Regenput laten reinigen door de Mosgigant

Je gebruikt je regenwaterput voor heel wat doeleinden: de was doen, de wc doorspoelen, je auto wassen… Maar wat nu als je regenwater een onaangename geur krijgt? Dan is het tijd voor een dringende interventie en moet je je regenput laten reinigen

Een professioneel team als De Mosgigant doet dit voor jou! Dankzij hun jarenlange expertise en het juiste materiaal klaren zij de klus snel en effectief. Ontdek hier meer over hoe wij je regenput reinigen!

Waarom je regenwaterput reinigen? 

Wanneer het water in je regenput er geel of bruin uitziet en geen al te frisse geur meer heeft laat je best je regenput reinigen. De vervuiling in het water kan er namelijk voor zorgen dat je regenbuis volledig verstopt raakt of dat bacteriën je water besmetten. 

JE REGENWATERPUT LATEN REINIGEN, WANNEER MOET DAT? 

De beste periode om regenputten te reinigen is het einde van het voorjaar of de zomer. Tijdens zo’n droge periode staat het waterpeil namelijk het laagst - zo moet je minder water wegpompen. 

Het einde van de herfst is ook een mogelijkheid. Op dat moment zijn de meeste bladeren al gevallen en worden die dus ook meteen verwijderd van de bodem van je put.

Hoe vaak moet je een regenwaterput reinigen?

Dat hangt helemaal af van de oorzaak van de vervuiling en het type regenput. Een regenput met filter moet maar om de drie of vier jaar gereinigd worden, voor een put zonder filter is dat jaarlijks. 

Twijfel je of jouw regenput aan een schoonmaakbeurt toe is? Neem dan contact op met onze specialist. 

Oorzaken vervuiling regenputten

Heel wat dingen kunnen een vervuiling van je regenwaterput veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken zetten we hier even op een rijtje.

Algen

Normaal gezien gaan micro-organismen de groei van algen tegen, maar toch is het mogelijk dat er zich algen in jouw regenwaterput bevinden.

Mos

Wil je je toilet doorspoelen maar is het water donkerbruin of zwart? Dan is het mogelijk dat er mossen in je regenwaterput zitten. Mos op het dak wordt namelijk met de regen meegevoerd en komt zo in je put terecht. 

Je kan dit probleem dan ook aan de oorzaak aanpakken en je dak ontmossen. Ook hiervoor kan je bij de Mosgigant terecht! 

Slib

In regenwater zitten altijd zand en kleine vuildeeltjes. Eens dat op de bodem van je regenwaterput terechtkomt vormt dit een sliblaag. Ook die moet na een tijd verwijderd worden om het water schoon te houden.

Droge afvoer

Periodes zonder regenval betekenen ook dat de sifon droog kan komen staan, waardoor je water kan beginnen stinken. Hou je sifon dus altijd nat - daarvoor kan je eventueel extra regenwater toevoegen. 

Heel grote opslagcapaciteit

Een grote regenput betekent ook dat het moeilijker wordt om het water regelmatig te verversen. Toch is dit nodig om vervuiling en stank tegen te gaan.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om je regenput te laten reinigen? Vraag je gratis offerte aan bij De Mosgigant!

Waarom niet zelf regenwaterput reinigen?

Waarom zou je andere diensten inschakelen als je ook zelf je regenwaterput kan reinigen? Wel, er zijn enkele gevaren verbonden aan dit proces. Zo moet je altijd met twee personen reinigen, omdat er een risico is dat je in de put valt. Verder kan er ook een giftig gas, ‘waterstofsulfide’, ontstaan bij oude putten.

Daarnaast kost het natuurlijk heel wat tijd om je regenput volledig zelf te reinigen. Ook beschik je vaak niet over het juiste materiaal. Wanneer je de vakmannen van De Mosgigant inschakelt ben je er zeker van dat je regenput goed gereinigd wordt door mensen met kennis, ervaring en gespecialiseerd materiaal.

Je regenput laten reinigen door de Mosgigant

Wat houdt een professionele reiniging van je regenwaterput in? We vertellen je graag meer over hoe wij je regenwaterput reinigen op een discrete en schone manier, zodat jij er geen hinder van ondervindt.

regenput laten reinigen

Voorwaarden

Je regenwaterput moet aan enkele voorwaarden voldoen om erin af te dalen:

  • Er moet een mangat zijn van minstens 50 x 50 cm om veilig te kunnen afdalen.

  • Het deksel moet zich binnen de 20m van de straatkant bevinden, zodat wij er met onze machines bij kunnen. 

Werkwijze

  1. Eerst en vooral onderwerpen we je regenput aan een grondige inspectie. Op die manier zoeken we naar de oorzaak van de vervuiling

  2. We ledigen vervolgens je put door het water via een darm op te pompen en naar het riool af te voeren. Daarna dalen we af met een CO2-meter op zak. 

  3. Met lage druk sproeien we de regenput helemaal schoon. Daardoor vermijden we schade door te hoge druk en is je regenput toch proper. Ook checken en reinigen we je filters en inspecteren we de aanzuigdarm.

  4. Het slib en vuil op de bodem van je put wordt opgezogen met een vacuümpomp.

  5. We spoelen en reinigen je aanzuigfilter nog een laatste keer en zuigen daarna je regenput helemaal droog.

  6. Tenslotte voorzien we je put opnieuw van vers regenwater.

Regenwaterput reinigen: de prijs

De totale kostprijs hangt af van enkele factoren. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid en grootte van de put, de mate van vervuiling maar ook de arbeidskosten en materiaalkosten. Voor meer informatie kan je ons vrijblijvend contacteren en een gratis offerte of advies aanvragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Je ramen wassen met vervuild regenwater? Of je toilet doorspoelen met bruin water? Vermijd deze situaties door je regenput regelmatig te laten reinigen door de professionals van De Mosgigant. 

Je kan op ons team rekenen voor het reinigen, onderhouden en ontmossen van gevels, daken en regenputten. Vraag hier je gratis prijsvoorstel aan en geniet van onze diensten!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.