Rendement zonnepanelen verhogen met de mosgigant

Zonnepanelen plaatsen biedt heel wat voordelen, maar ze zijn ook een enorme investering. Daarbij hoop je natuurlijk op maximaal rendement. Toch zijn er heel wat dingen die de opbrengst van je panelen kunnen beïnvloeden, zoals het reinigen van je zonnepanelen. In dit artikel vertelt De Mosgigant wat je nog meer kan doen om zo efficiënt mogelijk stroom op te wekken en zo honderden euro’s per jaar te sparen.

Rendement-zonnepanelen-verhogen-1

Het rendement van jouw zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een energiebesparende investering. Toch hebben veel mensen geen weet van de totale capaciteit van hun aankoop. De stroom die de panelen produceren ligt misschien lager dan het verbruik. Als dat het geval is, dan moet er iets gedaan worden om het vermogen van de panelen te optimaliseren. Dat kan op verschillende manieren. Dit zijn de tips van De Mosgigant!

RENDEMENT ZONNEPANELEN HOOG HOUDEN

De Mosgigant helpt jou graag het rendement van jouw zonnepanelen hoog houden. Wij zetten in op onderhoud van zonnepanelen. Hieronder valt zowel de reiniging van zonnepanelen als de detectie van defecte panelen.

Dit adviseren we voor een hoger rendement

Het rendement van zonnepanelen hangt van verschillende factoren af. Hieronder vatten we de belangrijkste aandachtspunten voor je samen. 

Werk met een gecertificeerde leverancier en installateur

Leveranciers en installateurs zijn vrijwel altijd op de hoogte van wat het rendement kan beïnvloeden. Het is daarbij wel belangrijk dat je in zee gaat met een erkende installateur. Indien er dan toch iets fout zou lopen, dan kan je steeds rekenen op verschillende soorten garanties zoals productgarantie, vermogensgarantie en teruglevering. Via deze weg kan je ook extra onderdelen kopen voor optimaal rendement, zoals power optimizers of een speciale omvormer.  

Zoek de beste plek voor voor het opvangen van zonlicht

In samenspraak met de aannemers of installateurs zoek je de ideale ligging voor je panelen. Als dat mogelijk is, zullen ze voorstellen om de zonnepanelen naar het zuiden te oriënteren. Panelen die op het zuiden, het zuid-westen of het zuid-zuid-oosten zijn gericht zullen het meeste opbrengen.

Denk aan het aantal uren dat je panelen in de zon liggen

Liggen je panelen voor een groot deel van de dag in de schaduw van een boom of nabijgelegen gebouw? Dan is dat nefast voor je bruikbare energie. Let er dus op hoeveel zonlicht je dak effectief te zien krijgt. 

De hellingsgraad doet er toe

De hellingsgraad of -percentage is afhankelijk van welk soort dak je hebt en hoe je panelen georiënteerd zijn. Dit heeft ook te maken met de meest ideale positie van de panelen om zonlicht op te vangen. Hoe meer zon je panelen te zien krijgen, hoe hoger het rendement en hoe lager de energierekening! 

zonnepaneel reinigen

Reinig je zonnepanelen regelmatig

De opbrengst van je zonnepanelen kan ook beïnvloed worden door hoe vuil ze zijn. Stof, zand, hars, bladeren en vogelpoep kunnen, net als schaduw, het zonlicht belemmeren. De weersomstandigheden kunnen dit vaak nog verergeren. Wind blaast vuil en zand op je panelen en hogere temperaturen laten de viezigheid aankoeken. Zelfs een flinke regenbui kan dit maar gedeeltelijk verhelpen. Het is daarom beter om een vakman, zoals De Mosgigant, in te schakelen voor het reinigen van je zonnepanelen. Een hoog rendement bereik je enkel met schone panelen!    

Efficiënt zonne-energie opwekken

Na de installatie is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de totale capaciteit van je zonnepanelen. Toch wordt dit vaak vergeten en doen er zich allerlei problemen voor die een invloed hebben op het rendement.

Spoor technische problemen snel op met een warmtecamera

Met behulp van een warmtecamera kunnen (potentiële) problemen makkelijk opgespoord worden. Het gaat hier voornamelijk over de interne schade die kan optreden door bijvoorbeeld oververhitting. Het houdt in dat de zonnecellen in een paneel beschadigd zijn en zogenoemde hotspots creëren. Dit heeft een invloed op je technisch rendement, want de stroom wordt dan niet goed doorgegeven aan de omvormer. Als problemen van deze aard onzichtbaar blijven, dan kan de hotspot groter worden en het volledige systeem aantasten. 

defect-zonnepanneel-opsporen-6


Verleng de levensduur van je zonnepanelen

Het is dus beter voor je zonnepanelen (én je spaarrekening) om je zonnepanelen van tijd tot tijd te laten controleren met een warmtecamera. Op die manier kan je grote problemen voorkomen en gerichte reparaties uitvoeren. Als één zonnepaneel slechter presteert, haalt dat het gemiddelde rendement sterk naar beneden. Gelukkig kan De Mosgigant makkelijk (potentiële) defecten aan je zonnepanelen opsporen! 

Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid? Kies voor De Mosgigant!

Voor de reiniging en controle van je zonnepanelen moet je bij De Mosgigant zijn. Dankzij ons gespecialiseerde team en professioneel materiaal behaal je in no time een hoog vermogen! Investeer nu in je zonnepanelen en zie het verschil op je jaarafrekening. Neem snel contact met ons op en ontvang een gratis offerte. 

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten hoe we tewerk gaan. We zijn actief in Oost- en West-Vlaanderen

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

houd het rendement VAN JE ZONNEPANELEN hoog 

Rendement van zonnepanelen hoog houden en zo veel energie opwekken? Onderhoud jouw panelen. Laat ze tijdig reinigen en controleer ze op defecten. 

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.