Dak ontmossen prijs

De beste prijs bij De Mosgigant

De Mosgigant is een gespecialiseerd bedrijf in dak ontmossing. Ontdek hier de beste prijs en hoe wij tewerk gaan.

dak ontmossen prijs 2

Waarom zou ik mijn dak laten ontmossen?

Er zijn verschillende redenen waarom je best je dak laat ontmossen. We geven je hier graag een klein overzicht.

 1. Schade voorkomen
  Wanneer ontmossen? Liefst zo snel mogelijk! Als mos zich op je dak verzamelt, neemt je dakbedekking veel makkelijker vocht opneemt. Als het vriest, zet dit vocht uit, waardoor er scheuren in je dak komen.

 2. Mooie dakpannen
  Als je bezoek krijgt, is het dak van je woning een van de meest zichtbare elementen. Een dak vol mos en algen is dan ook geen mooi zicht.

 3. Regenwater beschermen
  Laat je best je dak ontmossen of niet? Ja, want het mos op je dak is niet alleen nefast voor je dakbedekking zelf, het vervuilt ook je regenwater. We reinigen ook je regenputten.

 4. Levensduur dak verlengen
  Door je dak te ontmossen én coaten, bescherm je je dak en zorg je ervoor dat het je nog vele jaren droog zal houden.

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen door De Mosgigant? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Kosten dak reinigen

Werkwijze dak ontmossen

De Mosgigant is een ecologisch verantwoord bedrijf. We zorgen er dan ook voor dat we je daken ontmossen zonder dat we de dakbedekking aantasten of het milieu belasten. Voor elke soort dakbedekking hebben we een oplossing. 

STAP1: Dak reinigen

We gebruiken een speciale hogedrukreiniger om je dak terug schoon te maken.

We zorgen ervoor dat je dak afgespoten wordt met lage druk en op een temperatuur van maximum 150°C. Deze stoomreiniging is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat al het vuil van je dak verdwijnt zonder beschadigingen te veroorzaken.

STAP2: anti-mos schuimlaag

Wanneer we het dak nabehandelen kan je kiezen om je dak te laten coaten met een waterafstotende coating met hydrofuge. Een coating is slechts beschikbaar voor een bepaald type dakbedekking: keramische dakpannen of kleipannen. 

Dankzij deze speciale coating wordt je dak lang beschermd tegen nieuwe mossen en mosgerelateerde beschadigingen.

SOORT DAKEN

De uiteindelijke kosten van je dak te ontmossen hang soms af welk soort dak je hebt. Gaat het om een hellend dak, een plat dak of heb je een metalen dak? Hier geven we je graag wat meer informatie over de verschillende daken. 

Plat dak ontmossen

Platte daken zijn over het algemeen het makkelijkst te ontmossen. Mossen worden namelijk makkelijker verwijderd omdat je ze er gewoon van kan spuiten. Natuurlijk is hier ook een correcte uitvoering voor nodig.

Schuin dak ontmossen

Een schuin dak laten ontmossen is vaak iets ingewikkelder. Er is namelijk heel wat voorzichtigheid vereist om op het hellend oppervlak te lopen en het te reinigen. Hier schakel je dan ook best altijd een ervaren vakman voor in. 

Onze medewerkers zijn erg goed voorbereid zijn en weten wat de juiste hoek is om te ontmossen en coaten.

Hoe vaak moet ik mijn dak ontmossen? 

Dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af. Is je dakbedekking beschadigd, is je dak vervuild of is er nog nooit een anti-mos coating aangebracht? Dan wordt het misschien wel tijd dat je je mos van je dak te laten verwijderen.

Wil je meer informatie over het ontmossen van daken? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op.

dak ontmossen prijs 2

Dak ontmossen prijs

De prijs voor je dak te ontmossen hangt af van een enkele factoren. We geven je een klein overzicht van wat er zoal in de prijs van het ontmossen van daken kruipt. 

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

Interesse om je dak te laten ontmossen door De Mosgigant? Vraag hier een gratis offerte aan

Korting op je btw-tarief

Geniet van een verlaagd btw-tarief van 6% wanneer je woning ouder is dan 10 jaar. Voor meer informatie hierover kan je altijd de site van FOD Financiën bekijken.

Arbeidskosten

Een medewerker van de Mosgigant brengt heel wat expertise aan, waardoor jouw dak de beste behandeling krijgt. Het is je geld dus zeker waard!

Bereikbaarheid DAK

Natuurlijk betaal je iets meer wanneer je dak minder goed bereikbaar is. De dakwerkers moeten dan namelijk heel wat meer moeite doen en het wordt voor hen ook een stuk gevaarlijker. 

Maak je echter geen zorgen: je mos wordt nog steeds verwijderd en de coating zal nog steeds met de nodige expertise worden aangebracht.

SOORT DAK

Welke dakbedekking je hebt, bepaalt ook welk reinigingsmiddel nodig is en hoe moeilijk het wordt om te ontmossen en coaten. Daarom kan ook hier een prijsverschil zichtbaar worden. 

Vervuiling

Hoe erg je vervuiling is bepaalt hoe het ontmossen van je dak zal verlopen. Wanneer het mos bijvoorbeeld extra hardnekkig is, moet je dak nogmaals afgespoten worden of neemt het ontmossen en coaten wat extra tijd in beslag. Lees hier meer over de prijs voor ontmossen of de prijs voor ontmossen én coaten.

een professional inschakelen? 

Zoals eerder gezegd, is zelf het ontmossen van je dak helemaal niet zo makkelijk. Er zijn heel wat dingen waar je op moet letten en je kan het zelf hoogstwaarschijnlijk niet zo goed als een professionele vakman. 


Wij staan altijd met een glimlach klaar om jouw dak aan te pakken. 

Andere diensten

Naast mos van je dak reinigen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook je zonnepanelen reinigen en je regenput reinigen.

dak ontmossen of niet 2

Overtuigd?

Ben je overtuigd van onze werkwijze en kan je niet meer wachten om je dak te laten ontmossen? 
De Mosgigant staat voor je klaar voor dakontmossing in heel West-Vlaanderen!

vraag een gratis offerte aan

De Mosgigant zijn experts in het ontmossen van daken. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.