• Home
 • >
 • Dak laten reinigen

Je dak laten reinigen: alles wat je moet weten

Je dak laten reinigen is van essentieel belang voor de levensduur van je dak. Je dak wordt immers blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Deze creëren de ideale leefomgeving voor mossen en algen, waardoor er na verloop van tijd kleine scheurtjes kunnen ontstaan in het dak. Doorsijpelend vocht kan op die manier je dakisolatie aantasten, wat zeer grote kosten met zich mee kan brengen. In dit artikel lees je hoe De Mosgigant je dak in leven houden en hoe een dak reinigen in z'n werk gaat.

Welke soorten dakreiniging zijn er zoal?

Een ervaren vakman zoals De Mosgigant kan je helpen met zo goed als alles wat betrekking heeft tot je dak. Hier zetten we even uiteen welke soorten reinigingen er zoal kunnen gebeuren.

1. Dak ontmossen

Zoals reeds gezegd is mos niet alleen een belemmering van het uitzicht van je dak, maar het kan na bepaalde tijd zelfs schade toebrengen. Het is dus uiterst belangrijk om je dak te laten ontmossen om lekkages te voorkomen.

We raden ten zeerste af om dit zelf te doen, aangezien het zeer gevaarlijk kan zijn. Het dak zal tijdens de reiniging namelijk enorm glad zijn. Een plat dak ontmossen is uiteraard veiliger dan een hellend dak reinigen, maar de gevaren blijven aanwezig. Schakel hiervoor dus zeker De Mosgigant in om zeker te zijn van een veilige, correcte uitvoering.

Dak laten reinigen

2. Dak laten coaten

Je dak coaten heeft als doel poreuze dakbedekking te beschermen en deze ook te herstellen. Coaten betekent dat een beschermende laag wordt aangebracht die voorkomt dat mos in de toekomst op het dak kan groeien. De dakcoating zorgt ervoor dat je minder frequent je dak moet reinigen en het biedt daarnaast ook esthetische voordelen.

Hoe wij je dak reinigen en coaten vind je hier.          

dak coaten

3. Algemeen reinigen van je dak

Hierbij wordt je volledige dak grondig schoongemaakt. Dit kan zelf gedaan worden met hoge waterdruk, maar wij  reden dit wederom af wegens het potentiële gevaar op het dakoppervlak. Het kan toegepast worden op eender welke soort dakbedekking zoals dakpannen, een leien dak of golfplaten, maar niet bij een rieten dak. Een rieten dak vergt namelijk een aangepaste methode. 

Om schade te voorkomen aan je dak gebruiken wij heet water met een lagere druk. Bekijk zeker even onze werkwijze of neem contact met ons op voor meer informatie.

Een vakman zoals De Mosgigant zal je tijdens het schoonmaken ook op de hoogte kunnen brengen van eventuele beschadigingen aan je dak. Zo kan je tijdig ingrijpen met een reparatie.

4. Reinigen van je dakgoot

Je dakgoot reinigen is van even groot belang als het reinigen en coaten van je dak. Dakgoten raken met de tijd namelijk gevuld met vervuiling zoals blaadjes en mos. Regenwater kan dan niet langer voldoende doorstromen, waardoor de dakgoot steeds meer gaat wegen. Dit gewicht kan zelfs de voegen van je gevel losrukken. 

In tegenstelling tot dakreiniging of het ontmossen van je dak kan je je dakgoot makkelijk zelf schoonmaken. Eenmaal per jaar, idealiter na de winter, kan je de dakgoot reinigen met de hand. Terwijl je er bent kan je ook even kijken of alles nog goed bevestigd is.

Reinigen dakgoot

Heb je interesse?

Geïnteresseerd om je dak te laten reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Welke producten bestaan er om je dak te reinigen?

Sommige mensen zouden kiezen voor een oplossing met bleekwater. Dit is echter enorm slecht voor het milieu, waardoor wij het sterk afraden. Het bleekwater zal namelijk hoe dan ook in je tuin terechtkomen, waar het de bodem kan vergiftigen. Daarnaast kan de dakbedekking worden aangetast. Bleekwater zal ook nooit hetzelfde effect hebben als een hogedrukreiniger. Gebruik dus zeker nooit bleekwater!

Hier kan je alvast een aantal milieuvriendelijke middelen vinden die gegarandeerd een proper dak zullen achterlaten.

 • Anti-mos product
  Dit is een zacht werkend product dat het mos doet afsterven. Het product wordt doorgaans verdund met water zodat het geschikt is voor de precieze vervuilingsgraad van jouw dak. Bij hardnekkige vervuiling zal er dus extra reinigingsmiddel aan het mengsel toegevoegd worden.

 • Anti-mos coating:
  Zoals reeds gezegd zorgt een coating van je dak zowel voor bescherming als voor een frissere look. Je dak blijft het uitzicht ook langer behouden aangezien het beschermd is tegen mossen, algen en vuil.
dak laten reinigen

De Mosgigant is er voor al je noden

Wij zijn meer dan geschikt voor eender welke dakreiniging, ongeacht het type dak of het type dakbedekking. Met onze eigen hoogwerker kunnen wij zelfs op grote hoogte je dak reinigen. Iedereen in ons team is een ervaren vakman die met alle verschillende factoren rekening houdt, zodat we met zekerheid een geslaagd resultaat kunnen garanderen.

Wil je meer informatie, heb je interesse in een gratis demonstratie of wens je vrijblijvend prijsvoorstellen en een offerte? Zoek niet verder! 

Dak laten reinigen bij
De Mosgigant

De experts van De Mosgigant staan voor je klaar. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

 • Home
 • >
 • Dak laten reinigen

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.