Kosten dak reinigen BIJ DE MOSGIGANT

Wist je dat mossen en algen kleine scheurtjes kunnen veroorzaken in de dakbedekking? Zo kan op termijn water je dak insijpelen en je dakisolatie aantasten. Daarom is het ten zeerste aangeraden om regelmatig te denken aan je dak reinigen.

De Mosgigant vertelt je alles over de kosten dak reinigen in dit artikel. Op zoek naar ervaren vakmannen die je dak volledig mosvrij kunnen krijgen? Dan zit je bij De Mosgigant helemaal goed!

Laat je dak reinigen door specialisten

Een dak reinigen en ontmossen kan best gevaarlijk zijn. Daarom laat je je dak best schoonmaken door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. De Mosgigant is een bedrijf dat zich al jaren specialiseert in het ontmossen van daken. Door onze ervaring weten we dan ook elk dak goed aan te pakken. 

Bovendien beschikken we over de juiste apparatuur om op een veilige en correcte manier de reiniging te laten verlopen. Na het reinigen, wordt je dak ook altijd gecoat zodat het beter beschermd is tegen vuil, stof, mos en algen.

De Mosgigant zorgt voor een proper dak in drie stappen

Stap 1: Grondige analyse en behandeling met ecologische producten

Vooraleer we aan de effectieve reiniging beginnen, controleren we eerst de toestand van je dak. Nadat we de eventuele schade en de mate van vervuiling hebben ingeschat, behandelen we je dak met biologisch afbreekbare producten die mos en algen doen afsterven. Onze kwalitatieve, ecologische schoonmaakmiddelen zijn niet alleen goed voor je dak, maar ook goed voor het milieu.

Stap 2: Reinigen met lage druk

Na enkele weken komen we terug om je dak schoon te maken. De stoomreiniging van je dak gebeurt steeds onder lage druk en met maximum 150°. Door de warmte komt alle vuiligheid gemakkelijk los. De lage druk voorkomt dan weer beschadigingen.

Stap 3: Je dak laten coaten 

Na het ontmossen, behandelen we je dak altijd met een anti-mos schuimlaag. Dat is een beschermende laag dat over het dak wordt gespoten. Deze laag is transparant, maar er bestaat ook een gekleurde coating als je graag je dak in een nieuw, fris kleurtje wil. 

Dankzij de coating is je dak veel beter beschermd en zal je lang blijven genieten van een schoon dak. Heb je keramische of kleipannen, dan kan je optioneel kiezen voor een behandeling met een waterafstotende coating. Zo blijft je dak lang mooi en beschermd.

Stap 4: (Eventuele) bijkomende reinigingen 

Wij bekommeren ons niet alleen om het dak zelf. We kunnen namelijk ook je regenput of dakgoot reinigen. Neem alvast contact met ons op en ontdek wat wij je kunnen bieden.

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten reinigen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Kosten dak reinigen

De prijs wordt vaak uitgerekend in euro per vierkante meter. Een professionele dakreiniging hangt zeer sterk af van het soort dak, de grootte van het dak en de nodige materialen en producten. Daarnaast spelen ook nog heel wat andere factoren een rol: 

Het soort dakbedekking 

De prijs is afhankelijk van het type dak. De methodes kunnen ook verschillen vertonen tussen, bijvoorbeeld, klassieke dakbedekkingen en andere vormen. Hier leggen we even uit wat deze verschillen zoal kunnen betekenen.

1. Dakpannen

Dakpannen bestaan in verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld betonnen dakpannen of keramische dakpannen. Betondakpannen zijn poreuzer dan kleidakpannen en hebben dus regelmatiger een reinigingsbeurt nodig. Afhankelijk van de soort zal zowel reinigen en coaten als laten impregneren aangeraden zijn. Neem contact op met onze experten om de ideale methode voor jouw situatie te bespreken.

 

2. Metalen dak

Ten opzichte van poreuze dakbedekking, zoals dakpannen, heeft een dak in metaal het voordeel dat het niet zal barsten. Je moet echter wel oppassen voor deuken. Doe dus altijd beroep op een ervaren expert. 

Andere factoren die de prijs mee bepalen

Naast de methode en soort dakbedekking zal de prijs verder beïnvloed worden door volgende zaken:

1. Schuin dak of plat dak:

Afhankelijk van een plat dak of hellend dak zal er andere apparatuur nodig zijn om je een proper dak te kunnen bezorgen. Platte daken zijn immers het eenvoudigst te ontmossen en reinigen. Bij De Mosgigant beschikken we over onze eigen hoogwerker, zodat we overal kunnen komen. We zijn op alles voorbereid!

2. Oppervlakte van het dak:

Een groot oppervlak betekent natuurlijk meer arbeidsuren, maar ook meer materiaal. Wel is het zo dat de kost per vierkante meter kleiner wordt bij een groter oppervlak. 

3. De huidige staat van het dak:

Oudere daken die sterk vervuild zijn zullen een grotere inspanning vragen bij het schoonmaken. 

4. Arbeidskosten

Een ervaren vakman heeft natuurlijk ook een loon nodig. Een dakwerker van De Mosgigant zorgt dan wel voor een correcte uitvoering, een goede dakreiniging en weet precies wat te doen met elk type dakbedekking. 

5. Materiaalkosten

Wanneer je je dak wilt laten ontmossen, is het eveneens belangrijk om voor het juiste materiaal te zorgen. De Mosgigant werkt enkel met de meest moderne apparatuur, speciaal gemaakt voor het ontmossen van daken. Ook beschikken we over een hoogwerker om overal makkelijk bij te kunnen. 

Geniet van een verlaagd btw-tarief!

Bij het ontmossen van je dak kan je in bepaalde gevallen genieten van een btw-tarief van slechts 6%. Dat kan wanneer je woning ouder is dan 10 jaar. Ben je niet zeker of je wel in aanmerking komt? Bekijk dan de site van FOD Financiën of stel ons jouw vraag

Kosten dak reinigen

Graag je dak laten reinigen en coaten? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Genoeg van al dat vuil en mos op je dak? We begrijpen het maar al te goed. Gelukkig kunnen wij bij De Mosgigant snel dat vervelende probleem verhelpen. Je dakpannen zullen er na een grondige schoonmaakbeurt weer als nieuw uitzien. Vraag nu vrijblijvend je offerte aan!

Dak Reiniging bij de mosgigant

De experts van Mosgigant komen jouw dak reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.