Regenput reinigen Vleteren

Wil je jouw regenput reinigen in Vleteren? De Mosgigant specialiseert in dakontmossing in regenputten reinigen. Je vindt ons in regio Roeselare, waardoor we makkelijk bereikbaar zijn vanuit Vleteren.

Regenput reinigen West-Vlaanderen

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te reinigen in de regio Diksmuide, West-Vlaanderen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Bekwame vakmannen bij de Mosgigant 

Regenwater kan je gebruiken voor heel wat verschillende doeleinden: om je toilet door te spoelen, om je wasmachine te laten draaien of om je auto te wassen. Maar wat nu als je water een onaangename geur heeft? Dan is het mogelijk dat je regenput gereinigd moet worden. De Mosgigant is een professioneel reinigingsbedrijf dat je daarmee kan helpen, ook in regio Vleteren!

Waarom je regenwaterput reinigen?

Wanneer je last hebt van geurhinder of je regenwater een gele of bruine kleur heeft, wordt het tijd om je regenput te reinigen. Deze signalen wijzen er namelijk op dat je water vervuild is. Dat kan ervoor zorgen dat je leidingen verstopt raken en in ernstige gevallen zorgt het zelfs dat er schadelijke bacteriën in je water komen die je water besmetten. 

Wanneer regenput reinigen?

Dit doe je best tegen het einde van het voorjaar of in de zomer. Op dat moment staat het water het laagst, dus gaat het ledigen een stuk sneller en hoef je je geen zorgen te maken over wateroverlast.

Een ander goed tijdstip is het einde van de herfst, omdat tegen dan de meeste bladeren al gevallen zijn en die dan meteen ook verwijderd kunnen worden. 

Oorzaak vervuiling regenputten

regenput-reinigen-hooglede-1

Er zijn verschillende zaken die kunnen zorgen voor de vervuiling van jouw put. Bij een nadere inspectie van jouw put is de kans groot dat de vervuiling te wijten valt aan één van de volgende oorzaken.

Algen

Algen vind je niet enkel in vijvers, maar ook in jouw regenwaterput. Deze vervelende organismen kunnen gelukkig verwijderd worden door onze vakmannen met expertise.

Mos

Wanneer er zich mos op jouw dak bevindt, is het mogelijk dat dit door de regen meegevoerd wordt, rechtstreeks jouw put in. Dat zorgt ervoor dat jouw water een bruine of zwarte kleur kan krijgen - niet erg aangenaam dus.

De beste manier om dit te verhelpen is door je dak regelmatig te ontmossen. Zo heb je zowel een proper dak als een gezonde regenput!

Slib

De regen voert altijd kleine deeltjes vuil en zand mee. Die zinken naar de bodem van je put en kunnen daar een sliblaagje vormen. Bij het legen van de put kan dit sliblaagje ook verwijderd worden. 

Droogte

Als het even duurt voor het opnieuw regent, kan je sifon droog komen te staan, waardoor het water een onaangename geur begint te krijgen. Dit kan je oplossen door wat extra water toe te voegen aan je put. 

Zelf doen of een professional inschakelen?

Een beerput ledigen laat je over aan de ontstoppingsdienst Vleteren en voor het ontstoppen van je leidingen schakel je een professionele ontstopper in. Waarom zou je dan geen professionals inschakelen om jouw regenput aan te pakken?

Zelf je regenput schoonmaken is namelijk niet zonder risico’s. Zo is het bijvoorbeeld cruciaal dat je altijd met twee bent, omdat de kans bestaat dat je in de put valt. Verder is er vooral in oude putten de mogelijkheid dat je giftige gassen inademt.

Je moet beschikken over de juiste materialen en voldoende expertise om dit klusje aan te pakken. Laat het reinigen van jouw put in regio Vleteren daarom over aan echte professionals, zoals De Mosgigant!

Laat je regenput reinigen door De Mosgigant!

Wordt het tijd dat je jouw put in regio Vleteren laat reinigen en ontsmetten door echte vakmannen? Aarzel dan niet om De Mosgigant in te schakelen! Wij beschikken over de ervaring en expertise om elke klus te klaren.

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en geniet binnenkort van onze vele diensten. Je kan ons inhuren voor het reinigen, onderhouden en ontmossen van daken en gevels en het reinigen van regenputten. 

Vraag een gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenput op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.