Regenput reinigen in Izegem met de Mosgigant

Woon je in regio Izegem of ergens anders in West-Vlaanderen en is er vervuild water in je regenput aanwezig? De Mosgigant helpt je je regenwaterput te reinigen!

Wanneer regenput reinigen?

Om te vermijden dat het water in je toilet of je wasmachine een bruine kleur krijgt, is het belangrijk je regenwaterput regelmatig te controleren. Wanneer het regenwater bruin is en je geurhinder ondervindt is het hoog tijd om je regenwaterput te reinigen.

Als regenwater vuil is kunnen er zich bacteriƫn in het water ontwikkelen en kan je regenbuis verstopt raken. Vermijd dit door je regenwaterput minstens een keer per jaar te laten controleren!

Oorzaken van vervuiling

Regenputten kunnen vervuild zijn door verschillende oorzaken, zoals:

Mos op het dak

Na hevige regenval kan het mos van je dak in je regenwaterput terecht komen.

Mos op het dak

Slib

Een sliblaag kan beginnen gisten, waardoor je regenwater stinkt en er bruin uitziet. Het slib moet dus verwijderd worden.

Droge afvoer

In droge periodes kan de afvoer droog komen te staan, wat er ook voor zorgt dat je regenwater stinkt.

Algen

Er bestaat een kans dat er zich algen in je regenwaterput bevinden.

regenput reinigen izegem

Waarom niet zelf mijn regenwaterput reinigen?

Alleen je regenwaterput onderhouden is erg gevaarlijk - probeer het dus niet! Een regenput is erg diep, waardoor je het risico loopt er in te vallen.

Verder kan er een hoog CO2-gehalte aanwezig zijn en kunnen schadelijke stoffen, zoals bleekwater, de goede bacteriĆ«n in je sliblaag aanvallen. Het team van De Mosgigant beschikt gelukkig wel over een CO2-meter, de juiste machines en de juiste technieken, zodat het natuurlijk ecosysteem van je put niet wordt aangetast.

De Mosgigant: werkwijze

Grondige inspectie

Eerst zoeken we naar de oorzaak van de vervuiling. Dankzij een goed onderzoek zorgen we er samen voor dat je regenput in de toekomst proper blijft!

Ledigen regenwaterput

Dan gaan we de put leegpompen. Via een darm ledigen we je put van regenwater en voeren we het water af naar het riool. Daarna dalen we veilig af met een CO2-meter.

Schoonmaken en ontsmetten

De wanden en bodem worden onder lage druk gereinigd. Hoge druk kan namelijk schade veroorzaken. We inspecteren ook de eventueel vervuilde filters en de aanzuigdarm.

Regenput opnieuw vullen

Na een laatste spoeling en reiniging van de aanzuigfilter zorgen we dat de put volledig droog gezogen wordt. Anders wordt het vuil op de bodem bij een nieuwe regenval terug omgewoeld en krijg je dus nog steeds geen geurvrij water. Tenslotte vullen we de put opnieuw met vers regenwater.

PRIJS

Er zijn een aantal factoren die de kosten van een regenputreiniging bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van regenwaterputten, de bereikbaarheid van je put en de aard van vervuiling. 

Wij zorgen voor een forfaitaire prijs per opdracht! Vraag hier je gratis offerte aan.

Kies de kwaliteitsvolle service van De Mosgigant!

In Izegem, Roeselare, Ieper of de rest van West-Vlaanderen kan je rekenen op de bekwame vakmannen van De Mosgigant! Door onze centrale ligging in Langemark-Poelkapelle staan we snel aan jouw deur. 

Dankzij ons geniet je van expertise en het juiste materiaal om je regenput in no time terug schoon te maken. Wij staan elke dag klaar om gevels, regenputten en daken te reinigen, ontmossen en onderhouden. Vraag hier vrijblijvend je gratis offerte aan!

Voor meer info of een dringende interventie kan je ons ook opbellen.

Regenput reinigen in izegem

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenput op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.