Dakgoot laten schoonmaken: doe beroep op een echte specialist!

Is je dakgoot vuil? Laat je dakgoot schoonmaken door een erkend specialist. Zo ben je steeds zeker dat je dakgoot in goede staat is. De Mosgigant reinigt je dakgoot in regio West-Vlaanderen en omstreken.

Hoe vaak moet je een dakgoot schoonmaken?

Hoe vaak je een dakgoot moet schoonmaken is afhankelijk van je woonplaats. Gemiddeld laat je je dakgoot best een keer per jaar schoonmaken. Woon je in een bosrijke omgeving? Dan is het aangeraden je dakgoot twee keer per jaar te laten schoonmaken.

Wanneer dakgoot schoonmaken?

Een dakgoot reinigen kan je het hele jaar door doen. We raden echter aan om in het najaar je dakgoot te laten reinigen, omdat dan de meeste bladeren in je dakgoot belanden.

Het is een goed idee om ook in het voorjaar een dakgootreiniging uit te voeren. Op die manier wordt je dakgoot minder aantrekkelijk voor vogels. Je wil natuurlijk niet dat je dakgoot een broedplaats van vogelnesten wordt.

dakgoot laten schoonmaken 1

Waarom dakgoot reinigen?

Het is heel belangrijk dat je dakgoot schoon blijft. Bij een slecht onderhouden dakgoot kunnen hardnekkig vuil, gevallen bladeren of ander afval in je goot blijven zitten. Een verstopte dakgoot wil je echt niet. Een dakgootreiniging is dus geen overbodige luxe.

We lijsten nog enkele redenen op waarom je dakgoot regelmatig (laten) reinigen een goed idee is:

  • Wanneer je dakgoot verstopt zit, heb je kans op wateroverlast. Het opgevangen regenwater kan niet meer door en je dakgoot overstroomt.
  • De hoeveelheid water die blijft liggen in je dakgoot, zorgt voor overgewicht. Het kan zijn dat je dakgoot hieronder bezwijkt. Daar wil je vast en zeker niet onder wandelen wanneer hij naar beneden valt.
  • Het lijkt iets klein, maar een verstopte dakgoot kan heel wat schade aanbrengen aan je huis. Het water dat over je gevels loopt, creëert vochtplekken en schimmels. Bij een houten gevelbekleding zorgt het zelfs voor houtrot.

Prijs dakgoot laten schoonmaken

De prijs voor een dakgootreiniging bedraagt gemiddeld €3 à 5 per lopende meter (excl. btw). Deze prijs is enkel van toepassing als je ook je dak laat reinigen bij ons.

De prijs voor het reinigen van je dakgoot hangt af van een aantal zaken, zoals de mate van vervuiling en de grootte. Hier zitten ook materiaalkosten en arbeidskosten bij inbegrepen.

Interesse in een dakgootreiniging door De Mosgigant? Contacteer ons vrijblijvend of vraag een gratis offerte aan en ontvang advies van een échte expert.

Werkwijze

Je kan proberen je dakgoot zelf te reinigen, maar we raden toch aan dit door een vakman te laten doen. Zij zijn goten schoonmaken gewend. Zo zorg je ervoor dat je dakgoot op het einde geen extra schade heeft. Ook voor jezelf is het veiliger dit door een vakman te laten doen. Zo gaan de experten van De Mosgigant te werk:

1. Verwijderen van vuil

Na een inspectie van je dakgoot beginnen we aan de schoonmaak. We ontdoen de dakgoot van takken, bladeren, mos en ander vuil.

2. Spoeling

Wanneer de goot helemaal vrij is van afval spoelen we hem grondig. Zo verdwijnt ook al het plakkend materiaal.

3. Check-up

Nu je goot helemaal proper is, kunnen we ook zien of hij eventueel aan vervanging toe is. Indien niet, ben je weer helemaal good to go!

4. REGENPIJP REINIGEN

De regenpijp reinigen moet apart gebeuren. Dan wordt het afval er langs boven uitgetrokken of langs onder uitgeduwd.

dakgoot laten schoonmaken 2

Oorzaken verstopte dakgoot

Mos op je dak

Na hevige regenbuien krijg je vaak last van mossen op je dak. Dit valt dus makkelijk op te lossen door je dak en je dakgoten schoon te maken. We ontmossen eerst en vooral je dak en gaan dan verder met je dakgoot.

Meer weten over het ontmossen van je dak?

Algen

Ook algen zijn te vinden in je dakgoot. Net zoals mos zorgen die voor verstoppingen. Je dakgoot reinigen is dus echt essentieel.

dakgoot laten schoonmaken 3

Dakgoot laten schoonmaken

We hebben reeds jarenlange ervaring in dakgoten reinigen. Contacteer ons en we nemen je verstopte dakgoot onder handen!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.