• Home
  • >
  • Regenwaterput reinigen

Regenwaterput reinigen door De Mosgigant

Zit er een geurtje aan de regenput of is het water niet meer helder? Dan is het tijd om de regenwaterput te laten reinigen door een specialist van De Mosgigant.

regenwaterput reinigen door de Mosgigant

In dit artikel nemen we u graag mee in het belang van de reiniging door een specialist, hoe vaak de reiniging nodig is, de oorzaken van een vuile regenwaterput en de werkwijze van De Mosgigant.

Waarom laat u best uw regenwaterput reinigen door een specialist?

De regenwaterput-specialist van De Mosgigant beschikt over veel kennis, professioneel materiaal en klaart deze klus snel voor jou.
Een waterput reinigen is immers niet altijd zonder gevaar. Het CO2-gehalte kan enorm hoog zijn in de regenwaterput. Bij afdaling in de regenput is een CO2-meter dus noodzakelijk.
Een andere belangrijke factor is het gebruik van de juiste producten. Het gebruik van bijvoorbeeld bleekwater kan schadelijk zijn voor je put. Op de bodem van je regenwaterput bevinden zich tal van goede bacteriën en deze willen we natuurlijk behouden.

Wanneer is het tijd voor een reiniging van je regenput?

Wanneer het water van de regenwaterput niet helder is en/of een vieze geur heeft, is het tijd voor een reiniging. De reiniging laat u best doen door een specialist van De Mosgigant. Een reiniging gaat, zoals eerder vermeld, niet zonder gevaar.

De reiniging laat je best in een droge periode doen. Er wordt minder water weggepompt en zo bespaart je dus weer water in uw put. Een echte win-win situatie!

We raden je bovendien aan om niet te wachten met de reiniging van je regenput tot er een acuut probleem is. 

Hoe vaak is een reiniging van je regenwaterput nodig?

Hoe vaak je een specialist inschakelt voor de reiniging van je regenwaterput hangt af van de oorzaak en het type regenput.

Stel dat je bijvoorbeeld een regenwaterput met filter heeft, dan is een reiniging om de 3 à 4 jaar nodig. Maar heb je een regenwaterput zonder filter? Dan raden we een jaarlijkse reiniging aan.

Twijfel je of er een reiniging nodig is? Neem dan vrijblijvend contact

Hoe vaak je een specialist inschakelt voor de reiniging van je regenwaterput hangt af van de oorzaak en het type regenput.

3 oorzaken van een vervuilde regenwaterput

De regenwaterput kan door verschillende oorzaken vervuild zijn. We zetten hier de 3 meest voorkomende oorzaken op een rijtje:

1. Mos

Door een heftige regenbui is de kans groot dat er mos in de regenwaterput terecht komt. Je herkent dit door het bruine spoelwater, bijvoorbeeld in jouw toilet. Door het mos te verwijderen van je dak, lost je grotendeels al het probleem op.

Laat je het verwijderen van mos liever over aan een specialist? De Mosgigant helpt je ook graag verder met deze service.
regenput reinigen

2. Algen

Ondanks de aanwezigheid van micro-organismen, bestaat er toch een kans op algen in jouw regenwaterput. Bij aanwezigheid van algen, raadt De Mosgigant een reiniging aan.

De specialist van De Mosgigant zorgt voor een professionele reiniging, waarbij je geen hinder ondervindt. De volledige reiniging gebeurt onder lage druk.
 

3.Slib

Het regenwater dat in de put terecht komt, bevat altijd zand en andere kleine vuildeeltjes. Dit zakt naar de bodem van de regenwaterput, met als gevolg dat er een sliblaag ontstaat op de bodem. Hierdoor heeft de regenput ook regelmatig een reiniging nodig.

Heb je interesse?

Geïnteresseerd om je regenput te reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Zo reinigt De Mosgigant uw regenwaterput

Stap 1

De eerste stap bestaat uit het leegpompen van de regenwaterput. Daarna daalt de specialist af met een CO2-meter. Vervolgens spoelt men de wanden onder lage druk. De put wordt dus grondig gereinigd, zonder schade te veroorzaken.

Stap 2

Na deze reiniging inspecteert de specialist de put en de bijhorende filters in jouw regenput. Vervolgens zuigt men de viezigheid en slib van de bodem op met een vacuümpomp.

Stap 3

Na een laatste spoeling en reiniging van de aanzuigfilter, zuigt de specialist de regenwaterput volledig droog.

Na de laatste stap geniet je weer voor een lange termijn van een propere regenwaterput. Om de specialist in alle veiligheid in jouw regenput te laten afdalen, zijn er enkele voorwaarden:

  • Je regenwaterput heeft een minimale opening van 50x50 cm. Zo daalt de specialist van De Mosgigant veilig af in jouw regenput.
  • De deksel van jouw regenwaterput bevindt zich op maximaal 20 meter van de straatkant. Zo kan de specialist er makkelijk bij met het professionele apparatuur.

Hoeveel kost een reiniging van een regenwaterput door De Mosgigant?

Voor de reiniging van een regenwaterput is het moeilijk om een exacte prijs te geven. De prijs hangt af van enkele factoren, zoals bijvoorbeeld de grootte, hoe vuil de regenput is…

Contacteer De Mosgigant voor een gratis offerte en vrijblijvend advies.

Bij de aanvraag van een offerte, zitten de materiaal- en arbeidskosten inbegrepen.

vervuild-regenwater-2

Regenput reinigen ?

Regenwater van o.a. je dak komt in je regenput terecht, er ontstaat een sliblaag en dit resulteert in een vreemde geur en bruine kleur of gele kleur van het hemelwater. De was uit de wasmachine stinkt en in de wc-pot zetten zich bruine randen af. Vuil regenwater wegpompen is dus de boodschap.  Je regenput reinigen bespaart je heel wat overlast en jaarlijks tot 150 euro!

 Ja, ik wil een gratis offerte

Meer over:

  • Home
  • >
  • Regenwaterput reinigen

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.