Betonpannen ontmossen DOOR EEN SPECIALIST

Wil je jouw betonpannen ontmossen in West-Vlaanderen? De Mosgigant zijn experts op vlak van dak ontmossen en -reinigen van alle soorten daken. Lees hier alles over onze werkwijze.

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

prijs ontmossing 3

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. Dak en gevelreiniging

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Waarom is het belangrijk je betonpannen te onderhouden?

betonpannen ontmossen 2

Dakbedekkingen bestaande uit betonpannen hebben speciale zorg nodig. In tegenstelling tot keramische dakpannen worden betonnen dakpannen niet gebakken tijdens de productie. Toch zijn ze beter bestand tegen allerlei (weers)omstandigheden. Dat is echter buiten mos gerekend. Slijtage zorgt ervoor dat er gruis loskomt, wat de pan ruwer maakt. Dit zorgt voor mos en vuil. Dat kan de dakgoot verstoppen, de regenput vervuilen en uiteindelijk zorgen voor lekkages en waterschade. Een gereinigd dak is er dus makkelijk twee waard!

Waarom je dak ontmossen? Zonder regelmatige dakreiniging gaat een dakpan nog geen 50 jaar mee. Daarom is het belangrijk dat je betonnen dakpannen minstens om de 15 jaar reinigt. Dit geeft niet alleen je woning een nieuwe uitstraling, maar het verlengt ook de levensduur van je pannen. Je dak laten reinigen is dus een echte must!

Zo onderhoud je betonnen dakpannen

Eerst en vooral moet je goed geïnformeerd zijn en veilig te werk kunnen gaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je met de juiste producten werkt, want ieder soort dak heeft een andere aanpak nodig. Als dat allemaal in orde is, kan je in theorie aan de slag. 

In de praktijk zijn er echter een aantal factoren die dit klusje kunnen bemoeilijken. Gebruik je per ongeluk de verkeerde producten, dan kan je nog meer schade aan je dak aanbrengen. Bovendien zal je, afhankelijk van de ligging en de architectuur van je woning, moeten investeren in een stelling. Een dak reinigen is geen simpele onderneming, maar gelukkig is je dak in veilige handen bij De Mosgigant.

Betonnen dakpannen impregneren en coaten

Wat veel mensen niet weten is dat je je dak kan beschermen tegen mos, vocht en schimmels door een beschermende coating aan te brengen. Je dak laten impregneren betekent zoveel als een transparante beschermlaag aanbrengen om je dakpannen te beschermen. Het aanbrengen van een impregneermiddel wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Je dakpannen beschermen en coaten doet De Mosgigant met veel plezier!

ontmossen van dakpannen
Dak laten reinigen

Vraag hier je offerte aan

De werkwijze van De Mosgigant

Om ongelukken van allerlei aard te vermijden laat je een dakreiniging uitvoeren door een expert met de juiste tools en kennis. Je dakpannen laten reinigen door De Mosgigant biedt dan ook heel wat voordelen, zoals een gerust hart en een verlaagd btw-tarief! Onze werkwijze is steeds in drie stappen, zo is je dak in no-time schoongemaakt. 

STAP 1: Inspectie

Voor we beginnen met dakpannen schoonmaken moeten we eerst weten met welke soort dakpannen we te maken hebben. De dakreiniger beoordeelt hoe het oppervlak het best bereikt en gereinigd kan worden. 

STAP 2: Voorbereiding

De weg naar het dak wordt vrijgemaakt en er wordt eventueel een stelling tegen de gevel geplaatst. Hier kan je de dakreiniger eventueel ook een handje helpen (en zo besparen op arbeidskosten). Op die manier kan de mos-specialist vlot dakpannen reinigen.

STAP 3: Ontmossing

Met kwalitatief materiaal worden jouw betonpannen niet onder hoge druk schoongemaakt, maar wel onder lage druk met heet water en hete stoom. Zo verzekeren wij dat je dak in uitstekende conditie blijft. 

Daarbij hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele vervuiling, want De Mosgigant werkt steeds met een biologisch afbreekbaar middel om dakpannen van beton te reinigen. Is het dak afgespoeld, dan heeft het even tijd nodig om te drogen alvorens de coating erbovenop komt.

Andere specialisaties

De Mosgigant specialiseert zich niet enkel in gevels en daken, maar reinigt ook onder andere regenputten, schoorstenen en zonnepanelen. Bij dit laatste kijken we ook na of er hotspots of kapotte cellen zijn. Beschadigde cellen kunnen je rendement immers sterk doen dalen. Op deze manier biedt De Mosgigant je net iets meer aan dan enkel reiniging. Met dit breed aanbod aan diensten staan wij jou bij in al je outdoor reinigingen. Zo sla je twee tot vijf vliegen in één klap! Laten we even opnieuw opsommen wat we zoal kunnen aanpakken:

 • daken
 • gevels
 • regenputten
 • zwembaden
 • zonnepanelen

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Huidige staat van je dak
 • Ligging van de woning
 • Dakgrootte en bereikbaarheid
 • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Als je een professional inschakelt

De Mosgigant: je dak is in goede handen

Dakpannen ontdoen van mos, reinigen en coaten? Vrijblijvend offertes aanvragen kan via  mosgigant.be. Binnen de 48u krijg je antwoord en wie snel beslist ontvangt 10% korting! Daarnaast betaal jij als klant pas wanneer jij tevreden bent, want daar hechten we veel waarde aan. 

Kies vandaag nog voor de snelle en kwalitatieve service van De Mosgigant!

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.