Waarom JE dak ontmossen? 

Waarom moet je je dak ontmossen? Hoe wordt mos verwijderd? En hoe ziet het kostenplaatje eruit? Op deze vragen voorzien wij een antwoord.

dak ontmossen en coaten

Heel wat redenen voor dak ontmossen

Moet je nu jouw dak ontmossen of niet? Een proper dak is erg belangrijk, omdat mossen en algen ervoor kunnen zorgen dat je dakbedekking beschadigd wordt.

Voorkom BARSTEN EN LEKKAGES

Wanneer moet je je dak ontmossen? Zo snel mogelijk. Tijdens het jaar neemt mos via regenval heel wat water op. Wanneer het vriest, zet dit water opnieuw uit en kunnen er barsten in de dakbedekking ontstaan.

vorstschade (1) waarom ontmossen

Levensduur dakbedekking verlengen

Ontmossen van je dak, is eigenlijk hetzelfde als een beautybehandeling voor je dak. Als je regelmatig je dak laat ontmossen, zorg je ervoor dat er een kleinere kans is op beschadigingen door mossen of algen.

Kleine oneffenheden worden ook gemakkelijker verwijderd.

ESTHETIEK

Stel, je vrienden of familie komen bij je op bezoek en het eerste wat ze tegen je zeggen is: “Een groen dak, is dat de nieuwe mode?” Het klinkt misschien gek, maar je dak is wel een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze bij je langskomen. Met een proper dak en een schone gevel maak je dan ook een goede indruk.

Ook wanneer je je woning opnieuw wil verkopen, is het belangrijk dat je dak en gevel er verzorgd uitzien. Een huis met heel wat mos op het dak wordt nu eenmaal minder snel verkocht dan een huis met propere dakpannen. 

 

Geïnteresseerd?

De Mosgigant is een veelzijdig bedrijf die gespecialiseerd in verschillende diensten!
Bekijk hier onze diensten. Vraag je gratis offerte aan.

Hoe gaat ontmossen van daken in zijn werk?

Of het nu gaat om een keramische dakpannen of een plat dak, een dakreiniging doet elk soort dak er als nieuw uitzien! Maar wat gebeurt er precies tijdens zo’n ontmossing? Hoe ontmossen van daken tewerk gaat leggen we je hier graag uit.

1. GRONDIGE INSPECTIE EN VOORBEREIDENDE WERKEN

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij De Mosgigant geloven we daarin! Voor we aan je dak beginnen, bekijken we dan ook welk vlees - of mos - we precies in de kuip hebben.

Zo moeten we bijvoorbeeld weten met welke soort dakbedekking we te maken hebben. Platte daken, schuine daken? Onze methode wordt aangepast per type dakbedekking.

Daarnaast checken we ook of er zich asbesthoudende materialen in je dak bevinden. Als dat het geval is mag je dak absoluut niet ontmost worden. Dan laat je je dakbedekking beter verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf.

2. DAK ONTMOSSEN

Nu kunnen we eindelijk beginnen aan het ontmossen! Daarbij zullen we eerst het mos van je dak verwijderen, wat met een speciaal reinigingsmiddel gebeurt. De Mosgigant staat erop om op een ecologische manier mos te reinigen van je dak.

Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een reinigingsmiddel dat de mossen wel doet verdwijnen, maar verder geen kwalijke effecten heeft op het milieu.

3. DAK REINIGEN

We gebruiken een speciale reiniger om je dak af te spuiten. Met een temperatuur van 150°C en een lage druk krijgen we je dak weer helemaal proper.

Dankzij de warmte krijgt vuil op je dakpannen geen kans. De lage druk helpt om versnelde slijtage tegen te gaan. Zo kan je je dak ten volle beschermen.  

4. DAK COATEN

Je kan er ook voor kiezen om je dak te ontmossen en te coaten. Dan wordt een toplaag op je dak aangebracht en wordt je dak nog beter beschermd tegen hardnekkig mos.

Die anti-mos coating is een transparante beschermlaag die enkel op keramische dakpannen of kleipannen kan worden aangebracht. Zo komt het mos niet snel terug en geef je je dak nog een hele tijd extra bescherming tegen beschadigingen!

PRIJS DAKONTMOSSING

De kosten van je dak te ontmossen is afhankelijk van uit verschillende factoren.

