Dak reinigen en ontmossen

Het is van essentieel belang om regelmatig je dak te reinigen. In dit artikel lees je hoe de experten van De Mosgigant je dak in leven houden.

dak reinigen en ontmossen

Dak ontmossen: 3 voordelen

Ontmossen en reinigen heeft een aantal interessante voordelen:

1. Voorkom schade aan je dak

Mossen en algen kunnen de dakbedekking aantasten. Na een tijdje hechten ze zich aan je dak, waarna er kleine scheurtjes in je dak kunnen ontstaan. Doorsijpelend vocht kan op die manier je dakisolatie beschadigen en waterlekken veroorzaken. Ook kunnen de mossen en algen je dakgoten verstoppen en zo de buitengevel lostrekken. De kosten kunnen hierbij hoog oplopen.

2. Geniet langer van een mooi dak

Een dak moet heel wat zware regenvallen en stormen verduren. Dat kan voor slijtage zorgen. Mos zorgt daarbij nog eens voor een versnelling van het slijtageproces. Met een reiniging en coating blijft je dak extra lang beschermd!

3. Een frisse look

Niets ziet er meer onverzorgd uit dan een dak vol mossen en algen. Tijd dus om dat dak eens flink aan te pakken! Ook als je je huis wil verkopen wordt het aangeraden om je dak een grondige reiniging cadeau te doen. Dat zal je woning meteen een betere uitstraling geven.

Hoe vaak moet ik mijn dak ontmossen?

We weten ondertussen dat ontmossen belangrijk is, maar hoe vaak moet je nu De Mosgigant inschakelen voor een reiniging? Een vast tijdstip is er niet, want elk dak is verschillend. Het hangt onder andere af van:

  • Type dakbedekking: Een poreuze dakbedekking is een stuk gevoeliger voor de groei van mos. 
  • Ligging dak:  Een dak gelegen in een omgeving met veel wind of op een plaats waar de zon vaak op schijnt is minder vatbaar voor mosvorming. Wordt je woning omgeven door veel bomen? Dan moet je je dak veel sneller laten reinigen.
  • Leeftijd dak: Hoe ouder je dak, hoe zwakker en poreuzer het wordt. En dan wordt het veel vatbaarder voor mosgroei. 
  • Hellingsgraad dak: Bij platte daken blijft het mos veel makkelijker hangen dan bij schuine daken. Benieuwd hoe we een plat dak ontmossen?

Gemiddeld ben je met één flinke reiniging en ontmossing meerdere jaren op je gemak. Natuurlijk zal een oudere, meer poreuze dakbedekking iets sneller een nieuwe reiniging nodig hebben. 

Geen idee of je dak al toe is aan een reiniging? De Mosgigant geeft je graag persoonlijk advies. Contacteer ons hier. 

Zelf je dak ontmossen of niet?

Je kan ervoor kiezen om zelf je dak te reinigen en ontmossen aan de hand van een hogedrukreiniger en anti-mosproducten. Dan moet je echter wel rekening houden met een aantal factoren. Zo moet je eerst grondig onderzoek doen naar die anti-mosproducten, want niet elk product is geschikt voor elk dak. Dit hangt onder andere af van het type dak en de huidige conditie van het dak.

Daarnaast is er ook nog de bereikbaarheid en hoogte van je dak. Dakreinigers hebben kennis en professionele veiligheidsapparatuur waarover je zelf niet beschikt. Je zou bijvoorbeeld zelf nog stellingen moeten huren om op de juiste hoogte te komen, en dan spreken we nog niet van veiligheid eens je op je dak aan het werken bent. Met al die extra kosten die erbij komen ben je dus vaak zelfs voordeliger af met een professionele dakwerker.

Indien je zeker wil zijn van een goed en snel resultaat doe je dus best beroep op een professionele dakreiniger. Zij hebben de juiste kennis over producten die passen bij jouw dak en kunnen deze klus bovendien op een veilige en optimale manier uitvoeren.

De prijs voor het reinigen van je dak

Er zijn verschillende factoren in het spel die de kosten van een dakreiniging bepalen. De prijs zal heel vaak berekend worden in euro per vierkante meter. Hoe groter je dak, hoe hoger de uiteindelijke kostprijs. Daarnaast is de prijs afhankelijk van heel wat verschillende factoren, zoals de mate van vervuiling, de grootte, de bereikbaarheid, het type dak...

Geniet van een verlaagd BTW-tarief

Is je dak 10 jaar of ouder? Dan heb je recht op een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit betekent een besparing van maar liefst 15 procent op de eindfactuur! Een voorwaarde is wel dat je de klus laat uitvoeren bij gespecialiseerde dakreinigers, zoals De Mosgigant.

Benieuwd naar de prijs voor de reiniging van jouw dak? Vraag hier een gratis offerte.

