Rendement zonnepanelen verbeteren? De Mosgigant weet raad!

Zonnepanelen plaatsen is voor veel mensen een grote investering. Na uren, dagen of misschien jaren van aanbiedingen vergelijken en het aanvragen van meerdere offertes hak je de knoop door. Je gaat met een bepaalde installateur in zee en hoopt op een hoog rendement en een snelle terugverdientijd.

In dit artikel leggen we uit waarom het rendement van je zonnepanelen belangrijk is en waar je op moet letten om dat zo hoog mogelijk te houden. Wil je graag praktische tips ontvangen van De Mosgigant? Lees dan snel verder! 

Rendement-zonnepanelen-verbeteren-1

Waarom is het rendement van zonnepanelen belangrijk?

Wie zonnepanelen plaatst hoopt uiteraard op een zo’n hoog mogelijk rendement. Verschillende factoren kunnen de opbrengst van je zonnepanelen beïnvloeden. Zijn de prestaties van je panelen niet zoals gewenst en/of ligt je energieverbruik hoger dan de totale opbrengst van je zonnepanelen? Dan is het tijd om je aankoop aan een kritische blik te onderwerpen. De Mosgigant helpt daar graag bij!   

RENDEMENT ZONNEPANELEN HOOG HOUDEN

De Mosgigant helpt jou graag het rendement van jouw zonnepanelen hoog houden. Wij zetten in op onderhoud van zonnepanelen. Hieronder valt zowel de reiniging van zonnepanelen als de detectie van defecte panelen.

Een hogere opbrengst met deze praktische tips

Met deze aandachtspunten hopen we de ideale omstandigheden voor je zonnepanelen te creëren. Deze criteria hebben namelijk een invloed op het vermogen van je panelen en bijgevolg het rendement. Een beter rendement begint bij deze vereisten.

De ideale plek om zonnepanelen te plaatsen

De ligging van je zonnepanelen speelt uiteraard een belangrijke rol in het rendement van je zonnepanelen. Over het algemeen wordt er aangeraden om je panelen naar het zuiden te oriënteren. Een licht hellend dak dat op het zuiden, het zuid westen of het zuid zuid oosten gericht is, vangt namelijk het meeste zonlicht op. Het is hoe dan ook belangrijk dat je panelen niet in de schaduw liggen of bevuild zijn!

De hellingsgraad doet ertoe

Een zonnepaneel moet een bepaalde hellingshoek hebben. Daardoor ligt elk paneel in de meest ideale positie om zonlicht op te vangen. De hellingsgraad hangt af van de oriëntatie, het soort dak (hellend dak, plat dak, steil dak). Ook is er een verschil tussen lage en hoge gebouwen. Hierbij is het van belang dat er voldoende ruimte is. 

zonnepaneel reinigen

Het aantal uren zonlicht zijn van belang

Hoe vaak de zon schijnt op de plek waar je woont bepaalt voor een groot deel de opbrengst van je panelen. Een zonnepaneel in het zuiden van Spanje zal uiteraard een hoger rendement hebben dan een paneel in Denemarken. Niet getreurd, ook met de weinige zonuren in België is het mogelijk om stroom op te wekken door middel van zonnepanelen. Met behulp van de meest geschikte specialisten kom je al erg ver!

Het rendement bij verschillende soorten zonnepanelen

Het type zonnepaneel doet er ook toe! Zonnepanelen met polykristallijne zonnecellen functioneren helemaal anders dan dunne film panelen van amorf silicium. De specificaties van elk type hebben een invloed op het rendement.  

Efficiënter zonne-energie opwekken

Op de hoogte blijven van het rendement van je panelen is van essentieel belang. Toch wordt dit na de installatie vaak over het hoofd gezien. 

Rendementsverlies door onzichtbare schade

Na verloop van tijd kunnen de cellen in je panelen beschadigd raken. Dit kan gaan om fysieke schade, door bijvoorbeeld een hevige hagelbui, of om interne schade, door bijvoorbeeld oververhitting. De beschadiging van zonnecellen is niet zichtbaar, maar kan wel hotspots creëren. Deze zorgen ervoor dat de opgewekte stroom minder goed wordt doorgegeven aan de omvormer. Meestal is de schade beperkt tot één paneel, maar in sommige gevallen is het volledige netwerk van panelen aangetast. Gelukkig is een teruglevering of terugbetaling in geval van interne schade mogelijk.

Vermijd rendementsverlies met een warmtebeeldcamera

Aan de hand van een controle met een warmtebeeldcamera is het mogelijk om (potentiële) hotspots op te sporen. Op die manier worden problemen op tijd ontdekt en kunnen ze makkelijk opgelost worden. Met een occasionele controle behoud je een maximaal rendement en verzeker je de lange levensduur van je panelen.

defect-zonnepanneel-opsporen-6


zonnecel-controle, is het beter om deze opdracht over te laten aan een expert, zoals De Mosgigant. De afwijkingen van een zonnepaneel zijn duidelijk zichtbaar met een warmtebeeldcamera, maar er zijn enkele factoren die voor meetfouten kunnen zorgen, zoals bijvoorbeeld de hoek waaruit de meting wordt gedaan, een verandering in zonnestraling, reflecties van andere gebouwen, schaduwvorming etc. Voor een exact en snel resultaat neem je dus beter contact op met De Mosgigant.

Een hoger rendement met De Mosgigant!

Laat je zonnepanelen tijdig controleren door een expert ter zake voor een zo hoog mogelijk rendement. De Mosgigant beschikt over gespecialiseerd materiaal en een team experts die ervoor kunnen zorgen dat de terugverdientijd van je investering efficiënter verloopt. Neem vandaag contact met ons op en ontvang een gratis offerte! 

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten hoe we tewerk gaan. We zijn actief in Oost- en West-Vlaanderen

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

houd het rendement VAN JE ZONNEPANELEN hoog 

Rendement van zonnepanelen hoog houden en zo veel energie opwekken? Onderhoud jouw panelen. Laat ze tijdig reinigen en controleer ze op defecten. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.