Regenput reinigen: Poperinge

Wil je jouw regenput reinigen in Poperinge? De Mosgigant specialiseert in dakontmossing en regenputten reinigen. Je vindt ons in regio Roeselare, waardoor we makkelijk bereikbaar zijn vanuit Poperinge.

Regenput reinigen West-Vlaanderen

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te reinigen in de regio Diksmuide, West-Vlaanderen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Bekwame vakmannen bij de Mosgigant 

Regenwater opvangen en het gebruiken om kleren mee te wassen of het toilet door te spoelen komt steeds vaker voor. Het is dan ook een goedkope en ecologische oplossing. Daarbij is het wel belangrijk dat het regenwater rein blijft. Je regenput periodiek laten reinigen is dus van cruciaal belang als je geen last wil hebben van geurhinder, verstopte leidingen en verontreinigd water. Schakel daarom De Mosgigant in voor een snelle en professionele aanpak!

Je regenwaterput reinigen is belangrijk

Vuile regenwaterputten kunnen voor heel wat hinder zorgen, zeker als het water gebruikt wordt voor de wasmachine of het toilet. Eerst en vooral verspreidt vuil regenwater een erg onaangename geur. Daarnaast is het ook erg moeilijk om kledij te wassen of een wc door te spoelen met verontreinigd water. Ondervind je geurhinder en merk je dat het regenwater een donkergele, bruine of zwarte kleur heeft? Dan is het tijd om De Mosgigant in te schakelen voor een inspectie en reiniging van je regenput.

Oorzaken van vervuiling

regenput-reinigen-staden-1

Over het algemeen kan de oorzaak herleid worden naar een van de onderstaande situaties. Dat is goed nieuws, want dat wil zeggen dat het niet zo ernstig is en het met behulp van een professional snel opgelost is!

Een sliblaag op de bodem van de regenwaterput

Zand en ander vuil zullen onvermijdelijk in regenputten terecht komen. Deze kleine deeltjes zaken naar de bodem of blijven plakken aan de wanden van de regenput. De sliblaag die zich dan vormt in combinatie met gevallen bladeren kunnen zorgen voor verontreiniging en verstopping. 

Een laag waterpeil

Tijdens een periode van droogte ontvangt De Mosgigant een groter aantal aanvragen om de regenwaterput te reinigen. Dat komt omdat de problemen zich bij droog weer prominenter voordoen. Een droge sifon kan de oorzaak zijn van vuil regenwater. Je kan het water makkelijk aanvullen met schoon leidingwater, maar je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om je regenput te laten reinigen. Minder water wegpompen maakt de operatie namelijk al een stukje goedkoper.

Regenwaterput met een te grote capaciteit

Regenwaterputten zorgen gek genoeg voor meer problemen. Dat komt omdat er te weinig verversing is van het water. De regen die werd opgevangen blijft te lang in de put zitten. Zowel particulieren als bedrijven kunnen last krijgen van dit probleem. 

Mos en algen op je dak

Heb je last van mossen en algen op je dak? Snel verwijderen die handel! Het zorgt niet alleen voor de verontreiniging van je regenwater, maar kan ook heel wat schade toebrengen aan je dak. In dit artikel kom je meer te weten over de schade die groenvorming op je dak kan aanrichten. 

Je regenput zelf reinigen of laten reinigen?

Het is niet aangeraden om zelf je regenput te reinigen. Het kost heel wat tijd, vergt specifiek materiaal en een bepaalde expertise. Daarnaast is het ook geen one man job. Er is bovendien een groot risico op ongevallen: valincidenten of vergiftiging door waterstofsulfide. 

Of je nu beslist om het zelf te doen of om De Mosgigant in te schakelen, is het toch belangrijk om de volgende tips indachtig te houden.

Een goed moment voor een reiniging

Hoewel je op elk moment van het jaar je regenwaterput kan reinigen, adviseren we om deze klus te klaren op het einde van de lente of het begin van de zomer. Op dat moment staat het waterpeil relatief laag en moet er minder water weggepompt worden. Daarnaast is het ook aanbevolen om de regenwaterput éénmaal per jaar te reinigen. Tenzij de put over een filter beschikt, dan kan dat éénmaal om de drie à vier jaar.

Stappenplan

Stap 1: inspectie

Voor we aan de slag gaan, moeten we eerste de problemen en eventuele schade ramen. Eenmaal de oorzaak is vastgelegd, kunnen we gericht te werk gaan.

Stap 2: leegpompen

De eerste stap is de regenwaterput volledig legen. Op die manier kunnen we in de put afdalen. Om vergiftiging te voorkomen doen we dat met een CO2-meter.

Stap 3: ontsmetten

De volledige regenwaterput wordt gespoeld met een hogedrukreiniger. Hierbij wordt er niets overgeslagen.

Stap 4: sliblaag verwijderen

Met behulp van een vacuümpomp wordt de losgemaakte vervuiling verwijderd. 

Stap 5: aanzuigfilter reinigen

De put wordt daarna opnieuw gespoeld en volledig drooggezogen.

Stap 6: regenwaterput opnieuw vullen

Als dat allemaal achter de rug is, kan de regenput opnieuw gevuld worden met zuiver water.

Laat je regenput onder handen nemen door De Mosgigant in Poperinge!

De Mosgigant is in heel West-Vlaanderen actief, dus ook in Poperinge! Benieuwd naar onze snelle en doeltreffende service? Vraag hier een gratis offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenput op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.