met een ontmossing Roeselare op en laat elke bewoner van je straat dromen van zo’n stralend dak

Mocht je je woning ooit willen verkopen, is het dak een belangrijke factor. Als je zorgt voor een degelijk onderhoud, zal de waarde van je woning alleen maar stijgen.

VOORDELEN VAN DAKONTMOSSING

V

Waarom je dak ontmossen? 


 1. Vermijd toekomstige kosten zoals lekken.
 2. Verlengt de levensduur van je dak.
 3. Een properdak is een meerwaarde aan je woning

GEÏNTERESSEERD?

Interesse om je dak te laten ontmossen? Vraag hier een je gratis offerte aan.

Dak ontmossen: schade verhinderen

 • Wist je dat… door een opstapeling van mos en vuil er heel gemakkelijk lekkages kunnen ontstaan? 
 • Wist je dat… bij vrieskou dakpannen kunnen barsten? Mos hecht zich met veel plezier aan die barstjes, en dat wil je liever vermijden. 
 • Wist je dat… algen je gevel en dak kunnen verontreinigen? 
 • Wist je dat… regenwater opvangen via het dak, kan resulteren tot vuil water in je regenput?

Je leest het goed. Waterschade, vorstschade, algenvorming en vuil regenwater kan je allemaal vermijden als je je dak op tijd laat ontmossen. Wees dus een voorbereid man of vrouw, en boek tijdig een afspraak bij De Mosgigant uit West-Vlaanderen.

dak ontmossen roeselare

Daken Roeselare ontmossen: hoe gaan we te werk?

Wat mag je verwachten als een medewerker van De Mosgigant langskomt? Welke stappen ondernemen we om mos op jouw dak te bestrijden?

1. Ecologische behandeling

Eerst en vooral willen we dat mos en algen zo snel mogelijk afsterven. Daarvoor zetten we in op een behandeling met biologisch afbreekbare producten. Milieuvriendelijkheid dragen we hoog in het vaandel: we zijn tegen vervuiling. 

2. Stoomreiniging 

We reinigen jouw dak met stoom onder lage druk en met maximum 150°C. Die warmte zorgt ervoor dat vuiligheid loskomt. De lage druk voorkomt beschadiging.

3. Anti-mos schuimlaag

Ten slotte zullen we een anti-mos schuimlaag aanbrengen om je dak te beschermen. Mag de bescherming nog wat sterker zijn? Dan kan je ook kiezen voor dakcoating.

Laat je dak opnieuw stralen

Ben je op zoek naar dé specialist om jouw dak te laten ontmossen in Roeselare? Dan ben je bij De Mosgigant uit Langemark-Poelkapelle aan het goede adres. We bestrijden (hardnekkig) mos en laten jouw dak opnieuw stralen. Na een bezoekje van De Mosgigant, ziet jouw woning er langs de buitenkant net wat verzorgder uit!.

Ook een reiniging van je regenput of een reiniging van je zonnepanelen behoren tot onze expertises

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

 • Extreme hitte
 • Vorstperiodes
 • Storm of regenweer

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Huidige staat van je dak
 • Ligging van de woning
 • Dakgrootte en bereikbaarheid
 • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Als je een professional inschakelt

ja, IK WIL OOK EEN PROPER DAK!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.