Dak ontmossen Brugge

Wil je jouw dak ontmossen in regio Brugge? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en Oost-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

dak ontmossen of niet 2

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Dak ontmossing: de voordelen

Waarom je dak ontmossen? Ontmossen van je dak is een zeer goed idee, en wel om vier belangrijke redenen!

 1. Verleng de levensduur van jouw dak
  Jouw dakbedekking krijgt door de wisselende weersomstandigheden in ons land heel wat vuil en regen te verduren. Door de opstapeling van mos en vuilresten verslijt het dak sneller.

 2.  Voorkom schade
  Mos neemt heel het jaar door water op. Wanneer het begint te vriezen, zet het mos uit en zo kunnen er barsten in je dakbedekking ontstaan. Daardoor kan er water binnensijpelen in jouw woning. Waterschade wil je écht vermijden, dus laat je dak zeker reinigen door de professionals van De Mosgigant!

 3. Beperk de energiefactuur
  Indien er toch water door jouw dakbedekking heen gesijpeld zou zijn, dan bestaat de kans dat de isolatie van je woning aangetast is. Slecht functionerende isolatie zorgt ervoor dat je de verwarming een aantal graden hoger zal moeten zetten om het toch voldoende warm te hebben in huis. Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen is het een goed idee om je dak tijdig te laten verzorgen.

 4. Verzorgde uitstraling
  Last but not least: een ontmost dak ziet er aantrekkelijk en proper uit. Geef je woning dus de liefde die het verdient! Bovendien maak je zo ook met je woning een goede eerste indruk bij nieuwe bezoekers.

De voordelen van een dak ontmossing

Waarom je dak ontmossen? Ontmossen van je dak is een zeer goed idee, en wel om vijf belangrijke redenen!

 1. Verleng de levensduur van jouw dak
 2. Voorkom schade
 3. Beperk de energiefactuur
 4. Verzorgde uitstraling
 5. Geniet van een BTW-verlaging van 6%

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen in Brugge, West-Vlaanderen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

welke daken komen in aanmerking? 

Plat dak

Een plat dak is erg makkelijk om te ontmossen omdat zo’n dak erg vlot bereikbaar is. Met onze unieke stoomreiniging kunnen we vrij snel mos en vuilresten verwijderen. 

Twijfel je om zelf jouw plat dak te ontmossen? Wij raden dat stellig af. De dakbedekking van platte daken is vaak vrij poreus en kwetsbaar. Een professional weet hoe hij een plat dak zo voorzichtig mogelijk kan behandelen, zonder jouw dak te beschadigen. 

Hellend dak

Een hellend dak ontmossen is wat ingewikkelder. Er is meer materiaal en expertise nodig om de behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. De vakmannen van De Mosgigant gaan echter erg deskundig te werk en kunnen zo zelfs de moeilijkste plekjes bereiken.

Soort dak

De Mosgigant reinigt jouw dakpannen erg grondig. Beschik je over een andere dakbedekking? Laat het ons weten en we bekijken samen de mogelijkheden!

Hou er rekening mee dat we geen rieten daken ontmossen. Ook dakbedekking die asbest bevat (wat vaak het geval is bij een leien dak), ontmossen we niet. Dat is bij wet zelfs verboden.
Dak ontmossen brugge 4

Hoe ziet de werkwijze van De Mosgigant eruit?

Wil je graag een inkijk in de manier waarop we daken reinigen/ontmossen bij De Mosgigant? We sommen de belangrijkste stappen in het proces graag voor je op.

1. Voorbereiding

Het dak behandelen we eerst en vooral met ecologische, milieuvriendelijke producten zodat algen en mos afsterven. 

2. Stoomreiniging

Enkele weken later nemen we onze stoommachine mee en zullen we jouw dak reinigen onder lage druk en met een maximumtemperatuur van 150 °C. Dankzij deze speciale apparatuur vermijden we schade aan je dak door een te sterke waterstraal. We gaan erg zorgvuldig te werk, zodat alle vuilresten verwijderd worden. 

3. Extra bescherming

Ten slotte brengen we een anti-mos product aan op jouw dak om extra bescherming te bieden tegen hardnekkig mos. Is jouw dakbedekking poreus? Of heb je al een ouder dak? Dan kunnen we - indien je dat wenst - een coating aanbrengen. Zo’n dakcoating is vuil- en vochtafstotend. Mos en algen krijgen zo minder kans om je dakbedekking te vervuilen en te beschadigen. Opgelet: je dak laten coaten is enkel mogelijk na een reiniging. 

PRIJS DAKONTMOSSEN

De prijs voor je dak te ontmossen hangt af van een enkele factoren. We geven je een klein overzicht van wat er zoal in de prijs van het ontmossen van daken kruipt. 

VERLAAGD BTW-TARIEF!

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Zo wordt het extra voordelig om je dak aan te laten pakken door de professionals van De Mosgigant!

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen in Brugge, West-Vlaanderen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

 • Extreme hitte
 • Vorstperiodes
 • Storm of regenweer

JE DAK LATEN ONTMOSSEN IN BRUGGE

De vakmannen van De Mosgigant hebben jarenlange ervaring in mosbestrijding. Naast het ontmossen van daken kan je ook bij de Mosgigant terecht voor een algemene dakreiniging en/of reiniging van je zonnepanelen in regio Brugge. Ook je regenput reinigen doen wij voor jou.

Vraag een gratis offerte aan

Ben je geïnteresseerd in de expertise van De Mosgigant? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden om jouw dak te ontmossen in Brugge. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.