Dakpannen reinigen: prijs en werkwijze

In dit artikel lees je alles over dakpannen reinigen: de prijs, werkwijze en meer. Stel: je wil graag je dak reinigen. Maar wat kost dat nu precies? Hoe gaat het reinigen van dakpannen in zijn werk? En wie schakel je daarvoor in? Die laatste vraag kunnen we in elk geval al beantwoorden: laat je dakpannen reinigen door De Mosgigant! Antwoorden op de andere vragen krijg je verder in dit artikel. 

dakpannen reinigen prijs

Waarom je dakpannen reinigen?

Regelmatig je dakpannen reinigen heeft heel wat voordelen voor je woning. Daar geven we je hier graag een klein overzicht van!

Kan dakbedekking aantasten

Mossen kunnen ervoor zorgen dat je dakbedekking beschadigd wordt. Hoe ze dat precies doen? Wel, doorheen het jaar nemen mossen heel wat regenwater op. Als het vriest zet het mos uit, en zo kunnen er barsten in je dakpannen ontstaan. 

Op termijn kunnen die barsten groter worden en kunnen er zelfs lekkages ontstaan. Ook je isolatie kan worden aangetast. Ervoor zorgen dat je dak gereinigd wordt voor dit kan gebeuren is dus de boodschap!

Esthetiek

Je dak ziet er natuurlijk heel wat beter uit wanneer het niet groen uitslaat van al de mossen. En dat is belangrijk, want je dak is een heel zichtbaar deel van je woning! Wanneer je je dak laat reinigen zorg je er dus ook voor dat je dak een soort schoonheidsbehandeling krijgt. 

Ook wanneer je je woning opnieuw wil verkopen is een proper dak belangrijk. Dat verkoopt namelijk een stuk sneller dan wanneer je dak vervuild is!

Levensduur dak verlengen

Regelmatig je dakpannen reinigen zorgt er ook voor dat je barsten en scheuren in je dakbedekking vermijdt. Zo ga je het versnelde verouderingsproces tegen dat mos op je dak kan veroorzaken. 

Je dak reinigen zorgt ervoor dat je dak beschermd wordt. Op die manier hou je het nog heel wat jaren droog!

Regenwater vervuild

Wanneer regenwater van je dak de regenput invalt kan het door de vele mossen vervuild worden. Dan krijg je bijvoorbeeld snel last van bruin of zwart water in je toiletpot - om nog niet te spreken van de vervelende geuren. 

Het reinigen van dakenpannen gaat ook deze vervuiling tegen! Wat als het toch al te laat is? Dan kunnen we ook je regenput reinigen

Heb je interesse?

Interesse in je dakpannen grondig te reinigen? Neem contact met ons op, of vraag een gratis offerte aan. We voorzien je altijd van een snelle reactie.

Hoe vaak moet ik mijn dakpannen reinigen? 

Hoe vaak en wanneer precies je je dak ontmost is niet zo exact te bepalen. Als je dak vervuild is of er nog nooit een anti-mos coating is aangebracht wordt het misschien wel tijd om je dak eens onder handen te laten nemen. 

Vraag je je af of je je dakpannen moet laten reinigen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij beantwoorden al jouw vragen met veel plezier. 

Werkwijze dakpannen reinigen

Als je je dakpannen wilt laten reinigen wil je misschien ook wel weten hoe dat in zijn werk gaat. Daarvoor gebruiken we eerst een speciaal gemaakt reinigingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat de mossen en algen makkelijker verwijderd worden, maar dat de rest van de natuur geen schadelijke effecten ondervindt.

Een milieubewuste aanpak is dan ook erg belangrijk bij De Mosgigant! Dat zie je ook in onze apparatuur: 

Dak ontmossen en reinigen

Na het speciaal reinigingsmiddel wordt het dak afgespoten met een stoomreiniger. Dankzij de hoge temperaturen wordt het vuil zo van je dak gespoten, maar de waterstraal van deze machine is niet sterk genoeg om blijvende schade aan te brengen aan je dak. 

Je dak krijgt dus alleen de beste behandelingen met de beste en nieuwste machines!

Anti-mos schuimlaag

Wanneer we het dak nabehandelen brengen we standaard ook een anti-mos schuimlaag aan. Beschik je over keramische dakpannen of kleipannen? Dan kan er optioneel ook nog een waterafstotende coating met hydrofuge op je dak aangebracht worden. 

Je dak coaten zorgt ervoor dat je dak langer beschermd wordt tegen mossen en mosgerelateerde beschadigingen. Je dak reinigen en coaten met De Mosgigant heeft dus heel wat voordelen!

prijs ontmossen dak

Dakpannen reinigen: prijs

De exacte prijs van je dakpannen te reinigen is niet zo makkelijk te bepalen. Er zijn namelijk enkele factoren die de kosten mee bepalen. Die zetten we hier even op een rijtje!

