Dak ontmossen
Sint-Martens-Latem

Wil je jouw dak ontmossen in regio Sint-Martens-Latem? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en Oost-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

dak ontmossen of niet 2

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Ontmossen daken Oost-Vlaanderen

Wil je je buren jaloers maken met een dak dat er splinternieuw uitziet maar zie je het niet zitten om met je laddertje het dak op te kruipen om je dakpannen een fikse schuurbeurt te geven? Woon je bovendien in Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen? Dan komt Mosgigant jouw dak graag ontmossen!

De voordelen van een dak ontmossing

Waarom je dak ontmossen? Ontmossen van je dak is een zeer goed idee, en wel om vijf belangrijke redenen!

  1. Verleng de levensduur van jouw dak
  2. Voorkom schade
  3. Beperk de energiefactuur
  4. Verzorgde uitstraling
  5. Geniet van een BTW-verlaging van 6%

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen in Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Waarom mos bestrijden?

Wil je je dak laten ontmossen in Sint-Martens-Latem? Dan ben je bij Mosgigant aan het goede adres. Je dak ontmossen is namelijk een hele klus. Het is goed mogelijk dat je niet meteen weet waar te beginnen. 

Misschien zeg je al jaren dat je dat groene gespuis eindelijk eens van je dak gaat halen, want erg netjes ziet het er natuurlijk niet uit. Maar mos kan ook nog schade aan je dak veroorzaken doordat het zich vastwortelt tussen je dakpannen. 

Het mos beschadigt je dakpannen waardoor vocht makkelijker door je dak heen kan sijpelen. Tijdens de koude wintermaanden kan dat vocht zelfs bevriezen en uitzetten waardoor je dakpannen ernstige schade kunnen oplopen en in de ergste gevallen zelfs kunnen barsten.

Ook je dakgoot en regenwater lijden ook onder een dak vol mos. Je dakgoot kan verstopt raken door een opeenhoping van mosrestanten en je regenwater en regenwaterput raken verontreinigd. Je dak ontmossen laat dus best niet te lang op zich wachten.

Vakkundige mosbestrijding voor optimaal resultaat

Dak ontmossen Sint-Martens-Latem-1

De Mosgigant biedt daarom een vakkundige ontmossing van je dak en gevel in verschillende delen van Oost- en West-Vlaanderen. Na een grondige behandeling met biologisch afbreekbare producten die het mos en de algen vernietigen, geven wij je dak een lagedrukreiniging met stoom zodat het er weer helemaal nieuw uitziet. Ten slotte behandelen wij jouw dak met een anti-mos schuimlaag zodat je langer kan genieten van een proper dak. Hier is onze werkwijze:

1. Voorbereiding

Het dak behandelen we eerst en vooral met ecologische, milieuvriendelijke producten zodat algen en mos afsterven. 

2. Stoomreiniging

Enkele weken later nemen we onze stoommachine mee en zullen we jouw dak reinigen onder lage druk en met een maximumtemperatuur van 150 °C. Dankzij deze speciale apparatuur vermijden we schade aan je dak door een te sterke waterstraal. We gaan erg zorgvuldig te werk, zodat alle vuilresten verwijderd worden. 

3. Extra bescherming

Ten slotte brengen we een anti-mos product aan op jouw dak om extra bescherming te bieden tegen hardnekkig mos. Is jouw dakbedekking poreus? Of heb je al een ouder dak? Dan kunnen we - indien je dat wenst - een coating aanbrengen. Zo’n dakcoating is vuil- en vochtafstotend. Mos en algen krijgen zo minder kans om je dakbedekking te vervuilen en te beschadigen. Opgelet: je dak laten coaten is enkel mogelijk na een reiniging. 

PRIJS DAKONTMOSSEN

De prijs voor je dak te ontmossen hangt af van een enkele factoren. We geven je een klein overzicht van wat er zoal in de prijs van het ontmossen van daken kruipt. 

VERLAAGD BTW-TARIEF!

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Zo wordt het extra voordelig om je dak aan te laten pakken door de professionals van De Mosgigant!

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen in Sint-Martens-Latem? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

De Mosgigant is actief in verschillende regio's in Oost- en West-Vlaanderen voor het ontmossen van je dak:

Regio's voor dakontmossing in West-Vlaanderen.

Regio's voor dakontmossing in Oost-Vlaanderen.

  • Dak ontmossen Sint-Martens-Latem

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

JE DAK LATEN ONTMOSSEN IN Sint-Martens-latem

De vakmannen van De Mosgigant hebben jarenlange ervaring in mosbestrijding. Naast het ontmossen van daken kan je ook bij de Mosgigant terecht voor een algemene dakreiniging en/of reiniging van je zonnepanelen in regio Sint-Martens-Latem. Ook je regenput reinigen doen wij voor jou.

Vraag een gratis offerte aan

Ben je geïnteresseerd in de expertise van De Mosgigant? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden om jouw dak te ontmossen in Sint-Martens-Latem. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.