• Home
 • >
 • Gevel reinigen

LAAT JE GEVEL REINIGEN DOOR DE MOSGIGANT

Het is van essentieel belang om, net zoals je dak, regelmatig je gevel te reinigen. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om je gevel te onderhouden, wat de oorzaken van een vervuilde gevel zijn en hoe de experten van De Mosgigant je gevel een nieuw leven inblazen. 

Reinigen gevel: waarom is dat nodig? 

Is het echt nodig om je gevel te reinigen? Veel mensen zullen een negatief antwoord geven, omdat ze het belang ervan nog niet genoeg inzien. Het is wel degelijk essentieel om regelmatig een gevelreiniging uit te voeren. Je gevel staat namelijk dagelijks tussen de binnenruimtes van je woning en de externe weersomstandigheden. Daarom heeft de gevel van je woning een beschermde functie

Mossen en algen kunnen de gevel aantasten. Na een tijdje hechten ze zich aan je gevel, waardoor de buitenmuren van je gevel scheuren. Doorsijpelend vocht kan op die manier waterlekken veroorzaken. Maar ook de isolatiewaarde van je woning zal verlagen als je niets aan je vervuilde gevel doet!

Door je gevel op regelmatige basis goed te onderhouden, zal een renovatie minder snel nodig zijn. Geef je gevel zijn oorspronkelijke karakter terug! 

Hoe vaak moet ik mijn gevel reinigen?

We weten ondertussen dat reinigen belangrijk is, maar hoe vaak moet je nu De Mosgigant inschakelen voor een reiniging? Een vast tijdstip is er niet, want elke gevel is verschillend. Het hangt onder andere af van:


  • Ligging gevel: Een gevel gelegen in een omgeving met veel wind of op een plaats waar de zon vaak op schijnt is minder vatbaar voor mosvorming. Wordt je woning omgeven door veel bomen? Dan zal je veel sneller je gevel moeten laten reinigen.
  • Leeftijd woning: Hoe ouder je gevel, hoe zwakker en poreuzer het wordt. En dan wordt het veel vatbaarder voor mosgroei.

Gemiddeld ben je met één flinke reiniging een tijdje op je gemak. Natuurlijk zal een oudere, meer poreuze gevel iets sneller een nieuwe reiniging nodig hebben. 

Gevelreiniging gaat je huis opnieuw doen stralen!

Een gevel schoonmaken is een belangrijk aspect voor de levensduur van je woning. Het reinigen van de gevel zorgt ervoor dat je schade aan je woning voorkomt. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan een grondige gevelreiniging.

Frisse look

Een gevelreiniging zorgt ervoor dat je gevel er weer als nieuw uitziet. Gedaan met de onverzorgde indruk! Niets zo leuk als het meest stralende huis in de straat te zijn toch? 

je woning is beter beschermd

Vervuilde gevels zijn een bron van bacteriën. Je wil toch niet dat afvalstoffen van buiten je huis binnendringen en de gezondheid van je gezin beïnvloeden? 

Wanneer je groene aanslag op je gevel aantreft is dit vaak een slecht teken. Een gevel die gereinigd is zorgt ervoor dat het beter beschermd is tegen deze bacteriën. Bovendien komt het het binnenklimaat van je woning ten goede. Een gevel laten reinigen is dus zeker meer dan alleen een esthetisch voordeel!

Je gevel kan opboksen tegen de weersomstandigheden

Een gevel moet heel wat zware regenvallen en stormen verduren. Dat kan voor slijtage zorgen. Mos zorgt daarbij nog eens voor een versnelling van het slijtageproces

Door je gevel te laten reinigen, zorg je ervoor dat je de bescherming van je woning verhoogt, en dus ook het slijtageproces zal vertragen.

Waarde van je woning stijgt

Niets ziet er meer onverzorgd uit dan een vieze gevel vol mos en algen. Wanneer je je huis wil verkopen, let een schatter ook steeds op het onderhoud van de woning. Een goed onderhouden en schone gevel leidt daarom tot een hogere waarde van je huis.

