Hellend dak ontmossen? Laat je dak reinigen door de Mosgigant!

Is je dak vervuild of heb je last van mos op je dak? Dan is het tijd dat die groene aanslag van je dak verwijderd wordt. Maar hoe begin je aan het ontmossen van daken? Is er een verschil in aanpak bij hellende daken of een bepaald soort dakbedekking?


De Mosgigant beantwoord al jouw vragen!

hellend dak ontmossen 1

Waarom moet je hellende daken ontmossen?

Dat is een belangrijke vraag met meerdere antwoorden. Hieronder vind je de voornaamste redenen waarom mensen mos verwijderen van hun dak. 

1° Verlengde levensduur van je dak

Mossen en algen kunnen heel wat schade veroorzaken aan je dakbedekking. Onafhankelijk van het soort dakbedekking houden mossen van vochtige en donkere plaatsen.

Een ophoping van vuil en mos kan niet alleen voor lekkages zorgen, maar kan ook je dakpannen of rieten dak beschadigen of je regenputwater vervuilen. Een algemene reiniging van tijd tot tijd zal je dakbedekking en dakconstructie een langere levensduur geven. 

2° Bescherming van dakisolatie

Als mossen en algen zich aan poreuze dakbedekking hechten, kunnen ze barsten veroorzaken. Tijdens de winter kunnen deze barsten erger worden, waardoor er ook meer algen en mossen in gaan groeien. Hierdoor ontstaan er lekkages en waterschade die je dakisolatie aantasten. Hoe langer je wacht met het ontmossen van je dak, hoe meer herstellingswerken je zal moeten bekostigen.

3° Esthetische voordelen

Een bemost dak is een doorn in het oog. Met een dakreiniging laat je je dak er weer als nieuw uitzien. Een proper dak is niet alleen praktisch, maar heeft ook esthetische voordelen. Alleen al voor de frisse uitstraling van je woning wordt een dakreiniging sterk aanbevolen!

soorten daken 2

Een hellend dak ontmossen?

Hoe ga je te werk?

Eerst en vooral is het belangrijk om het juiste product te kopen voor jouw type dak en dakbedekking. Als je een fout product koopt, zou je nog meer schade kunnen aanrichten, zeker als je een poreuze dakbedekking hebt, zoals keramische dakpannen. 

Daarnaast is het erg makkelijk om je dak te reinigen met hoge waterdruk. Let hierbij wel op voor een te harde waterstraal, want ook dit is nefast voor klassieke dakbedekkingen. Werk bij voorkeur in een neerwaartse richting. Je waterafvoer afsluiten voor je aan de klus begint is ook een goed idee, anders komt alle vuiligheid in je regenput terecht. 

Doe-het-zelvers: gratis en voor niks?

Op zich is een dak ontmossen geen moeilijke klus om te klaren. Wie een beetje handig is, kan zijn dak zelf ontmossen. Toch komt er heel wat bij kijken. Eerst en vooral heb je een hogedrukreiniger en het meest geschikte product voor jouw type dak nodig. Daarnaast is extra bescherming aanbevolen om ongelukken te voorkomen. De aankoop van deze specifieke items zorgt voor een dure rekening. Een dak zelf ontmossen is niet moeilijk, maar kost wel wat.

EEN PROFESSIONELE VAKMAN INSCHAKELEN?

Je dak laten ontmossen is een groot gemak. Een erkend dakwerker weet waar hij mee bezig is waardoor jij je hoofd niet moet breken over de correcte uitvoering, welke speciale coating je moet aanbrengen en of je al dan niet met een hoge druk reinigt. Een ervaren dakreiniger weet in no time hoe hij je dak moet aanpakken. 

Laat het over aan een professional zoals de Mosgigant

De Mosgigant beschikt over een team erkende dakwerkers. Daardoor kan je op een vlotte uitvoering van de werken rekenen.

Hoe de Mosgigant te werk gaat

1° Dak inspecteren

Voor we aan de klus beginnen, is het nodig om de situatie in kaart te brengen. We kijken naar welk soort dak je hebt, of er schade is en beslissen op basis daarvan welke behandeling we uitvoeren.

2° Mossen en algen bestrijden

Na een inspectieronde wordt je dak behandeld met biologisch afbreekbare producten die mossen en algen van de oppervlakte verwijderen. We laten de producten ongeveer 2 weken inwerken voor we aan de volgende stap beginnen.

3° Dak reinigen

Wanneer alle groene aanslag is losgekomen van de oppervlakte, is het tijd voor een zorgvuldige stoomreiniging met een lagedrukreiniger. Met een hoge temperatuur van 150° wordt het mos snel verwijderd. De Mosgigant kiest er bewust voor om te werken met een lagedrukreiniger, om verdere schade te voorkomen.

4° Een beschermende laag aanbrengen

Als laatste stap behandelen we je dak met een anti-mos coating. Zo blijft jouw dak langer aanslagvrij!

Een ervaren dakreiniger inschakelen? Kies voor de Mosgigant!

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies! Je dak laten reinigen door de Mosgigant is de makkelijkste en snelste oplossing tegen mos en algen op je hellend dak!

HELLEND dak ontmossen bij De Mosgigant

De experts van De Mosgigant komen je hellend dak ontmossen. Vraag hier je gratis offerte aan.

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.