Groene aanslag op je dak? laat het verwijderen door een expert

Heb je ooit al gelet op de groene aanslag die groeit op je dakpannen, terras of de klinkers van je oprit? Het lijkt onschuldig, maar het zij vaak mos en algen die ernstige schade kunnen toebrengen aan je dakbedekking of andere vochtige oppervlakken rond je woning. De Mosgigant is er om al jouw vragen te beantwoorden en een oplossing te bieden! 

groene aanslag daken 1

Groene aanslag op daken: wat is het?

De groene aanslag op terrassen, daken en andere harde ondergronden is vaak een combinatie van mossen, algen, korstmossen en schimmels. Een oppervlakte die vaak in het zonlicht komt, heeft minder last van dergelijke groene aanslag. Organismen zoals mossen, algen, korstmossen en schimmels houden namelijk van vochtige en donkere plekken. Rieten daken die nat zijn door de regen en in de schaduw staan zijn daarom vaak het slachtoffer van groene aanslag.

Wat bevordert de groei van groene aanslag?

Groene aanslag kan op elke soort dakbedekking of harde ondergrond voorkomen. Toch zijn er enkele factoren die de groei van algen of mos kunnen bevorderen. Oppervlakken die zich in de schaduw bevinden en dus minder snel drogen zijn een paradijs voor deze organismen. Daarnaast verhogen ook nabijgelegen bomen en atmosferische vervuiling de kans op groene aanslag.

Laat de groene aanslag verwijderen!

Groene aanslag ziet er onschadelijk uit, maar je kan het beter van je dak, terras of oprit verwijderen. Ook nieuwe daken af en toe ontmossen moet je van tijd tot tijd ontmossen. Zo vermijd je ernstige schade aan je dak. 

Een ophoping van mossen en algen kan namelijk voor lekkages zorgen, gebarsten dakpannen veroorzaken en zelfs het water in je regenput verontreinigen. Vermijd deze ernstige problemen en verwijder groene aanslag!

Groene aanslag verwijderen? Dat is een klus voor de Mosgigant! Neem nu contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Groene aanslag zelf verwijderen

Piece of cake

Met de juiste producten en materiaal is het op zich geen moeilijke klus om groene aanslag te verwijderen. Met een beetje azijn in een plantenspuit en een tuinslang kom je al heel ver. 

De risico’s

Toch zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden! Eerst en vooral houdt het reinigen van een dak heel wat risico’s in. Let er dus op dat je goed beveiligd bent voor je aan de klus begint. Daarnaast geeft een product van de supermarkt of het tuincentrum je niet dezelfde garantie als het werk van een professional.

Verwijderd én beschermd

Praktisch (en financieel) gezien is het beter om een specialist ter zake in te schakelen. De Mosgigant biedt jou deskundig advies en ijzersterke producten die je dak niet alleen ontdoen van groene aanslag, maar de behandelde oppervlakte ook beschermd tegen toekomstige aanslag! 

Neem contact op met De Mosgigant en vraag een gratis demo!

Hoe gaat De Mosgigant te werk?

De Mosgigant houdt er al een lange lijst gelukkige klanten op na. Dat is te wijten aan onze professionele aanpak.
mos reinigen dak 3

INSPECTIE

Voor we aan de klus beginnen, is het nodig om de situatie in kaart te brengen. We voeren een grondige inspectie van je dak uit waarbij we kijken naar de soort dakbedekking, de oppervlakte van je dak en de vuiltegraad. Eens dat gebeurd is, kunnen we beginnen met het aanpakken van het mos en de groene aanslag.

Mos en groene aanslag bestrijden

Na een inspectieronde en een eventuele voorbehandeling wordt je dak behandelt met biologisch afbreekbare producten die mossen en andere groene aanslag van de oppervlakte verwijderen. We laten de producten ongeveer 2 weken inwerken voor we aan de volgende stap beginnen.

Dakreiniging

Eens alle groene aanslag is losgekomen van de oppervlakte, is het tijd voor een zorgvuldige stoomreiniging met een lagedrukreiniger. Met een hoge temperatuur van 150° wordt je dak ontdaan van alle smerigheid. De Mosgigant kiest bewust om te werken met een lagedrukreiniger, om verdere schade te voorkomen.

Bescherming tegen toekomstige aanslag

Als laatste stap behandelen we je dak met een anti-mos schuimlaag. Zo blijft jouw dak langer aanslagvrij!

Mos verwijderen is geen makkelijke taak. De kans is groot dat je onnodig schade veroorzaakt aan je dak of gevel door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Je laat het ontmossen dus beter over aan een professional. De Mosgigant maakt gebruik van kwalitatieve en milieuvriendelijke producten. Het is dus vaak ook beter voor het milieu om een professional in te schakelen.


Vaak gebruiken mensen een hogedrukreiniger voor het bestrijden van mos en groene aanslag. Dat doe je echter beter niet. Door de enorme druk die je op je dak of gevel zet, zorg je voor schade. Die schade herstellen kan prijzen opleveren van €300/m2.


De Mosgigant gaat anders te werk. Aan de hand van ecologische producten, lagedrukreiniging en een anti-mos laag zorgen wij ervoor dat je dak in een goede staat blijft.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over hoe De Mosgigant te werk gaat bij verschillende soorten dakbedekking of situaties? Neem dan zeker eens onze infobrochure door. Met al je vragen kan je steeds bij ons terecht. Neem contact met ons op of je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. We zijn actief in Oost- en West Vlaanderen voor dakontmossing.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

Groenaanslag maakt geen schijn van kans tegen De Mosgigant!

Interesse in een ontmossing door De Mosgigant? Vraag dan snel een gratis offerte aan en krijg tot €300 korting. Tegen ons maakt groene aanslag geen schijn van kans!

VRAAG HIER JE GRATIS OFFERTE AAN

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je mos te bestrijden. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om je onkruid te verwijderen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.