Je Dak ontmossen? VOOR ELK SOORT dak EEN ander AANPAK

Elk soort dak is anders, maar onze werkwijze met kwalitatieve producten is een vaste waarde. De Mosgigant gebruikt voor dak reiniging en dak ontmossing biologisch afbreekbare producten. Lees meer

Na de reiniging kan je kiezen voor een behandeling met hydrofuge, wat je dak beschermt tegen mos en andere ongemakken. Daardoor zorgt het voor een lange levensduur van je dak.

Keramisch dak ontmossen

Keramische dakpannen zijn gemaakt van gebakken klei met een extra glazuurlaag die ervoor dat mos minder snel de kop opsteekt. Om die laag zo goed mogelijk te bewaren, mag er niet veel druk op de dakreiniger zitten. Dankzij onze stoomreiniging is dat gelukkig niet het geval!

voor en na resultaat mos verwijderen

Betonnen dak ontmossen

Betonnen dakpannen ontmossen is iets moeilijker, omdat ze goed bestand zijn tegen heel wat omstandigheden is er ook grof geschut nodig om ze te reinigen. Ze zijn gemaakt van gedroogd zand en cement. De dakpannen worden door slijtage ruwer, waardoor mos meer kans krijgt om zich vast te zetten. 

betonpannen ontmossen 2

Kunststof EN metalen dak ontmossen

Kunststof en metaal lijken makkelijk te onderhouden, maar niets is minder waar. Ook op deze gladde onderste dakvlakken kan mos zich vestigen. Gelukkig ben je er met je er met de lage druk van onze stoomreiniging snel weer vanaf!

dakcoating 2 soorten daken

Plat dak ontmossen

Platte daken ogen moderner dan hellende daken. Toch moet je oppassen, want mos verzamelt zich sneller op zo’n  dakvlak, zeker als het als extra leefruimte is ingericht. Regelmatig laten reinigen is de boodschap!

plat dak ontmossen 2

Asbest dak ontmossen

De Mosgigant reinigt geen asbest daken. Leien daken bevatten vaak asbest waarvoor specifiek materiaal nodig is om hett veilig te verwijderen. Verkoop je een woning gebouwd voor het jaar 2001? Dan is een asbestattest verplicht vanaf 23 november 2022.

asbest

Rieten daken ontmossen

De Mosgigant reinigt geen rieten daken,  omdat mos daarbij vaak op een intensieve manier wordt moeten aangepakt. Vaak moet het mos zelfs uit het riet gekamd worden. Tip: Hier vind je meer info over premies voor dakverbouwingen en onderhoud

riet dak

Geïnteresseerd?

De Mosgigant is een veelzijdig bedrijf die gespecialiseerd in verschillende diensten!
Bekijk hier onze diensten. Vraag je gratis offerte aan.

Waarom moet ik mijn dak ontmossen?

Mos ontstaat niet alleen bij oudere gebouwen, maar bij alle soorten daken! Na een tijdje ontstaat er ook bij nieuwe dakbedekking mos. Wanneer dat gebeurt, is het tijd om je dak te ontmossen. Als je er te lang mee wacht kunnen er zich namelijk ernstige problemen voordoen. Beter voorkomen dan genezen dus! Hieronder lijsten we de mogelijke problemen van mos op je dak even voor je op. 

voor en na resultaat mos verwijderen
Group 115
vorst icoon
Group 130
Group 117

WATERSCHADE

Door ophoping van vuil en mos kunnen er lekages gevormd

worden die zorgen voor waterschade

VORSTSCHADE

Wanneer het vriest kunnen dakpannen poreuzer worden en
barsten onstaan. Mos wil net zich net vasthechten aan die
barsten. Zo onstaat er enkel nog meer schade.

ALGENVORMING

Algen kunnen je gevel en dak verontreinigen, daarboven op
brengen ze ook schade toe die je niet meer kan herstellen.

TROEBEL EN VUIL REGENWATER

Wanneer regenwater wordt opgevangen via het dak, kan dit
resulteren to verontreinigd water in je regenput. Met een
proper dak heb je dit probleem niet meer.

voor en na resultaat mos verwijderen

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over hoe De Mosgigant te werk gaat bij verschillende soorten dakbedekking of situaties? Neem dan zeker eens onze infobrochure door. Met al je vragen kan je steeds bij ons terecht. Neem contact met ons op of je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. We zijn actief in Oost- en West Vlaanderen voor dakontmossing.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

LAAT JE DAK ONDER HANDEN NEMEN DOOR MOSGIGANT!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.