Regenput laten reinigen: prijs

Water met een vreemde geur of gele kleur is helemaal niet aangenaam. Laat daarom op regelmatige basis je regenwaterput reinigen. Zo ben je zeker dat je altijd zuiver water hebt!

De reinigingsploeg van De Mosgigant maakt met de juiste apparatuur je regenput weer snel en grondig schoon. Maar wat is de kostprijs om je regenwaterput onder handen te nemen? Dat lees je hier!

DE GEMIDDELDE PRIJS VOOR HET REINIGEN VAN EEN REGENWATERPUT 

Hoeveel kost het nu om je regenwaterput door een professioneel bedrijf te laten reinigen? Dat is moeilijk op voorhand te bepalen, omdat er meerdere factoren zijn die de prijs beïnvloeden. Zo hangt het af van de grootte van de put, maar ook de aard van de vervuiling en de bereikbaarheid van de waterput zijn van tel. Wij zorgen steeds voor een forfaitaire prijs per opdracht!

Vraag hier gratis een offerte aan. 

Hoe vaak moet je je regenwaterput reinigen? 

Wie een waterput heeft, plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Er zijn echter wel periodes wanneer het makkelijker en efficiënter is om de reiniging van de regenput in te plannen. Tijdens een droge periode is het waterpeil namelijk het laagst en moet er minder water weggepompt worden. 

Ook aan het einde van de herfst komt een reiniging goed gelegen. Dan is de ergste bladval voorbij en ben je zo meteen ook van alle bladeren in je put af.

Let op! Ga nooit zelf je regenwaterput reinigen. Het is een gevaarlijke klus die je beter aan professionals overlaat. 

Oorzaken van vervuild regenwater

Vervuild regenwater kan verschillende oorzaken hebben. We sommen een lijstje op van mogelijke zaken die een invloed hebben op je vervuilde regenput. 

Slib

In een regenwaterput vormt zich geleidelijk aan een sliblaag op de bodem. Wanneer een sliblaag begint te gisten krijg je vieze geurtjes en een bruine kleur. Die ontstaat door bladeren in de dakgoot, mos op het dak, zand en andere kleine vuildeeltjes. Daarom moet die na een tijd verwijderd worden, zodat het water niet te vuil wordt. 

Mos

Wanneer het spoelwater van je toilet een donkerbruine of zwarte kleur heeft is het mogelijk dat er mossen in zitten. Meestal zijn dit mossen op je dak die door een hevige regenbui worden meegevoerd met het regenwater en zo in de regenput terechtkomen. Een groot deel van het probleem kan je oplossen door het mos van je dak te verwijderen en je dakgoten schoon te maken. Ook hiervoor kan je bij de Mosgigant terecht! 

Meer weten over het ontmossen van je dak of dakpannen ontmossen

Algen

Hoewel micro-organismen normaal gezien algengroei tegengaan bestaat er altijd een kans dat er toch algen te vinden zijn in je regenput. Ook die zorgen voor vervuiling. 

Droge afvoer

In periodes met weinig regenval kan de sifon droog komen te staan en zal je regenwater beginnen stinken. Zorg dan ook altijd dat je sifon nat blijft en vul desnoods aan met een extra voorraad regenwater. 

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Je regenwaterput reinigen met de Mosgigant

Een regenwaterput ledigen en schoonmaken vergt heel wat ervaring. Je begint er dus best niet zelf aan. De Mosgigant is expert in het reinigen van regenwaterputten en ontmossen van daken. Wij volgen dan ook een vaste volgorde bij het schoonmaken van een regenwaterput.

1. Controle

Vooraleer we echt aan de slag gaan, beginnen we altijd met een grondige inspectie. Zo proberen we te weten te komen wat de oorzaak is van de vervuiling. Vervuild regenwater kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van mossen, algen of een droge afvoer. 

2. Ledigen

Vervolgens is het tijd om de put leeg te pompen. Dat doen we door het water via een darm te ledigen en naar de rioolput af te voeren. Daarna dalen we veilig af met een CO2-meter.

3. Schoonmaken

Daarna worden de wanden en de bodem van de regenwaterput met een drukspuit helemaal schoongespoten. Ook geven we de filters en leidingen een schoonmaakbeurt.

4. Slib verwijderen

Het slib en de viezigheid die zich op de bodem van de put hebben opgestapeld zuigen we op met onze pomp.

5. REINIGEN AANZUIGFILTER

Na de laatste spoeling en reiniging van de aanzuigfilter zuigen we de put compleet droog.

6. REGENPUT OPNIEUW VULLEN

Daarna gaat er weer zuiver regenwater in de put en kan je put er weer voor een jaartje tegen!

Regenput laten reinigen prijs

Regenwaterput reinigen? Vraag hier een offerte aan

Water van een regenput gebruik je om het toilet mee door te spoelen, je wasmachine te laten draaien, je ramen te wassen, je gazon te besproeien... Voor heel veel toepassingen dus! Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren of je put vervuild is. 

Hoe langer je wacht met reinigen, hoe meer bacteriën in het water terecht komen en hoe sneller de kwaliteit van het water achteruitgaat. Je was zal niet meer lekker ruiken, je krijgt bruine randen in je toiletpot en het water begint een vieze kleur te krijgen. 

Wil je weer fris en schoon regenwater uit de kraan? Wacht dan niet te lang en laat de put snel reinigen door De Mosgigant!

Bij De Mosgigant krijg je gegarandeerd binnen de 48u een offerte toegestuurd. Vraag hier vrijblijvend je offerte aan. 

Vraag een gratis offerte aan voor een Regenputreiniging

Met de experts van De Mosgigant ben je verzekerd van een grondige reiniging van je regenput. Neem vrijblijvend contact op of vraag een gratis offerte aan en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenput op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.