Dak ontmossen West-Vlaanderen

Wil je jouw dak ontmossen en ben je gelegen te West-Vlaanderen? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en Oost-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

dak ontmossen of niet 2

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

dak ontmossen west-vlaanderen

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Waarom je dak ontmossen?

Waarom je dak ontmossen? Het ontmossen van je dak is noodzakelijk om het in topconditie te houden. Mos reinigen op je dak laat immers niet alleen je woning er terug als nieuw uit zien, het voorkomt ook dat mossen en algen je dak zouden beschadigen.

prijs ontmossing 3

onze troeven:

Er zijn heel wat redenen waarom wij jouw ideale partner kunnen zijn voor je dakreiniging. We zetten ze hier even voor je op een rijtje.

 1. Snelle reactie:
  We reageren zo snel mogelijk op alle vragen die je eventueel zou kunnen hebben. Na slechts 48 uur ontvang je al een gratis offerte die volledig afgestemd is op jouw noden.

 2. Moderne apparatuur:
  Wij hanteren enkel het beste, meest moderne materiaal voor het ontmossen van daken. Zo zorgen we ervoor dat we je dak als nieuw en zonder beschadigingen kunnen achterlaten.

 3. Lokaal, gespecialiseerd team:
  Met ons ben je zeker van een ervaren team dat bestaat uit twee rasechte West-Vlamingen, namelijk Matthijs en Brecht. Je mag dus rekenen op professionele uitvoeringen met een brede glimlach.

 4. Eigen hoogwerker:
  Met onze hoogwerker kunnen we op iedere plaats je dakpannen ontmossen, en dat zonder je oprit te beschadigen. Zo ben je zeker van een dak dat tot in het kleinste detail schoon wordt gemaakt.

 5. Regenput reinigen:
  Waar anderen stoppen gaat De Mosgigant verder. Wij beschikken namelijk over de nodige materialen om ook je regenput een goede reiniging te geven. Je kan dus bij ons terecht voor het totaalplaatje.

 6. Verlaagd btw tarief:
  Wanneer je woning ouder is dan 10 jaar kan je bij een dakreiniging ook genieten van een btw verlaging van 21% naar 6%, heel wat kosten bespaard dus!

onze troeven:

Er zijn heel wat redenen waarom wij jouw ideale partner kunnen zijn voor je dakontmossing in West-Vlaanderen. We zetten ze hier even voor je op een rijtje.

 1. Snelle reactie
 2. Moderne apparatuur
 3. Lokaal, gespecialiseerd team
 4. Eigen hoogwerker
 5. Ontsmetten van je regenwater
 6. Verlaagd btw tarief naar 6%

prijs dakontmossen

De prijs voor je dak te ontmossen hangt af van een enkele factoren. We geven je een klein overzicht van wat er zoal in de prijs van het ontmossen van daken kruipt. 

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen in West-Vlaanderen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Staat van het dak

Hiermee bedoelen we de structurele integriteit en de vervuilingsgraad van je dak. Naargelang deze varieert zullen wij de juiste apparatuur en producten samenstellen om de klus optimaal te klaren. Je kan steeds contact met ons opnemen voor meer informatie.

Bereikbaarheid van het dak

De helling bepaalt natuurlijk of het dak goed bereikbaar is of niet. Er zullen dan ook passende maatregelen genomen worden om veilig te werken.

Het soort dakbedekking

De methode varieert uiteraard mee met het materiaal van dakbedekking. Zo zullen dakpannen op een andere manier gereinigd worden dan bijvoorbeeld leien daken. Neem voor meer info gerust contact op met ons.

Bijkomende reinigingen

Wij bekommeren ons niet alleen om het dak zelf. We hebben namelijk ook aandacht voor de dakgoot, de gevel, de regenput enzovoort. Neem alvast contact met ons op en ontdek wat wij je kunnen bieden. 

WERKWIJZE

prijs ontmossing 3

Wij zijn zeer ecologisch ingesteld en nemen dit concept mee in onze methodes.

 1. Stoomreiniging zonder druk:
  Om schade te voorkomen gebruiken we een stoomreiniger in plaats van hoge druk, zo voorkomen we onnodige geschade aan je dak of schilderwerk die je anders wel zou krijgen bij een reiniging met hoge druk.

 2. Mogelijkheid tot nabehandeling:
  Afhankelijk van je type dakbedekking kan je kiezen voor een dakcoating die de terugkomst van mos verhindert. We brengen bij alle daken als basis een anti-mos schuimlaag aan ter bescherming.


Wil je meer weten over onze duurzame werkwijze? Neem een kijkje op de webpagina of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

 • Extreme hitte
 • Vorstperiodes
 • Storm of regenweer

dak ontmossing nodig in West-Vlaanderen? 

DE MOSGIGANT STAAT VOOR JOU KLAAR 

De beste vakman op het gebied van dakreiniging staat je met plezier bij, en dit niet alleen in West-Vlaanderen, maar ook in omstreken zoals Oost-Vlaanderen. Aarzel niet langer en neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag hier je gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant komen jouw dak ontmossen in West-Vlaanderen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.