Regenput reinigen in regio Ledegem

Woon je in Ledegem of in een andere gemeente in West-Vlaanderen? Heb je nood aan een team vakmensen die jouw regenput reinigen in regio Ledegem op een snelle en efficiënte manier? 

Geen zorgen! De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West-Vlaanderen om regenputten te reinigen. Lees hier meer over onze diensten en prijzen.

Regenput-reinigen West-Vlaanderen-4

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen in de regio Ledegem, West-Vlaanderen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Bekwame vakmannen bij de Mosgigant 

Woon je in Ledegem, Brugge, Kortrijk of een andere stad in West-Vlaanderen en ben je op zoek naar efficiënte vakmannen die jouw regenwaterput kunnen reinigen? Dan zit je bij De Mosgigant goed!

Dankzij onze centrale ligging in Langemark-Poelkapelle kunnen wij makkelijk bij jou langskomen. Zo ben je snel van de geurhinder van je regenwater af! Bovendien hebben wij de expertise en het nodige materiaal ter beschikking om jouw regenput weer helemaal schoon te maken.

Neem nu nog contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Wanneer moet ik mijn regenwaterput reinigen? 

Regenwater wordt tegenwoordig gebruikt voor vanalles en nog wat: je toilet doorspoelen, je gazon besproeien, je auto wassen....Daarom is het belangrijk om regelmatig je regenwaterput te controleren. 

Heeft het water uit je regenput een bruine kleur en heeft het een onaangename geur? Dan is het hoogdringend tijd om je regenput te laten reinigen. Zolang er vuil aanwezig is in de put zullen bacteriën zich namelijk in het water ontwikkelen. Dit kan op termijn zelfs een verstopping in de regenbuis veroorzaken. Genoeg redenen dus om er snel iets aan te doen

Tip: Helaas zien we vaak dat een regenwaterput niet genoeg wordt schoongemaakt. Vermijd hoge kosten en laat zeker één maal per jaar je regenput controleren. Zo ben je zeker dat je regenwater altijd van de beste kwaliteit is. 

Een klein bedrijf in regio Ledegem

Al doet onze naam anders vermoeden zijn we een klein bedrijf dat kiest voor een persoonlijke aanpak. Wij luisteren graag naar je noden en behoeften en zorgen daarna samen voor de oplossing op maat.

Oorzaken van vuil regenwater

Hoe komt het dat je regenput niet schoon is? Wel, er zijn een aantal boosdoeners, zoals:

 • Slib: Een sliblaag die begint te gisten zal ervoor zorgen dat je regenwater stinkt en een bruine kleur krijgt. Het is dus verstandig die sliblaag te laten verwijderen. 
 • Mos op het dak: Na een hevige regenbui kan het mos via de afvoer in de waterput terechtkomen. 
 • Algen: Ook bestaat er altijd een kans dat algen te vinden zijn in je regenput.
 • Droge afvoer: In droge periodes staat de afvoer droog. Dat kan eveneens de reden zijn dat je regenwater begint te stinken.  

Regenput reinigen

Zelf je regenwaterput reinigen? 

Probeer nooit op je eentje de regenput te onderhouden, want het kan best gevaarlijk zijn. Ten eerste is zo’n put erg diep. Er is altijd een risico dat je er door onvoorzichtigheid in tuimelt.

Daarnaast kan het CO2-gehalte in de put heel hoog zijn. Daarom hebben wij bij afdaling altijd een CO2-meter op zak. 

Ook schadelijke producten, zoals bleekwater, zijn nefast voor je put. In de sliblaag bevinden zich tal van goede bacteriën die met de verkeerde producten ook worden gedood.

Daarom laat je je regenwaterput best reinigen door de vakmannen van De Mosgigant. Wij hebben de juiste machines om deze klus tot een goed einde brengen. Daarnaast reinigen wij de regenput zonder het natuurlijke ecosysteem te beschadigen. 

De werkwijze bij de Mosgigant

 1. Grondige check
  Eerst onderzoeken we je put en zoeken we waar de vervuiling vandaan kan komen. Zo kan je dankzij ons advies je regenwaterput in de toekomst nog schoner houden.
   
 2. Laten ledigen van de put
  Na een grondige inspectie ledigen we de put. Dat doen we door het water via een darm te ledigen en naar de rioolput af te voeren. Vervolgens dalen we veilig af met een CO2-meter.
   
 3. Schoonmaken en ontsmetten
  Dan is het tijd om de wanden en de bodem van de regenput onder lage druk helemaal schoon te spuiten. We gebruiken geen hoge druk omdat we dan geen schade kunnen veroorzaken door een te krachtige waterstraal. Toch wordt de put zo grondig terug schoongemaakt. Ook checken en reinigen we de filters en inspecteren we de aanzuigdarm.
   
 4. Regenwaterput opnieuw vullen
  Na de laatste spoeling en reiniging van de aanzuigfilter zuigen we de put compleet droog en vullen we de put weer met schoon regenwater. 


DE PRIJS VOOR EEN REINIGING

Hoeveel kost het nu om je regenwaterput door De Mosgigant te laten reinigen? Dat is op voorhand niet 100% in te schatten, omdat een aantal factoren de prijs mee bepalen. 

Zo hangt het af van:

 • de grootte van de put
 • de aard van de vervuiling
 • de bereikbaarheid van de waterput. 

Elke situatie is persoonlijk. Wij zorgen steeds voor een forfaitaire prijs per opdracht! Vraag hier gratis een offerte aan. 

Je regenput reinigen in regio Ledegem? Kies de MOSGIGANT als je expert! 

Woon je in Diksmuide, Ledegem, Roeselare of een andere stad in West-Vlaanderen en ben je op zoek naar bekwame vakmannen die jouw regenput kunnen schoonmaken? Dan zit je bij De Mosgigant goed!

Dankzij onze centrale ligging in Langemark-Poelkapelle kunnen wij makkelijk bij jou langskomen. Zo ben je snel van de geurhinder van je regenwater af! 

Bovendien hebben wij de expertise en het nodige materiaal ter beschikking om jouw regenput weer helemaal schoon te maken. Elke regenwaterput reinigen wij met de beste en meest professionele machines. 

Wacht niet langer en vraag vrijblijvend een  offerte aan

Van Ledegem tot Diksmuide: elke dag staan wij met ons team klaar om gevels, daken en regenputten te reinigen, onderhouden en ontmossen. Vraag hier gratis een prijsvoorstel aan! 

Voor meer informatie of een dringende interventie kan je ons ook altijd opbellen. 

Regenput reinigen in Ledegem

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenout op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.