Kunststof en metalen daken en gevels ontmossen

Elk dak en gevel is anders, en daardoor verschilt ook de behandeling voor ontmossing van dak tot dak. Bij De Mosgigant hebben wij voor alle soorten daken een aangepaste behandeling met kwalitatieve, biologisch afbreekbare producten - ook voor kunststof en metalen daken en gevels!

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

Aangepaste behandeling op basis van type dakbedekking

Bij De Mosgigant staan we erop dat we de beste resultaten bereiken voor jouw dak. Dat houdt uiteraard ook in dat we onze behandeling afstemmen op de noden van jouw type dakbedekking.

Kunststof en metalen daken komen zowel voor in industriebouw als in residentiële woningen. Je hebt ze in verschillende kleuren, vormen en coatings. Vaak zien we dat deze daken voor grote oppervlakten gebruikt worden, waardoor ze zeker een aparte aanpak vereisen bij het ontmossen.

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

prijs ontmossing 3

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. Dak en gevelreiniging

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Waarom jouw kunststof of metalen dak ontmossen?

Misschien denk jij: ‘dat mos op mijn dak stoort me helemaal niet, ik hoef niet per se een proper dak’. Dat kan! Maar mos op jouw dak kan heel schadelijk zijn. Dus als je wil dat jouw dak een lange levensduur heeft en je geen zin hebt om je geld te investeren in een nieuwe dakbedekking, kan je jouw dak maar beter goed onderhouden.

dakcoating 2 soorten daken metalen dak ontmossen

Mos op jouw metalen of kunststof dak is schadelijk

De schade die mos verricht op jouw dak is heel uiteenlopend, gaande van waterschade en vorstschade tot algenvorming en vervuild regenwater. Wil je versnelde slijtage en bijkomende schade aan jouw dak vermijden? Dan moet je je dak ontmossen!

Waterschade

Mos op je dak kan leiden tot vochtinfiltratie. Doordat mos en vuil zich opstapelen op jouw dak kan je lekkages krijgen, waardoor er waterschade optreedt in huis. Zeker bij huizen met platte daken moet je hiervoor goed opletten.

Algenvorming

Naast mos kunnen zich ook algen op jouw dak vestigen. Deze gaan het dak en eventueel zelfs jouw gevel verontreinigen. Als je ze niet tijdig verwijdert, kunnen ze onherstelbare schade toebrengen aan jouw metalen of kunststoffen dak.

Vervuild regenwater

Tenslotte kunnen mossen op je dak niet alleen schade toebrengen aan jouw dak zelf, maar kunnen ze ook je regenwater ernstig verontreinigen. Soms zelfs in die mate dat het regenwater gaat stinken of verkleuren. 

Heb je dit probleem en wil je terug proper regenwater? Laat dan jouw regenput reinigen door de experten van De Mosgigant!

ontmossen van dakpannen
Dak laten reinigen

Dé oplossing? Jouw dak ontmossen!

Wil je dat jouw kunststoffen of metalen daken in een uitstekende conditie verkeren en wil je mossen op jouw dak vermijden? Dan is het regelmatig ontmossen van je dak de enige oplossing. 

Je kan ervoor kiezen om jouw dak zelf te ontmossen, of je kan de vakmannen van De Mosgigant inschakelen om jouw dak grondig te reinigen zodat het opnieuw in een uitstekende conditie verkeert!

Een klusje voor doe-het-zelvers?

Ben jij een echte handige Harry die graag zelf de handen uit de mouwen steekt? Wil je graag je eigen dak ontmossen? Dan raden wij je aan om heel grondig onderzoek te doen alvorens je aan de klus begint.

Juiste aanpak voor jouw type dak

Er is een reden waarom vakmannen bestaan: zij zijn namelijk experts in hun vak. Als je jouw dak gaat ontmossen, moet je heel goed weten wat de beste aanpak is voor jouw type dak. De ontmossing van een metalen of kunststoffen dak is dan ook helemaal anders dan die van een betonnen of keramisch dak.

