Help, mijn regenwater stinkt!

Zuiver je regenwater met rainfix

Regenputten zijn de ideale manier om water te besparen door aan waterrecuperatie te doen. Maar wat nu als jouw regenwater plots stinkt? Stinkend regenwater is een frequent voorkomend probleem. Vaak is het een teken dat het tijd is om de regenput te reinigen. Soms stinkt jouw regenwater echter ook om andere redenen, denk bijvoorbeeld aan langdurige droogte.

regenwater stinkt rainfix

Geurt jouw regenwater door lang aanhoudende droogte? Dan biedt Mosgigant je een snelle oplossing aan om je regenwater te behandelen: Rainfix. Je hoeft jouw regenput dan niet volledig te legen, zo kan je het regenwater dat je hebt, behouden. Uiteraard is Rainfix ook de goedkopere keuze.

Afhankelijk van wat de geur van jouw regenwater veroorzaakt, voorzien wij bij De Mosgigant een oplossing. Ontdek hier wat de geur van jouw regenwater veroorzaakt en wat de gepaste oplossing is voor jouw regenwater!

Oorzaken van stinkend regenwater

Als je regenwater stinkt, is daar uiteraard een oorzaak voor. Hieronder lijsten we enkele zaken op die ervoor kunnen zorgen dat jouw regenwater stinkt:

regenwaterput reinigen door de Mosgigant
  • Verstopte filter
  • Vervuild regenwater (slib, gevallen bladeren, kleine deeltjes vuil…)
  • Verkeerde afmetingen van de regenput (bv. te grote opslagcapaciteit voor hoeveelheid regenwater)
  • Droge sifon (vooral tijdens periodes van lange droogte, dit kan je voorkomen door te zorgen dat de sifon nat blijft)

In de meeste gevallen is geurend regenwater vooral te wijten aan een te vervuilde regenwaterput of een te droge regenput. 

Is jouw water te veel vervuild?

Hoewel we de gewoonte hebben om onze beerput om de zoveel tijd te legen, is dat voor de regenput niet het geval. Nochtans is jouw regenput ook erg gebaat met periodieke reinigingen

Er wordt namelijk heel wat vuil regenwater meegenomen in de put, en er komen ook andere vuiltjes in de regenwaterput terecht. Daardoor kan het regenwater vervuild raken als de put niet geregeld gereinigd wordt.

Hoe weet je nu of jouw water vervuild is? Heel simpel: stinkt het regenwater en/of heeft het een bruine of gelige kleur? Wees er dan maar zeker van dat er een vervuiling van jouw regenwater is. Die vervuiling komt er door verschillende oorzaken.

Wil je het probleem zo snel mogelijk verhelpen? Neem dan zeker contact op met De Mosgigant! 

Vervuilde of kapotte afvoeren

Als jouw regenwater stinkt of een bruine/gele kleur heeft, is het slim om je afvoeren te checken. Soms raken die verstopt of zijn er defecten, waardoor groter vuil zoals gevallen bladeren in de regenput terecht komen.

Mos 3

Ligt het probleem inderdaad bij de afvoeren? Dan zal je deze moeten reinigen of herstellen. Om van het stinkende regenwater af te komen zal je de regenput alsnog moeten reinigen. Neem gerust contact op met De Mosgigant om snel van jouw probleem verlost te zijn!

Vervuiling door kleine stukjes vuil en bacteriën

Maar ook als jouw afvoer in een perfecte staat is, komen er nog kleine vuiltjes en bacteriën in jouw regenwaterput terecht. Ook een deel van de bladval zal door de afvoeren komen en zich opstapelen op de bodem van jouw regenput.

Zo ontstaat er slib in jouw regenwaterput door kleine deeltjes zand en vuil die met het regenwater mee komen en zich op de bodem van jouw regenput opstapelen. Als je deze sliblaag niet tijdig verwijdert, zal het je regenwater zodanig verontreinigen dat je met geurtjes en vreemd gekleurd regenwater te maken krijgt.

