Je plat dak ontmossen: extra bescherming tegen hardnekkig vuil!

Is mos op een plat dak schadelijk? We hebben slecht nieuws… het antwoord is ja. Gelukkig hebben we ook goed nieuws: de vakmannen van De Mosgigant zijn experts in het ontmossen van verschillende soorten daken. We toveren jouw plat dak namelijk tot een mosvrij paradijs!

plat dak ontmossen

Mos op jouw plat dak: hoe kan dat?

Heb jij een plat dak? Dan zal je misschien al opgemerkt hebben dat mos en algen jouw dak een fijne plaats vinden om te vertoeven. Als je een dak met een ruw oppervlak hebt vol steentjes is de kans zelfs nog groter dat er mos verschijnt. Ook oudere platte daken zijn gevoelig voor mos.

Hoe ontstaat mos nu precies? Er zijn twee belangrijke factoren die een invloed hebben op mosvorming. We lijsten ze hieronder op. 

1. Hellingsgraad

Een hellend dak zorgt ervoor dat regen makkelijker naar beneden kan stromen. Zo drogen de dakpannen sneller op en zullen mossen zich niet zo snel vasthechten aan de dakbedekking.

2. Schaduwrijke omgeving

Mossen en algen houden van schaduwrijke omgevingen met veel bomen in de buurt. Dat is te wijten aan het feit dat daken na een regenbui trager opdrogen. Mossen houden nu eenmaal van vocht.

Ook op daken gericht naar het noorden zullen mossen en algen sneller verschijnen. Dit komt opnieuw omdat er weinig zonlicht is en het dak zo langer nat en vochtig blijft. 

Prijs om platte daken te ontmossen

Een plat dak is makkelijker bereikbaar dan een hellend dak. Er is minder materiaal voor nodig. Dat heeft zeker een invloed op de kostprijs: een plat dak ontmossen is dus vaak goedkoper

Onze stoomreiniging onder lage druk en met een maximumtemperatuur van 150°C zorgt ervoor dat we makkelijk mos, algen en vuilresten kunnen verwijderen. Die specifieke aanpak levert de beste resultaten op! 

We raden sterk aan om de expertise van een professional in te schakelen. De dakbedekking van de meeste platte daken is namelijk erg poreus. De vakmannen van De Mosgigant weten echter precies hoe ze jouw dak moeten aanpakken, zonder schade aan te brengen. 

Goed nieuws voor iedereen met een ouder dak! Je hebt recht op een verlaagd btw-tarief van 6% als je dak 10 jaar of ouder is. Dat tarief is enkel geldig als je je dak laat ontmossen door een gespecialiseerde, ervaren vakman zoals het team van De Mosgigant

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te ontmossen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

plat dak ontmossen

Waarom je jouw plat dak beter laat ontmossen door een expert

Wanneer je dak vervuild is, creëer je een slordige eerste indruk. De experten van De Mosgigant kunnen jouw plat dak opnieuw laten stralen. Bovendien verklein je de kans op beschadigingen, enerzijds omdat je een beroep doet op experten in hun vak, anderzijds omdat mossen van het dak verwijderd worden. 

Als het vriest zet mos namelijk uit, en dat kan barsten en scheurtjes in je dakbedekking veroorzaken. Dat wil je dus liever vermijden! Indien het toch zo ver zou komen, kan water binnensijpelen en je isolatie aantasten. Tenslotte kan een dakreiniging verhinderen dat het regenwater in jouw regenput verontreinigd wordt. 

De Mosgigant is een firma met persoonlijke aanpak. Bij ons ben je geen ‘nummer’! We bekijken samen de mogelijkheden om jouw woning die extra portie liefde te geven die het verdient. Daken ontmossen, dat is echt onze passie! Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis offerte aan. We behandelen jouw aanvraag binnen de 48 uur. 

Hoe ontmossen we jouw plat dak bij De Mosgigant?

Mossen hechten zich maar al te graag aan jouw (vochtig) dak. Gelukkig weten wij hoe we mos het best kunnen bestrijden! Onze aanpak is drieledig.

1. Behandelen met ecologische producten

We behandelen jouw dak eerst en vooral met milieuvriendelijke producten, zodat mos en vuilresten stilaan kunnen loskomen. 

2. Stoomreiniging

Vervolgens wordt jouw dak gereinigd met behulp van een stoomreiniging. Onder lage druk spuiten we het overige vuil weg, waardoor jouw dak geen beschadigingen oploopt. 

3. Nabehandeling

We behandelen jouw plat dak standaard met een anti-mos schuimlaag. Afhankelijk van het type dakbedekking kan je ervoor kiezen om je dak te laten coaten. Een dak coaten is vooral interessant bij oudere daken en daken met keramische pannen of kleipannen. 

Wil jij ook je (plat) dak laten ontmossen?

Welk soort dak je ook hebt. Ga de samenwerking met ons aan en wij beloven je een stralende woning! Contacteer ons voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan op maat.

Platte daken ontmossen bij De Mosgigant

De experts van De Mosgigant komen je plat dak ontmossen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dakpannen op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.