Hoe reinigt De Mosgigant jouw dak?

Stap 1: Behandeling met ecologische producten

We behandelen je dak eerst met een speciaal reinigingsmiddel dat het mos en de algen doen afsterven. De Mosgigant gebruikt enkel de allerbeste producten van hoge kwaliteit. 

Stap 2: Lagedrukreiniging met stoom

Na een periode van enkele weken komen we terug om je dak schoon te maken. Veel reinigingsbedrijven werken met reiniging onder hoge druk, maar wij kiezen bewust voor een andere aanpak. De stoomreiniging van je dak gebeurt steeds onder lage druk en met een maximum van 150° C. Door de warmte komt alle vuiligheid los en de lage druk voorkomt dat de dakbedekking beschadigd wordt. 

Stap 3: Anti-mos behandeling

Na het ontmossen behandelen we je dak standaard met een anti-mos schuimlaag. Heb je keramische dakpannen of kleipannen, dan kan je kiezen voor een behandeling met een waterafstotende coating met hydrofuge. Zo blijft je dak lang mooi en beschermd.

Laat je dak ontmossen en coaten 

Het mos op je dak is verwijderd, maar hoe hou je dat dak nu lang genoeg schoon? Om het dak extra te beschermen en de terugkeer van mossen af te remmen kan je je dak laten nabehandelen met anti-mos coating. 

Let op! Je dak moet hiervoor wel goed gereinigd zijn, anders zal de coating niet het gewenste effect hebben.

dak reinigen en ontmossen

Geïnteresseerd?

Van dak reinigen en ontmossen tot je dak nabehandelen: de erkende vakmannen van De Mosgigant doen het allemaal!  


Wil je meer informatie, heb je interesse in een gratis demonstratie of wens je vrijblijvend een offerte? Zoek niet verder en neem contact met ons op!

Welke dakreiniging vraagt elk type dak?

Er zijn daken in allerlei soorten en maten. Elk soort dak vraagt dan ook een andere aanpak. Hier geven we je een mooi overzicht.

Dakpannen ontmossen

Voor de ontmossing van dakpannen kijken we naar de verschillende soorten dakpannen die er bestaan, zoals betonnen dakpannen of keramische dakpannen. Om mos te verwijderen van klassieke dakbedekkingen wordt meestal een dakreiniging en coating aangeraden.

Dakpannen ontmossen

Rieten dak ontmossen

Rieten dak

Heb je een rieten dak? Dan laat je best een specialist zoals De Mosgigant langskomen. Rieten daken zijn namelijk een stuk moeilijker om te reinigen. Vaak moet het mos uit het riet gekamd worden of moet er een deel van het vervuilde riet worden weggeschoren. 

Plat dak ontmossen

Platte daken zijn makkelijk met de hogedrukreiniger schoon te maken. De algen en mossen  worden dan meteen van het dak afgespoten.

platte daken reinigen en ontmossen

Hellend dak ontmossen

hellend dak

Een hellend dak is vaak iets moeilijker om te ontmossen. Gelukkig hebben wij bij De Mosgigant gespecialiseerde vakmannen in huis die dat klusje snel en efficiënt kunnen klaren. 

Leien dak ontmossen 

Wie een leien dak heeft laat zijn dak best ontmossen met een hogedrukreiniger of onder lage druk. We maken ook gebruik van een speciale roterende sproeikop om inwatering tegen te gaan. Daarna kan je je dak coaten met een anti-mosmiddel. 

leien dak reinigen en ontmossen

Waarom kiezen voor De Mosgigant?

dak reinigen en ontmossen

Wie zijn dak wil laten ontmossen, is aan het juiste adres bij De Mosgigant! Daken ontmossen is wat we bij De Mosgigant het liefste doen en waar we al vele jaren ervaring mee hebben. Elk dak ziet er weer als nieuw uit wanneer Mosgigant er zijn handen onder zet.

Onze dakwerkers, Brecht en Mathijs zijn enorm gedreven en staan altijd klaar voor onze klanten. Ze zorgen voor een tip-top service in een korte tijd. Zaakvoerder Kevin leidt aan de andere kant alles in goede banen, voor een snelle en efficiënte service.

Eerst zien, dan geloven?

Wil je eerst met je eigen ogen zien hoe efficiënt de dakontmossing van De Mosgigant is? Je kan altijd een demo aanvragen, zodat we je het verschil zelf kunnen tonen. We komen met onze demobus bij jou langs en geven je antwoord op al je vragen!

Jouw dak laten reinigen en ontmossen? 

Wil je graag jouw mos laten verwijderen door de experten van Mosgigant? Wij staan graag voor je klaar. Aarzel niet en laat De Mosgigant jouw mos verwijderen! Neem vandaag nog contact op met ons.

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.