Laat je woning opnieuw stralen en doe je gevel een grondige reiniging cadeau! Vraag een vrijblijvende offerte aan bij De Mosgigant.

Gevel reinigen

Ik wil mijn gevel laten reinigen, maar wat kost het?

Er zijn verschillende factoren in het spel die de prijs van een gevelreiniging bepalen. De prijs zal heel vaak berekend worden in euro per vierkante meter. Hoe groter je gevel, hoe hoger de uiteindelijke kostprijs. 

Daarnaast is de kosten van een gevelreiniging zijn afhankelijk van heel wat verschillende factoren, zoals:

 • Het soort vervuiling: de mate van vervuiling beïnvloedt de kostprijs. Hardnekkig vuil is namelijk moeilijker weg te krijgen. Je hebt verschillende soorten vervuiling zoals grijze aanslag, stof en kleine korrels zand, mossen en algen, graffiti, vocht, enzovoort. Hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het vuil verwijderd kan worden.
 • De oppervlakte: logischerwijze speelt de grootte van je woning een rol in de totale kostprijs van een gevelreiniging. Hoe groter je woning, hoe prijziger de reiniging.
 • De bereikbaarheid: de bereikbaarheid van de woning heeft een impact op hoe snel de werken kunnen worden uitgevoerd. Dan denken we aan rijhuis tegenover een vrijstaande woning, of het inhuren van een hoogtewerker.
 • Het type gevel: afhankelijk van het soort gevel  kan je de passende gevelreiniging selecteren. Broze gevelmaterialen moeten iets meer met zorg behandeld worden. 
 • Het soort vervuiling
 • De oppervlakte van je gevel
 • De bereikbaarheid
 • Het type gevel

Geniet van een premie!

De Vlaamse Overheid zorgt voor een premie wanneer je beslist om je gevel te reinigen. Let op! Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Bekijk de voorwaarden hier.

Geen idee of je gevel al toe is aan een reiniging? Contacteer ons en wij geven je graag persoonlijk advies.

Geïnteresseerd?

Wil je je gevel laten reinigen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Soorten gevelreiniging

Gevel reinigen

De Mosigant gebruikt uitsluitend stoomreiniging zonder druk om daken en gevels te reinigen.

Er bestaan ook andere reinigingstechnieken op de markt zoals zandstralen, hogedrukreiniging en chemische reiniging.

We lijsten hier waarom we enkel voor stoomreiniging kiezen

Stoomreiniging

 • Verwijdert mos en vuil zonder schade
 • Je schilderwerken blijft intact
 • Geen invloed op het mileu

Andere technieken

 • Kan mogelijk je gevel beschadigingen 
 • Extra kosten om alles te herschilderen
 • Chemische reiniging is milieuvervuilend

Hoe reinigt De Mosgigant je gevel?

STAP 1: Behandeling met ecologische producten

We behandelen je gevel op exacte dezelfde manier als je dak. We starten met een speciaal reinigingsmiddel dat het mos en de algen doet afsterven. De Mosgigant gebruikt enkel de allerbeste producten op een milieuvriendelijke manier

STAP 2: Lagedrukreiniging met stoom

Na een periode van enkele weken komen we terug om je gevel schoon te maken. Veel reinigingsbedrijven werken met reiniging onder hoge druk, maar wij kiezen bewust voor een andere aanpak. De stoomreiniging van je gevel gebeurt steeds onder lage druk en met een maximum van 150°C. Door de warmte komt alle vuiligheid los en de lage druk voorkomt dat de gevel beschadigd wordt. 

STAP 3: Impregneren als extra bescherming

Na het reinigen van je gevel kan je opteren voor een impregnatie van je gevel. Hiermee wordt onder andere de vochtopname van de gevel beperkt tot een minimum. Je woning wordt hierdoor extra beschermd. 

Deze stap zit niet in onze standaard werkwijze, maar op vraag van de klant kunnen wij dit zeker doen! 

Laat je dak en gevel reinigen: twee vliegen in één klap!

De Mosgigant is niet alleen een specialist in het reinigen van je gevel, maar ook in het reinigen van je dak

Contacteer ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor gevelreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

 • Home
 • >
 • Gevel reinigen

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.