• Home
  • >
  • Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen: prijs, werkwijze en meer bij de Mosgigant

Je dak ziet er de laatste tijd misschien wat groen uit, en je bent al bijna vergeten hoe een proper dak eruitziet. Maar alleen je dak aanpakken is vaak niet genoeg. Ook je dakpannen reinigen heeft heel wat voordelen voor de levensduur van jouw woning. Het is hoog tijd voor de beste oplossing: je dak laten reinigen door De Mosgigant! In dit artikel ontdek je alles over de prijs, werkwijze en meer van je dakpannen te reinigen. 

dakpannen reinigen

Waarom je dakpannen reinigen?

Het reinigen van dakpannen heeft heel wat voordelen voor je dak. We zetten ze hier even op een rijtje. 

Mos kan dakbedekking aantasten

Ja, mos kan ervoor zorgen dat je dakbedekking beschadigd wordt. Mossen nemen namelijk heel wat regenwater op. Wanneer het vriest zet het mos uit en kunnen er scheuren of zelfs lekkages ontstaan.

Die scheuren zorgen ervoor dat het mos verder kan groeien en dat er dus nog meer schade kan optreden. Zo kan je isolatie uiteindelijk ook worden aangetast. Vermijd dit en laat je dak reinigen door de professionals van De Mosgigant.

Esthetiek

Je dak is natuurlijk een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze bij jou op bezoek komen, en een proper dak is uiteraard een mooier zicht. Je dak krijgt bij De Mosgigant dan ook een soort beauty-behandeling.

Ook wanneer je je woning opnieuw wil verkopen is het interessant om een mooi dak te kunnen presenteren. Zo’n woningen verkopen nu eenmaal sneller dan andere!

Levensduur dak verlengen

Mossen op je dak kunnen ervoor zorgen dat je dak in sneltempo veroudert. Zo kunnen er scheuren en lekkages in je dak ontstaan wanneer je last hebt van mos. Na het reinigen van je dakpannen ben je er zeker van dat je het nog even droog zal houden!

Regenwater beschermen

Het mos op je dak kan ook je regenwater vervuilen, waardoor je bijvoorbeeld last kan krijgen van zwart of bruin water in je toiletpot. Wanneer je dak gereinigd is moet je je hier echter geen zorgen meer om maken! 

Is je water reeds vervuild? Laat ook je regenput reinigen door De Mosgigant! Wij helpen jou bij elk probleem! 

Heb je interesse?

Interesse in je dakpannen grondig te reinigen? Contacteer ons, of vraag een gratis offerte aan. We voorzien je altijd van een snelle reactie.

Hoe vaak MOET je JOUW dakpannen reinigen? 

Wanneer en hoe vaak je je dakpannen laat reinigen is niet voor iedereen hetzelfde. Ziet je dak er nogal groen uit? Dan kan het zeker geen kwaad om De Mosgigant langs te laten komen.

Wil je precies weten of het voor jouw dak nodig is dat je het laat reinigen? Of heb je nog verdere vragen over de ontmossing? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op! 

Werkwijze

Bij De Mosgigant nemen we het ontmossen van dakpannen op een milieubewuste manier erg serieus. We maken daarom alleen gebruik van een speciaal reinigingsmiddel dat alleen mossen en algen doet verdwijnen, maar geen verdere schade toebrengt aan de natuur. 

Stoomreiniging

Dan worden je dakpannen afgespoten met een speciale stoomreiniging. Dankzij de hoge temperatuur wordt al het vuil makkelijker verwijderd. De waterstraal is echter niet sterk genoeg om schade aan te brengen aan je dak. Deze stoommachine werd speciaal gemaakt om je dak op een verantwoorde manier te reinigen.

Anti-mos behandeling

Wanneer we je dak nabehandelen brengen we meteen ook een anti-mos schuimlaag aan. Indien je beschikt over keramische dakpannen of kleipannen kan er ook nog een waterafstotende anti-mos coating met hydrofuge op je dak aangebracht worden. Zo, nu is je dak ontmost en blijft het mooi en beschermd!

prijs ontmossen dak

Waarom je beter een vakman inschakelt

We hebben het eerder al aangehaald: je dakpannen reinigen is helemaal niet zo makkelijk. Je moet je bewust zijn van heel wat gevaren en natuurlijk moet je ook beschikken over de juiste apparatuur.

Het is dan ook beter om de reiniging van dakpannen over te laten aan de professionals. Zij hebben al heel wat ervaring en expertise, en die gebruiken ze dagelijks in de praktijk. Dankzij de professionals van De Mosgigant ben je er zeker van dat je dak de best mogelijke behandeling krijgt!

Wij zijn een klein bedrijf, maar onze passie voor jouw dak is even gigantisch als onze naam al doet vermoeden. Je dakpannen reinigen laten we over aan onze medewerkers Brecht en Mathijs. Zij staan altijd met een glimlach voor je klaar!

Dankzij de kleinschaligheid van ons bedrijf staan we dicht bij de klant. Zo kan je bij ons terecht met al je vragen. 

Verder bieden we ook heel wat andere diensten aan. Zo kunnen we ook je regenput reinigen, grote hoeveelheden zonnepanelen reinigen en zelfs je zwembad een schoonmaakbeurt geven! De Mosgigant zorgt ervoor dat jouw huis opnieuw kan stralen.

Vraag nu EEN GRATIS offerte aan!

Ben je overtuigd van onze werkwijze en sta je al te springen om onze diensten in te roepen? Vraag dan zeker vrijblijvend je gratis offerte aan.

Zit je nog met vragen over hoe we jouw dakpannen reinigen? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! De Mosgigant staat voor je klaar.

Voor een dringende interventie of meer informatie kan je ons ook altijd opbellen. 

Meer over:

  • Home
  • >
  • Dakpannen reinigen

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.