Regenput ontsmetten

Is je regenwater vuil? Laat je regenput reinigen en ontsmetten door een erkend specialist. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. De Mosgigant reinigt regenputten in regio West-Vlaanderen.

Customers served! + 0 Tevreden klanten! Ben jij de volgende?
Regenput-reinigen West-Vlaanderen-4

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen in de regio West-Vlaanderen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

erkend specialist in reiniging

Ben je op zoek naar efficiënte vakmannen die jouw regenwaterput kunnen reinigen? Dan zit je bij De Mosgigant goed!

Dankzij onze centrale ligging in Langemark-Poelkapelle kunnen wij makkelijk bij jou langskomen. Zo ben je snel van de geurhinder van je regenwater af! Bovendien hebben wij de expertise en het nodige materiaal ter beschikking om jouw regenput weer helemaal schoon te maken.

Neem nu nog contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

OORZAKEN VAN VERVUILD REGENWATER

Regenwater kan vervuild zijn om verschillende redenen. We geven even een overzicht van de meest voorkomende oorzaken:

Regenput ontsmetten

Mos en algen op je dak

Wanneer het spoelwater van je toilet een donkerbruine of zwarte kleur heeft is het mogelijk dat er mossen in zitten. Een groot deel van het probleem kan je oplossen door je dak te ontmossen.

Slib

In een regenwaterput vormt zich geleidelijk aan een sliblaag op de bodem. Die ontstaat door bladeren in de dakgoot, mos op het dak, zand en andere kleine vuildeeltjes. Wanneer de sliblaag begint te gisten krijg je vieze geurtjes en een bruine kleur. Daarom moet die na een tijd verwijderd worden zodat het water niet te vuil wordt. 

Droge afvoer

In periodes met weinig regenval kan de sifon droog komen te staan en zal je regenwater beginnen stinken. Zorg dan ook altijd dat je sifon nat blijft en vul desnoods aan met een extra voorraad regenwater. 

Regenput ontsmetten

HOE VAAK MOET JE EEN REGENPUT ONTSMETTEN?

Hoe vaak je een regenput moet ontsmetten is afhankelijk van het type waterput en de oorzaken van vervuiling

 • Een regenput zonder filter laat je best jaarlijks reinigen.
 • Bij een regenwaterput mét filter volstaat het om dit om de 3-4 jaar te doen.

WANNEER ONTSMETTEN?

Een regenput reinigen en oontsmetten laat je best jaarlijks uitvoeren. Zo ben je zeker dat je altijd zuiver water gebruikt. 

 • Aan het einde van de herfst nadat de meeste bladeren van de bomen zijn gevallen. Dit is trouwens meteen de grootste oorzaak van een verstopte regenwaterput.

 • Tijdens een droge periode is het waterpeil namelijk het laagst en moet er minder water weggepompt worden.

PRIJS REGENPUT ONTSMETTEN

De kosten om een regenput te ontsmetten bedraagt €25 (excl. btw). Deze prijs is enkel van toepassing als je ook je regenput ook laat reinigen bij ons.

De prijs voor het reinigen van een regenput hangt af van een aantal zaken, zoals de mate van vervuiling, de bereikbaarheid van de put en de grootte. Ook materiaalkosten en arbeidskosten zitten in die prijs inbegrepen. We zorgen per opdracht steeds voor een forfaitaire prijs.

Interesse in een reiniging door De Mosgigant? Contacteer ons vrijblijvend of vraag een gratis offerte aan.

Regenput ontsmetten

Vraag hier je offerte aan

WERKWIJZE

Een regenwaterput ledigen en schoonmaken vergt heel wat expertise. Je begint er dus best niet zelf aan. De Mosgigant heeft jarenlang ervaring in het reinigen van regenwaterputten en dak ontmossing.

Wij volgen dan ook een vast stappenplan bij het schoonmaken van je regenwaterput:

Voor-na regenput
 1. Inspectie
  Eerst beginnen we met een grondige inspectie. Daarna is het tijd om de put leeg te pompen. Dat doen we door het water via een darm te ledigen en naar de rioolput af te voeren. Vervolgens dalen we veilig af met een CO2-meter. 

 2. Reiniging van de regenput
  Dan is het tijd om de wanden en de bodem van de regenwaterput onder lage druk helemaal schoon te spuiten. Zo wordt de put wel grondig schoongemaakt, maar is er geen schade door een te krachtige waterstraal. Ook checken en reinigen we de filters en inspecteren we de aanzuigdarm. 

 3. Regenput ontsmetten
  We desinfecteren de regenwaterput met een speciaal ontsmettingsmiddel.

 4. Opvullen van de regenput met proper water
  Na de laatste spoeling en reiniging van de aanzuigfilter zuigen we de put compleet droog en vullen we de put weer met schoon regenwater. 

Wacht niet te lang met reinigen

Je auto en ramen wassen, je toilet doorspoelen, het sproeien van je gazon... Je regenwaterput is voor allerlei zaken te gebruiken! Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren of je put vervuild is. 

Hoe langer je wacht met reinigen, hoe meer bacteriën in het water terecht komen en hoe sneller de kwaliteit van het water achteruitgaat. Je was zal niet meer lekker ruiken nadat je ze uit de wasmachine haalt, je zal bruine randen krijgen in je toiletpot en het water zal erg beginnen stinken. 

Wil je weer fris helder water uit de kraan? Wacht dan niet te langer en laat de put snel reinigen door De Mosgigant!

Vraag hier je gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenout op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.