Materiaalkosten

Het juiste materiaal is cruciaal om je dak te ontmossen. De Mosgigant werkt dan ook enkel met de meest moderne machines, die speciaal gemaakt zijn om je dak op de beste manier te ontmossen.

De Mosgigant schenkt bijzondere aandacht aan milieuvriendelijke materialen.

Arbeidskosten

De vakmannen van De Mosgigant staan garant voor een correcte uitvoering van de ontmossing. Het gaat om ervaren specialisten: onze medewerkers weten precies hoe ze elke soort dakbedekking aan moeten pakken en welke verschillende methodes er bestaan.

Grootte dak en dakbedekking

De precieze kosten hangen af van de grootte van het dak en het type dakbedekking. Een schuin dak ontmossen, vergt wat meer moeite dan een plat dak ontmossen. Zo moet er voor een schuin dak in neerwaartse richting gewerkt worden en is het een stuk minder veilig.

Soorten dakpannen

Ook andere factoren, zoals verschillende soorten dakpannen, kunnen je dak ontmossen moeilijker of gemakkelijker maken. Een rieten of leien dak coaten en ontmossen is bijvoorbeeld een intensievere klus.

waarom dak ontmossen 2?

Geniet van een verlaagd btw-tarief!

In bepaalde gevallen kan je voor het ontmossen van daken vertrouwen op een btw-tarief van slechts 6%. Wanneer je woning ouder is dan 10 jaar kom je daar bijvoorbeeld voor in aanmerking.

Wil je helemaal zeker zijn dat je woning voor het verlaagd tarief in aanmerking komt? Bekijk dan zeker alle criteria op de website van FOD Financiën of stel rechtstreeks je vraag aan ons!

Waarom De Mosgigant je dak laten ontmossen?

Ondertussen weet je het al: je dak ontmossen is erg belangrijk om schade te voorkomen. Maar waarom zou je voor De Mosgigant kiezen? Daar zijn ook heel wat redenen voor. 

1. Een gigantisch hart, maar een klein bedrijf

Ons bedrijf beschikt misschien over een klein team, maar onze passie voor jouw dak is echt gigantisch groot! Brecht en Mathijs nemen met veel plezier je dak onder handen. Ondertussen leidt zaakvoerder Kevin alles in goede banen. Iedereen staat met een glimlach voor je klaar!

Het feit dat we een klein bedrijf zijn, is ook onze sterkte. Op die manier staan we dichter bij de klant en hanteren we een heel persoonlijke aanpak. Je kan bij ons altijd terecht met vragen of je kan een gratis offerte aanvragen.

2. Andere diensten

Naast het ontmossen van daken voert de Mosgigant nog heel wat activiteiten uit. Met ons totaalaanbod zorgen we ervoor dat heel je huis opnieuw kan stralen!

Zonnepanelen reinigen en checken

Als we zeggen dat we heel je dak er terug als nieuw uit laten zien, betekent dat ook dat we je zonnepanelen schoon kunnen maken! Om een optimaal rendement te garanderen, is het namelijk belangrijk dat die regelmatig een opfrisbeurt krijgen. 

Ons team van ervaren vakmannen zorgt ervoor dat het vuil van je zonnepanelen op de correcte manier verdwijnt. Ook checken we dat al je zonnecellen nog goed werken. Daarna kunnen we eventueel een foto van de kapotte cellen naar jou sturen, zodat je die kan gebruiken om de garantie bij je leverancier in te roepen. 

Regenput en zwembad schoonmaken

Heeft het regenwater in je toilet een bruine kleur of ruikt het niet meer al te fris? Dan is het hoog tijd om je regenput schoon te laten maken. Ook dat kunnen wij voor jou doen! Daarnaast kunnen we ook je toevoerbuizen en overloopbuis grondig inspecteren om te checken of alles nog goed werkt.

Ook je zwembad geven we graag een schoonmaakbeurt. Dan kan jij in no time weer genieten van een plons in je eigen zwembad!

3. Heel wat ervaring

Dag in, dag uit is ons team bezig met het ontmossen van daken. Daardoor beschikken we ook over de expertise en ervaring die nodig is om jouw dak opnieuw te doen glanzen en te beschermen tegen beschadigingen.

Of het nu gaat om reinigen, ontmossen of coaten - De Mosgigant staat altijd met plezier voor je klaar!

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

Overtuigd?
Vraag nu je gratis offerte aan!

Ben je overtuigd van onze werkwijze? Of heb je nog vragen voor ons? Neem dan zeker contact met ons op!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.