Mos en algen op je dak

Mos en algen zijn de voornaamste vormen van groenvorming op je huis of dak. Het zijn hardnekkige planten die de uitstraling van je huis beïnvloeden. Daarnaast kunnen mos en algen ook heel wat schade aanrichten. De Mosgigant staat voor je klaar om dit te vermijden.

Mos op mijn dak

Mos is een kleine, groene plant zonder wortelvorming. Door het ontbreken van wortels, kan mos zich enkel vasthechten op vochtige plaatsen. Mos neemt water en ander vocht op over hun hele oppervlakte.

mos op daken

Algen op mijn dak

Algen zijn één van de oudste organismen op aarde. Ze komen voornamelijk voor in waterachtige oppervlakken en halen hun energie uit zonlicht. Je kunt ze vaak aantreffen in combinatie met mos.

dakreiniging mos

Groene aanslag op mijn dak

De groene aanslag op terrassen, daken en andere harde ondergronden is vaak een combinatie van mossenalgen, korstmossen en schimmels. Een oppervlakte die vaak in het zonlicht komt, heeft minder last van dergelijke groene aanslag.

groene aanslag daken 1

Geïnteresseerd?

De Mosgigant is een veelzijdig bedrijf die gespecialiseerd in verschillende diensten!
Bekijk hier onze diensten. Vraag je gratis offerte aan.

Waarom MOS EN ALGEN VERWIJDEREN?

Mos ontstaat niet alleen bij oudere gebouwen, maar bij alle soorten daken! Na een tijdje ontstaat er ook bij nieuwe dakbedekking mos. Wanneer dat gebeurt, is het tijd om je dak te ontmossen. Als je er te lang mee wacht kunnen er zich namelijk ernstige problemen voordoen. Beter voorkomen dan genezen dus! Hieronder lijsten we de mogelijke problemen van mos op je dak even voor je op. 

voor en na resultaat mos verwijderen
Group 115
vorst icoon
Group 130
Group 117

WATERSCHADE

Door ophoping van vuil en mos kunnen er lekages gevormd

worden die zorgen voor waterschade

VORSTSCHADE

Wanneer het vriest kunnen dakpannen poreuzer worden en
barsten onstaan. Mos wil net zich net vasthechten aan die
barsten. Zo onstaat er enkel nog meer schade.

ALGENVORMING

Algen kunnen je gevel en dak verontreinigen, daarboven op
brengen ze ook schade toe die je niet meer kan herstellen.

TROEBEL EN VUIL REGENWATER

Wanneer regenwater wordt opgevangen via het dak, kan dit
resulteren to verontreinigd water in je regenput. Met een
proper dak heb je dit probleem niet meer.

voor en na resultaat mos verwijderen

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over hoe De Mosgigant te werk gaat bij verschillende soorten dakbedekking of situaties? Neem dan zeker eens onze infobrochure door. Met al je vragen kan je steeds bij ons terecht. Neem contact met ons op of je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. We zijn actief in Oost- en West Vlaanderen voor dakontmossing.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

LAAT JE DAK ONDER HANDEN NEMEN DOOR MOSGIGANT!

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je mos te bestrijden. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om je onkruid te verwijderen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.