MATE VAN VERVUILING

De mate waarin je dak vervuild is speelt natuurlijk ook een rol. Wanneer het mos bijvoorbeeld extra hardnekkig is moet het dak nogmaals afgespoten worden. Het reinigen van je dakpannen kan dan ook extra tijd in beslag nemen. 

BEREIKBAARHEID VAN HET DAK

Wanneer je dak minder goed bereikbaar is, gaat de prijs natuurlijk ook een stuk omhoog. Over het algemeen verkiezen we bij De Mosgigant de daken van vrijstaande woningen, omdat die nu eenmaal het makkelijkst bereikt kunnen worden en de minste gevaren vormen voor onze werknemers.

Ook vermijden we zoveel mogelijk kleine straatjes in binnensteden. Daar is het namelijk erg moeilijk om je dak met ons materiaal te bereiken. Twijfel je of jouw dak goed bereikbaar is? Neem dan zeker contact met ons op!

Type dakbedekking

 • Platte daken
  Een plat dak ontmossen is heel wat makkelijker dan een schuin dak. Het is heel wat minder gevaarlijk en je kan het mos zo van het dak spuiten.
   
  Toch is ook hier een correcte uitvoering van groot belang. Je dak reinigen is bij platte daken namelijk soms extra belangrijk, omdat deze dakbedekking vaak kwetsbaarder is voor beschadigingen. Kleine oneffenheden worden makkelijker grote problemen - vermijd dat dus door je dak te laten reinigen door De Mosgigant!

 • Hellend dak
  Om een hellend dak te reinigen is heel wat voorzichtigheid vereist. Het is ook voor ervaren vakmannen een stuk moeilijker om over de dakbedekking te wandelen, en tijdens het reinigen zelf moeten ze met de juiste hoek werken.

  Gelukkig zijn onze vakmannen goed voorbereid en weten ze precies hoe ze het reinigen van daken, ook schuine daken, op de beste manier aan moeten pakken.

Arbeidskosten

Voor het reinigen van daken betaal je natuurlijk voor erkende vakmannen. In het belang van je dak en je eigen veiligheid is het dan ook belangrijk dat je de reiniging en coating overlaat aan een ervaren vakman.

Bij De Mosgigant betaal je voor de reiniging van je dak voor de expertise van Brecht en Mathijs, ons team van ontmossers. Zij staan altijd met een glimlach voor je klaar! Dankzij hen ziet je dak er in no time terug stralend uit. 

korting op de Btw-tarief

Sommige mensen kunnen voor een ontmossing genieten van een verlaagd btw-tarief van slechts 6%. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je woning ouder is dan 10 jaar. 

Wil jij graag weten of je in aanmerking komt voor het lage btw-tarief? Meer informatie kan je vinden op de website van FOD FinanciĆ«n of je kan ook rechtstreeks contact met ons opnemen om je vraag te stellen. 

Heb je interesse?

Interesse in je dakpannen grondig te reinigen? Neem contact met ons op, of vraag een gratis offerte aan. We voorzien je altijd van een snelle reactie.

Dakpannen laten reinigen of zelf aanpakken? 

Misschien ben je wel erg handig en denk je dat je je dak zelf kan reinigen. Dit raden we echter niet aan. Een dak reinigen is namelijk een gevaarlijke klus, en daarenboven is het helemaal niet zo makkelijk als het lijkt.

Zo moet je beschikken over de juiste materialen, maar ook over de nodige knowhow en expertise. De vakmannen van De Mosgigant beschikken daar gelukkig wel over! Dankzij hen wordt de klus altijd correct afgewerkt, en op een veel snellere en veiligere manier dan je het zelf zou kunnen.

Ons bedrijf is vrij klein, maar onze passie voor jouw dak is even gigantisch als onze naam je al zou doen denken! We staan dan ook heel dicht bij de klant en zorgen altijd voor een persoonlijke aanpak. Zo kan je met al je vragen bij ons terecht - wij helpen je met een glimlach verder. 

Ook kan je bij ons voor meer terecht dan enkel je dak reinigen. Zo kunnen we ook je regenput reinigen, zonnepanelen reinigen en inspecteren op kapotte zonnecellen en zelfs je zwembad een schoonmaakbeurt geven. Dankzij De Mosgigant kan je huis opnieuw stralen!

Vraag nu EEN GRATIS offerte aan!

Ben je overtuigd van onze werkwijze en kan je al niet wachten om je dakpannen te reinigen? Vraag dan meteen vrijblijvend een gratis offerte aan!

Zit je nog met vragen of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan zeker contact met ons op. Wij beantwoorden met plezier al je vragen! Voor meer informatie of een dringende interventie kan je ons ook altijd opbellen. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.