PRIJS: Dak ontmossen en coaten

Vraag hier een gratis offerte en ontdek de prijs voor je dak te ontmossen en coaten. De Mosgigant zijn experts in het aanbrengen van een beschermende coating op je dak. Zo zorg je dat je dak langer meegaat! Lees alles over de voordelen.

prijs dak ontmossen en coaten 2

ZELF DAK ONTMOSSEN: GOEDKOPER OF NIET?

De vraag die elke doe-het-zelver zich stelt is: is het niet goedkoper als ik het zelf doe of kan ik toch beter mijn dak laten ontmossen? Technisch gezien bespaar je inderdaad werkuren uit als je het zelf doet, maar op lange termijn heb je vaak niet hetzelfde professionele resultaat.

In sommige gevallen moet je ook enorm oppassen. Sommige daken bevatten asbesthoudende materialen, waardoor je dak ontmossen ineens heel gevaarlijk kan worden. Het is dan ook bij wet verboden om zomaar je dak te reinigen of te laten reinigen als er asbest in zit. In plaats van het ontmossen van je dak, heb je dan een volledige dakrenovatie nodig. Een goed ontmossingsbedrijf zal dit herkennen en je heel wat problemen besparen.

Daarnaast hebben professionele dakreinigers ook de juiste anti-mos producten die geschikt zijn voor jouw soort dak. Daarbij is het ook essentieel dat het product op de juiste manier op het dak aangebracht wordt. Je hebt vaak ook een speciale stoomreiniger zonder druk nodigt. Een hogedrukreiniger kan namelijk de dakbedekking aantasten.

Soms moet je een dak nabehandelen met een geschikte laag. De doeltreffendheid van zulke behandelingen hangt enorm af van je daktype en de expertise van de dakwerker. Als je zelf je dak ontmost, kan dat misschien eerst wel goedkoper uitkomen, maar als je per ongeluk schade veroorzaakt, zal je toch nog een ontmossingsbedrijf moeten inschakelen om je dak te laten ontmossen.

dak ontmossen en coaten 2

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren: 

Het type dak en dakbedekking

Een plat dak ontmossen is anders dan een hellend dak ontmossen. Platte daken zijn namelijk vaak gevoeliger voor beschadigingen. Water kan gemakkelijker blijven liggen, waardoor het beter is om te opteren voor een extra (anti-mos) coating.

Ook het type dakbedekking is belangrijk. Heb je een poreuze dakbedekking of een leien dak? Of bestaat je dak uit keramische dakpannen? Er is in de verschillende gevallen een andere methode nodig om je dak te ontmossen en te voorkomen dat de dakbedekking beschadigd 

Omdat een leien dak ontmossen bijvoorbeeld meer tijd kan innemen of vaker moet gebeuren, ga je iets meer moeten betalen. Op lange termijn haal je echter veel voordeel uit een dak dat in goede staat blijft.
Dak ontmossen en coaten prijs

Grootte en bereikbaarheid van het dak

Een groot dak duurt vanzelfsprekend heel wat langer om te laten ontmossen dan een klein dak. Ook de bereikbaarheid van het dak zal de duur van de werken bepalen. Je hebt daar soms ook een dakreiniger nodig met meer expertise. Voor die jarenlange ervaring betaal je iets meer, maar haal je natuurlijk ook veel uit.

Voor sommige daken is een speciale steiger nodig om echt elk hoekje te bereiken. Kies dus altijd voor een ontmossingsbedrijf met een brede ervaring en de juiste apparatuur. Bij De Mosgigant hebben we een oplossing voor elk dak.


Contacteer ons met al jouw vragen.

Reiniging met of zonder coating?

Kies je enkel voor dak ontmossen of wil je ook je dak coaten? Die keuze zal invloed hebben op de prijs van de werken. Het betekent dan zeker niet dat je altijd voor de goedkoopste optie moet gaan. Op korte termijn zal je misschien wat geld uitsparen, maar een coating kan je dak langdurig beschermen, waardoor je minder vaak reparaties zal moeten uitvoeren en vochtproblemen kan voorkomen.

Ernst van de vervuiling

Belangrijk bij de kostprijs is ook in welke mate je dak vervuild is. Een dak met ernstige vervuiling zal uiteraard wat duurder uitvallen dan een dak met maar matige vervuiling. Dit hangt ook samen met het type dak aangezien niet elk dak even gemakkelijk gereinigd kan worden. 

Lees meer over hoe een dak reinigen in zijn werk gaat.

Uurtarief van de dakwerker

Afhankelijk van de expertise zal een dakwerker een ander uurtarief hanteren. Sommige ontmossingsbedrijven werken dan weer met een prijs per vierkante meter. Informeer hier altijd over. Bij De Mosgigant kan je een gratis offerte aanvragen. We leggen je dan volledig uit hoe veel een bepaald project zal kosten.

Voorrijkosten

Wil je een exacte prijsberekening? Vraag dan een gratis prijsofferte aan. Voor je dak ontmossen en coaten weet je dan de exacte prijs.

Verlaagd btw-tarief bij ontmossing

Bang dat het ontmossen van daken door een specialist toch te duur gaat zijn? Dan zal je graag horen dat er een verlaagd btw-tarief geldt bij ontmossing als je woning ouder is dan 10 jaar. Je betaalt dan maar 6 procent btw in plaats van 21 procent.

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen en coaten? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Je dak laten coaten

Naast het ontmossen van daken, kan je je dak ook door ons laten coaten. Dit zorgt voor een beschermende laag die ervoor zorgt dat mos en algen minder snel kunnen terugkeren. Heb je geen coating nodig? Klik hier voor de prijs van een ontmossing.

Coaten

Een coating zorgt ervoor dat bacteriën op het dak, die de groei van mos of algen bevorderen, gedood worden. Dit zorgt ervoor dat je dak een lange tijd in goede conditie blijft en er dus langer mooi en proper uitziet. Je betaalt hier wat extra voor, maar ziet dus wel nog lang de voordelen van zo'n extra anti-mos coating.

Impregneren/ hydrofoberen

Je kan je dak ook laten impregneren met een middel dat voor een waterdichte laag zorgt. Je dakbedekking blijft hierdoor beter droog. Dat is goed voor de algehele staat van je dak, aangezien mos en algen heel graag in natte omgevingen groeien.

Wel is het belangrijk dat je dakwerken dan in een droge periode en vorstvrije omstandigheden uitgevoerd worden. Hierdoor is je dakbedekking droger dan tijdens natte periodes. Een nat dak coaten of impregneren is namelijk onmogelijk.

Dak ontmossen en coaten bij De Mosgigant

Wil je je dak laten reinigen? Dan heb je een expert nodig die exact weet hoe je mos van je dak veilig kan verwijderen en te beschermen voor verschillende weersomstandigheden. Bij De Mosgigant weten we wat jouw dak nodig heeft. Vraag hier je gratis offerte aan:

Dak ontmossing en coating

De experts van De Mosgigant komen jouw dak ontmossen in West-Vlaanderen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.