Kosten regenput reinigen: alles wat je moet weten

Heeft je toiletpot bruine randen of heeft het water een gele kleur en vreemde, onaangename geur? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van een van een vervuilde regenput. Wat zijn nu de kosten om een regenput te reinigen? Dat kom je hier te weten! 

Je kan je regenwaterput gelukkig laten reinigen door het ervaren team van De Mosgigant. Zij maken je regenput weer grondig schoon en zorgen opnieuw voor zuiver water. In dit artikel leggen we alles uit over onze werkwijze en wat de kostprijs is. 

WANNEER JE REGENWATERPUT REINIGEN?

Een regenwaterput laat je het best minimum één keer per jaar reinigen. Je kan je regenput in principe op elk moment van het jaar laten reinigen. Al zijn sommige periodes net wat interessanter. Neem bijvoorbeeld een erg droog seizoen: het waterpeil is dan het laagst, waardoor er minder water weggepompt moet worden.

Ook het einde van de herfst is een geschikte periode, omdat de meeste bladeren dan al gevallen zijn. Let wel op: reinig nooit zelf je put! Professionals kunnen deze gevaarlijke klus beter aan. Niet zeker of jouw regenwaterput een reiniging nodig heeft? Neem dan contact op met onze specialisten.

Waarom laat je je regenwaterput het best reinigen?

Het water uit je regenwaterput gebruik je om je toilet door te spoelen, je ramen te wassen, je wasmachine te laten draaien… Wanneer het water vervuild is, kan je er beter voor kiezen om je regenput te laten reinigen door een team van professionals.


regenput reinigen kosten


De vervuiling kan zorgen voor een volledig verstopte regenbuis of bacteriën kunnen het water besmetten. Dat wil je dus liever vermijden.

Oorzaken vervuiling

Er zijn verschillende oorzaken voor een een vervuilde regenput. De meest voorkomende sommen we even op.

MOS

Heeft het water van je toilet een zwarte of bruine kleur? Dan is de kans groot dat er mossen in je regenwater zitten. Het gaat meestal over mos op je dakbedekking dat na een hevige regenbui in je regenwaterput terecht is gekomen. 

Dat probleem los je grotendeels op door het mos van je dak te laten halen. Ook dat doen de vakmannen van de Mosgigant graag voor jou! 

Interesse in om je dak te ontmossen? De Mosgigant is dé specialist!

Slib

Bladeren, mos, zand en andere kleine vuildeeltjes vormen samen een sliblaag op de bodem van de put. Die laag kan beginnen gisten, wat zorgt voor vieze geuren en een bruine kleur.

Om het water in regenwaterputten schoon te houden, moet slib dan ook regelmatig verwijderd worden

Droge afvoer

In droge periodes kan je water beginnen stinken omdat de sifon droog staat. Hou de sifon dan ook altijd nat en vul indien nodig aan met extra regenwater. 

Algen

Micro-organismen gaan algen normaal gezien tegen, maar de kans bestaat dat ze zich toch nestelen in jouw waterput.

Wil je graag nog meer informatie? Met deze 5 tips kan je je regenwaterput het beste onderhouden. 

Reinigen regenwaterput: gemiddelde prijs

Er zijn meerdere factoren die de prijs mee bepalen, zoals de grootte van de put, de bereikbaarheid van je regenput en de mate van vervuiling. 

Voor elke opdracht zorgen we voor een forfaitaire prijs! Vraag hier je gratis offerte aan.

voorwaarden

Om veilig in de regenput te kunnen afdalen zijn er enkele voorwaarden:

  • Er moet een mangat zijn van minstens 50 x 50 cm.

  • Het deksel moet zich binnen 20 meter van de straatkant bevinden. Op die manier kunnen we met onze machines gemakkelijk de regenput bereiken.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Werkwijze De Mosgigant

1. Inspectie

We zoeken eerst naar de oorzaak van de vervuiling. Als we die gevonden hebben, kunnen we je ook gericht advies geven, zodat jij je put naar de toekomst toe schoon kan houden. 

2. Put leeg pompen

Met een darm pompen we het regenwater uit je put en voeren we het af naar eenhet riool. Nadat we je put geledigd hebben, dalen we af in de regenput met een CO2-meter op zak. 

3. Regenwaterput reinigen

We gebruiken een stoomreiniging om de wanden van je regenwaterput weer helemaal schoon te krijgen. Bovendien brengen we zo geen schade aan, want we werken niet met een te té krachtige waterstraal. 

Daarna checken we de filters en onderwerpen we de aanzuigdarm aan een grondige inspectie. Met een vacuümpomp wordt het slib en vuil opgezogen. Vervolgens spoelen we de aanzuigfilter nog een laatste keer spoelen en zuigen we de regenput helemaal droog.

4. Schoon regenwater

Uiteindelijk voorzien we je regenwaterput opnieuw van vers regenwater.

Wacht niet met reinigen en schakel De Mosgigant in!

Je regenwaterput reinigen is belangrijk om je regenwater schoon te houden. Door je regenwaterput regelmatig onder handen te laten nemen door ons professioneel team vermijd je dan ook vieze geuren en bruin water.

Voor een grondige reiniging van je regenwaterput, je dak of je gevel moet je bij de Mosgigant zijn! Daarnaast zorgen wij er ook voor dat je dak, gevel en regenwaterput onderhouden en ontmost worden.

Vraag vandaag nog je gratis prijsvoorstel aan en geniet binnenkort van onze diensten! Voor een dringende interventie of meer informatie kan je ons ook altijd opbellen. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.