Regenput reinigen Hooglede met De Mosgigant

Wil je jouw regenput reinigen in Hooglede? De Mosgigant specialiseert in dakontmossing in regenputten reinigen. Je vindt ons in regio Roeselare, waardoor we makkelijk bereikbaar zijn vanuit Hooglede.

Regenput reinigen West-Vlaanderen

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te reinigen in de regio Diksmuide, West-Vlaanderen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Bekwame vakmannen bij de Mosgigant 

Regenwater kan je gebruiken voor heel wat verschillende dingen: het water in je toilet, de wasmachine, om je auto te wassen… Soms kan je te maken krijgen met geurhinder in je regenwater. Dat betekent dat je regenwaterput geledigd moet worden door een professioneel bedrijf, zoals De Mosgigant

Waarom je regenput ledigen en reinigen?

Wanneer je regenwater stinkt of een gele of bruine kleur heeft, is het een goed idee om je regenput te laten leegpompen en te reinigen. Dit betekent namelijk dat je regenwater vervuild is. Vervuild regenwater kan ervoor zorgen dat je afvoeren en rioleringen verstopt raken of dat bacteriën je water besmetten. 

Wanneer best regenwaterput reinigen?

Regenputten worden het best gereinigd aan het einde van het voorjaar of in de zomer. Op dat moment staat het waterpeil namelijk het laagst en moet er minder water uit de put getrokken worden.

Een ander goed tijdstip is het einde van de herfst, omdat de meeste bladeren tegen dan al gevallen zijn. Zo kan je die ook meteen laten verwijderen van de bodem van je put in ga je de winter in met een clean slate. 

Oorzaken vervuiling

regenput-reinigen-hooglede-1

Er zijn verschillende zaken die ertoe kunnen leiden dat jouw regenput vervuild is. We zetten hier even de belangrijkste oorzaken op een rijtje.

Algen

Algen komen niet alleen voor in vijvers, maar ook in regenputten. Deze vervelende organismen kunnen met een reiniging gelukkig weer worden verwijderd. 

Mos

Wanneer je je wc probeert door te spoelen en plots merkt dat het water zwart of bruin is, kan dit te maken hebben met mos in je regenput. Die worden met de regen meegevoerd van op het dak en komen zo in je regenput terecht. Gelukkig kan je dit verhelpen door regelmatig je dak te laten ontmossen.

Droogte

Wanneer het lang niet regent, kan dit ervoor zorgen dat je sifon droog komt te staan, waardoor het water begint te stinken. Dit kan je oplossen door eenvoudigweg extra water toe te voegen. 

Slib

De regen voert altijd kleine deeltjes zand en vuil mee. Die zinken naar de bodem van je regenput en vormen daar een klein sliblaagje. Bij het legen van je put kan deze sliblaag ook verwijderd worden. 

Zelf doen of een gespecialiseerd bedrijf inschakelen?

Een volle beerput ledigen laat je over aan de ontstoppingsdienst Hooglede, en een ondergelopen kelder laat je leegpompen door de brandweer. Waarom zou je dan geen gespecialiseerd bedrijf inschakelen om jouw regenput te reinigen?

Zelf je regenwaterput proberen schoonmaken is niet zonder risico’s. Je moet bijvoorbeeld altijd met twee zijn, omdat het mogelijk is dat je in de put valt. Verder is er de mogelijkheid dat je giftige gassen inademt, vooral in oude putten.

Ook moet je beschikken over de juiste materialen en over de nodige expertise. Gewoon met een hoge druk spuiten is echt niet de beste oplossing. Laat het reinigen van jouw put daarom over aan De Mosgigant, een professional in het veld!

Je regenwaterput laten reinigen door De Mosgigant

Wordt het tijd dat jouw regenput in Hooglede gereinigd wordt? Schakel dan De Mosgigant in! Wij beschikken over de expertise en ervaring die nodig zijn om jouw put weer gebruiksklaar te maken.

Vraag  je gratis offerte aan en ontdek onze vele diensten. Je kan ons inhuren voor het reinigen, onderhouden en ontmossen van daken en gevels en het reinigen van regenputten. 

Vraag een gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar om je regenput te reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw regenput op te frissen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.