Regenput reinigen in ROESELARE

Woon je in regio Roeselare of ergens anders in West-Vlaanderen? En heb je nood aan een team vakmensen die jouw regenput snel en efficiënt kunnen komen reinigen?

Geen zorgen, De Mosgigant komt zo snel mogelijk naar je toe! Lees hier meer over waar we actief zijn, onze diensten en prijzen.

Waar zijn wij actief?

Wij zijn actief in verschillende regio's in West-Vlaanderen, maar ook in bepaalde regio's in Oost-Vlaanderen staan we paraat om onze diensten aan te bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je dak, je gevel, je regenput en zelfs je zonnepanelen er steeds stralend uitzien.

Bekijk de kaart om te kijken in welke regio's van West-Vlaanderen wij momenteel actief zijn. Zit je regio er net niet bij? Neem dan contact op met ons en samen zoeken we een oplossing op maat

Regenput-reinigen West-Vlaanderen-4

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen in de regio Roeselare, West-Vlaanderen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

In West-Vlaanderen en daarbuiten tot je dienst!

Woon je in Roeselare, Diksmuide, Ieper of een andere stad in West-Vlaanderen en ben je op zoek naar efficiënte vakmannen die jouw regenwaterput reinigen? Dan zit je bij De Mosgigant goed!

Dankzij onze centrale ligging in Langemark-Poelkapelle kunnen wij ons makkelijk verplaatsen tot bij jou thuis. Jouw probleem is ons probleem. Dankzij onze efficiënte en professionele werking ben je snel verlost van de geurhinder van je regenwater!

Bovendien hebben wij de expertise en het nodige materiaal ter beschikking om jouw regenput weer helemaal schoon te maken.
Neem nu nog contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Wanneer moet ik mijn regenwaterput reinigen? 

Je auto wassen, je toilet doorspoelen en zelfs je gazon besproeien doen we tegenwoordig met regenwater. Daarom is het belangrijk om regelmatig je regenwaterput te controleren. 

Niets zo lastig als een regenput met bruinkleurig water en een onaangename geur. Als dit het geval is bij je regenwaterput, dan is het dringend tijd om je regenput te reinigen. Met dringend bedoelen we dus echt heel dringend. Zolang er vuil aanwezig is in de put zullen bacteriën zich namelijk in het water ontwikkelen. Dit kan op termijn zelfs een verstopping in de regenbuis veroorzaken. Genoeg redenen dus om er snel iets aan te doen

Tip: We blijven hameren op het feit dat je regenwaterput regelmatig moet worden schoongemaakt, omdat we merken dat dit te weinig gebeurd. Vermijd hoge kosten en laat zeker één maal per jaar je regenput controleren. Zo ben je zeker dat je regenwater altijd van de beste kwaliteit is. 

Klein bedrijf, grote ambities

We zijn De Mosgigant. Onze naam doet vermoeden dat we een gigantisch bedrijf zijn. Dit ligt iets anders. Wij kiezen er bewust voor om als klein bedrijf door het leven te gaan en onze focus te leggen op een persoonlijke aanpak met onze klanten. Wij luisteren graag naar je noden en zorgen daarna samen voor de gepaste oplossing.

Regenput reinigen Roeselare

Oorzaken van vuil regenwater

Hoe komt het dat je regenput niet schoon is? Wel, er zijn een aantal boosdoeners, zoals:

 • Slib: Een sliblaag die begint te gisten zal ervoor zorgen dat je regenwater stinkt en een bruine kleur krijgt. Het is dus verstandig die sliblaag te laten verwijderen. 
 • Mos op het dak: Na een hevige regenbui kan het mos via de afvoer in de waterput terechtkomen. 
 • Algen: Ook bestaat er altijd een kans dat algen te vinden zijn in je regenput.
 • Droge afvoer: In droge periodes staat de afvoer droog. Dat kan eveneens de reden zijn dat je regenwater begint te stinken.  

Regenput reinigen Roeselare

Regenput reinigen: wil je er zelf aan beginnen? 

Probeer nooit op je eentje de regenput te onderhouden, want het kan best gevaarlijk zijn. Ten eerste is zo’n put erg diep. Er zijn zeker risico's verbonden aan dit werk alleen te doen, zoals het vallen in de regenput. Daarnaast kan het CO2-gehalte in de put heel hoog zijn. Daarom hebben wij bij afdaling altijd een CO2-meter op zak.

Ook schadelijke producten, zoals bleekwater, zijn nefast voor je put. In de sliblaag bevinden zich tal van goede bacteriën die met de verkeerde producten ook worden gedood.

Daarom laat je je regenwaterput best reinigen door de vakmannen van De Mosgigant. Wij hebben de juiste machines om deze klus tot een goed einde brengen. Daarnaast hebben wij oog voor het natuurlijke ecosysteem tijdens de reiniging van je regenput.

De werkwijze bij de Mosgigant

 1. Grondige check
  Eerst onderzoeken we je put en zoeken we de reden dat je put zo vervuild is. Dit doen we om na het onderzoek op een efficiënte manier tewerk te gaan, maar ook zodat je in de toekomst je regenput nog schoner kan houden.
   
 2. Laten ledigen van de put
  Na een grondige inspectie ledigen we de put. Dat doen we door het water via een darm te ledigen en naar de rioolput af te voeren. Vervolgens dalen we veilig af met een CO2-meter.
   
 3. Schoonmaken en ontsmetten
  Dan is het tijd om de wanden en de bodem van de regenput onder lage druk helemaal schoon te spuiten. We gebruiken geen hoge druk omdat we dan geen schade kunnen veroorzaken door een te krachtige waterstraal. Toch wordt de put zo grondig terug schoongemaakt. Ook checken en reinigen we de filters en inspecteren we de aanzuigdarm.
   
 4. Regenwaterput opnieuw vullen
  Na de laatste spoeling en reiniging van de aanzuigfilter zuigen we de put compleet droog en vullen we de put weer met schoon regenwater. 


DE PRIJS VOOR EEN REINIGING

Hoeveel kost het nu om je regenwaterput te laten reinigen? Dat is op voorhand niet 100% in te schatten, omdat een aantal factoren de prijs mee bepalen. 

Zo hangen de kosten voor een reiniging af van de grootte van de put, de aard van de vervuiling en de bereikbaarheid van de waterput.

Wij zorgen steeds voor een forfaitaire prijs per opdracht! Vraag hier een gratis offerte aan. 

Wacht niet langer. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Van Roeselare tot Diksmuide en omstreken. Elke dag staan wij paraat om met ons team je gevels, daken en regenputten te reinigen, te onderhouden en te ontmossen. Vraag een gratis prijsvoorstel aan! 

Regenput reinigen in ROESELARE

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenout op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.