Ontmossen met de juiste producten

Verder zijn ook de producten die je gebruikt allesbepalend voor het resultaat dat je zal verkrijgen. Aangezien de producten ook in jouw regenwater terechtkomen, gebruik je best biologisch afbreekbare producten.

Uiteindelijk is er ook nog de stand van jouw hogedrukreiniger. Je hebt exact de juiste druk nodig om het beste resultaat te bekomen voor jouw type dak. Wil je bijkomende schade vermijden? Dan kan je de druk best niet té hoog zetten.

Dak ontmossen? Kies voor een vakman

Je snapt het wel, een dak ontmossen is helemaal geen koud kunstje! Het is erg gevaarlijk om zonder de juiste beveiliging je dak op te kruipen, en bovendien kosten de juiste materialen en producten je ook nog eens een hele hoop geld. Gebruik je een verkeerde techniek en breng je schade aan aan jouw dak? Dan krijg je daar nog extra kosten bovenop.

 

Daarom is het beter en zelfs kosteneffectiever om voor een ervaren dakreiniger te kiezen, een vakman dus. Iemand met kennis van dakbedekking die jouw dak in een uitstekende conditie achterlaat. Waar je zo iemand vindt? Bij De Mosgigant natuurlijk!

Vraag hier je offerte aan

Duurzame ontmossing in 3 stappen

Allereerst behandelen we je dak van metaal of kunststof met biologisch afbreekbare producten die ervoor zorgen dat mossen en algen afsterven. Zo beginnen we de ontmossing van jouw dakbedekking. 

STAP 1: Inspectie

Voor we beginnen met dakpannen schoonmaken moeten we eerst weten met welke soort dakpannen we te maken hebben. De dakreiniger beoordeelt hoe het oppervlak het best bereikt en gereinigd kan worden. 

STAP 2: Voorbereiding

De weg naar het dak wordt vrijgemaakt en er wordt eventueel een stelling tegen de gevel geplaatst. Hier kan je de dakreiniger eventueel ook een handje helpen (en zo besparen op arbeidskosten). Op die manier kan de mos-specialist vlot dakpannen reinigen.

STAP 3: Ontmossing

Met kwalitatief materiaal worden jouw betonpannen niet onder hoge druk schoongemaakt, maar wel onder lage druk met heet water en hete stoom. Zo verzekeren wij dat je dak in uitstekende conditie blijft. 

Daarbij hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele vervuiling, want De Mosgigant werkt steeds met een biologisch afbreekbaar middel om dakpannen van beton te reinigen. Is het dak afgespoeld, dan heeft het even tijd nodig om te drogen alvorens de coating erbovenop komt.

Andere specialisaties

De Mosgigant specialiseert zich niet enkel in gevels en daken, maar reinigt ook onder andere regenputten, schoorstenen en zonnepanelen. Bij dit laatste kijken we ook na of er hotspots of kapotte cellen zijn. Beschadigde cellen kunnen je rendement immers sterk doen dalen. Op deze manier biedt De Mosgigant je net iets meer aan dan enkel reiniging. Met dit breed aanbod aan diensten staan wij jou bij in al je outdoor reinigingen. Zo sla je twee tot vijf vliegen in één klap! Laten we even opnieuw opsommen wat we zoal kunnen aanpakken:

 • daken
 • gevels
 • regenputten
 • zwembaden
 • zonnepanelen

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Huidige staat van je dak
 • Ligging van de woning
 • Dakgrootte en bereikbaarheid
 • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Als je een professional inschakelt

Waarom kiezen voor De Mosgigant?

De Mosgigant zet in op een duurzame ontmossing van jouw dak. Zo gaan we mosvorming tegen met respect voor de staat van jouw dakbedekking én de natuur, terwijl we ervoor zorgen dat we ook op lange termijn mosvorming op jouw dak tegengaan.

Kies vandaag nog voor de snelle en kwalitatieve service van De Mosgigant!

Vraag je gratis offerte aan

De prijs van jouw dak ontmossen hangt uiteraard af van veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van je dak en het type dakbedekking. Vraag nu jouw offerte aan voor het ontmossen van je dak bij De Mosgigant

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.