In het regenwater groeien soms ook algen. In het slib op de bodem bevinden zich daarnaast tal van andere bacteriën die in vele gevallen bijdragen aan geurend of vreemd gekleurd water.

dakgoot laten schoonmaken 3

De oplossing tegen stinkend regenwater: reinigen regenwaterput

Denk jij dat je te maken hebt met vervuild regenwater omdat jouw regenwater stinkt of een bizarre kleur heeft? Of weet je dat jouw regenwater niet vervuild is maar dat de geur te wijten is aan droogte? Dan is het hoog tijd om je regenwaterput te laten reinigen. 

Dat kan op twee manieren, afhankelijk van de oorzaak van de geur. Is de geur te wijten aan langdurige droogte? Dan kan je met Rainfix jouw regenwater reinigen. Is jouw put vervuild? Dan kan je hem laten reinigen door het professionele team van De Mosgigant dat de nodige expertise heeft om jouw put grondig te reinigen.

Ben je niet zeker of je regenwaterput al dan niet verontreinigd is? Dan kan je ons team contacteren, zodat zij jouw regenwaterput kunnen inspecteren. Zo kunnen we te weten komen wat de oorzaak van de vervuiling is.

REGENWATERPUT REINIGEN MET RAINFIX

Rainfix is een regenwaterbehandeling gemaakt door de experts van De Mosgigant. Het volstaat om om de 2 à 3 maanden een potje Rainfix in je regenput te gooien. Als de geur sneller terugkomt, kan je het interval uiteraard inkorten.

Je gebruikt het product als volgt:

  • Met een pot van 1kg heb je voldoende voor een regenput van 7500 liter
  • Doseerlepel van 30 gram vullen met Rainfix
  • Met Rainfix zal je regenwater na 48 uur gezuiverd zijn en zal je het opnieuw kunnen gebruiken om jouw dagelijkse klusjes te doen, zoals de planten water geven of huisdieren voorzien van drinken. 
  • 1 potje Rainfix kost je slechts 14.99 euro. Wil je graag grotere hoeveelheden aankopen? Dat kan! Als je in bulk aankoopt, kan je zelfs genieten van korting op jouw bestelling. Vraag hiervoor gerust een offerte aan!

JOUW REGENWATERPUT LATEN REINIGEN DOOR DE MOSGIGANT

Om de put te reinigen maken we eerst de regenwaterput leeg. Daarvoor pompen we het water weg tot de put volledig leeg is. Daarna kunnen we de regenwaterput ontsmetten en de sliblaag bestaande uit zand, bladeren en vuil efficiënt verwijderen om de put grondig te reinigen.

Dat alles doen we met de nodige voorzichtigheid, zodat we jouw regenput niet beschadigen. De Mosgigant zal ook steeds de filters en aanzuigdarm controleren, zodat jouw regenput na ons bezoek volledig in orde is. 

Wil je jouw regenwaterput laten inspecteren, ontsmetten en reinigen door onze experten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen jou graag van algen, microben, slib, mossen… in jouw regenput af! Met De Mosgigant wordt jouw probleem zo opgelost.

Regenwaterput reinigen? Vraag hier een offerte aan

Wacht dan niet te lang en laat jouw put snel reinigen door de Mosgigant! Bij De Mosgigant krijg je gegarandeerd binnen de 48u een offerte toegestuurd. Vraag hier vrijblijvend je offerte aan. 

Heb je nog vragen of bedenkingen met betrekking tot jouw regenput? Onze experten van De Mosgigant staan klaar om jou van deskundig advies te voorzien. Neem gerust contact met ons op zodat wij jou verder kunnen helpen!

VERVUILD REGENWATER VOORKOMEN?

Als je regenwater verkleurd is of stinkt, is de regenput al redelijk fel vervuild. Het hoeft echter niet zo ver te komen. Als je regenwaterputten voldoende reinigt, zal je niet te maken krijgen met slechte geurtjes of verkleurd water. 

Maar wat is voldoende reinigen? Als je een regenput met filter hebt, volstaat het om de put om de drie à vier jaar te reinigen. Heb je geen filter? Dan raden wij een jaarlijkse reiniging aan. Ook voor deze preventieve reinigingen kan je bij De Mosgigant terecht.

Wacht niet met reinigen en schakel De Mosgigant in!

Vraag vandaag nog je gratis prijsvoorstel aan en geniet binnenkort van onze diensten! Voor een dringende interventie of meer informatie kan je ons ook altijd opbellen. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.