Dak reinigen: prijs

Er zijn verschillende factoren in het spel die de prijs van een dakreiniging bepalen. In dit artikel legt De Mosgigant je uit hoe de kostprijs van een dakreiniging tot stand komt. 

Verschillende soorten reinigingen 

De prijs zal heel vaak berekend worden in euro per vierkante meter. Hoe groter je dak, hoe duurder de uiteindelijke kostprijs. Daarnaast is de prijs afhankelijk van heel wat verschillende factoren. De gebruikte methodes zijn daar zeker een belangrijk onderdeel van. Hieronder kan je alvast enkele verschillende methodes vinden.

1. Zacht wassen

Dit is een soort dakreiniging waarbij hoge waterdruk vermeden wordt. In plaats daarvan werkt men met lage druk, hetere temperatuur en extra reinigingsmiddel voor hardnekkige vervuiling. Hoge druk kan namelijk je dakbedekking beschadigen. Daarom opteren wij bij De Mosgigant meestal voor het zacht wassen van je dak.

2. Dak reinigen

Het is noodzakelijk om af en toe je dak te laten reinigen. Na verloop van tijd kan het mos in je dak namelijk kleine scheurtjes maken en zo je dak beschadigen en lekkages veroorzaken. Eveneens kan vuil en mos in je dakgoot terechtkomen, waardoor je een verstopte dakgoot krijgt. Door het gewicht kan die de buitengevel lostrekken. De Mosgigant zal daarom ook je dakgoot reinigen indien dit nodig is.

De Mosgigant doet dit uitsluitend met kwalitatieve en ecologisch verantwoorde producten. Kijk voor meer informatie gerust naar onze werkwijze of neem contact met ons op.

 

3. Vlekken op het dak verwijderen

Afhankelijk van de hardnekkigheid en de grootte van de vlekken bepalen we de gemiddelde kosten.

4. Dak laten coaten

Nadat je dak gereinigd is, is het aangeraden om een coating aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat het mos zich moeilijker aan je dakbedekking kan hechten en ook helpt om je dak zo lang mogelijk schoon te houden.

95% van de mensen kiest voor een transparante coating.

Let op! Je dak moet hiervoor wel goed gereinigd zijn, anders zal de coating niet het gewenste effect hebben.  

FAQ: Wat is het verschil tussen impregneren en coaten? 

Coaten doet men op oudere daken die niet meer in topconditie zijn, maar nog niet aan vervanging toe zijn. Als je een dak hebt dat er nog goed uitziet, maar wel een goede bescherming vraagt, kan je kiezen om je dak te laten impregneren

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten reinigen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Het type dakbedekking

De prijs én de reinigingsmethode zijn ook afhankelijk van het soort dak en het soort dakbedekking dat bij jou aanwezig is:

1. Dakpannen

Dakpannen kunnen nog opgedeeld worden in verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld betonnen dakpannen of keramische dakpannen. Om mos te verwijderen van klassieke dakbedekkingen wordt meestal een dakreiniging en coating aangeraden.

2. Metalen dak

Een dak in metaal heeft ten opzichte van poreuze dakbedekking, zoals dakpannen, het voordeel dat het niet zal barsten. Je moet echter wel oppassen voor deuken. Doe dus altijd beroep op een ervaren expert zoals De Mosgigant.

3. Leien dak

Leisteen wordt het best gereinigd met lage druk, wederom om beschadiging te voorkomen. 

4. Rieten dak

Rieten daken vergen een gespecialiseerde aanpak. Meestal wordt het dak dan uitgekamd of worden er een laagje riet weggeschoren. Afhankelijk van de vervuiling zullen we jou een geschikte methode voorstellen. 

Indien je in het bezit zou zijn van een ander type dak mag je ons altijd contacteren voor advies op maat van jouw situatie

dak reinigen prijs

Andere factoren die de prijs bepalen

Naast de methode en soort dakbedekking zal de prijs verder beïnvloed worden door volgende zaken:

1. De mate van vervuiling

Is je dak al een tijdje niet schoongemaakt? Zie je de mossen en algen zo liggen? Dan hebben we te maken met een dak met een sterke vervuiling. De prijs zal dan waarschijnlijk ook hoger uitvallen. Het kost namelijk veel meer tijd om dat hardnekkige vuil te kunnen verwijderen. 

2. Schuin dak of plat dak:

Afhankelijk van het type dak zal er andere apparatuur nodig zijn. Een plat dak ontmossen is immers veel makkelijker dan dezelfde procedure bij een hellend dak. Bij De Mosgigant beschikken we over onze eigen hoogwerker, zodat we overal kunnen komen. We zijn op alles voorbereid!

3. Oppervlakte van het dak:

Een groter oppervlak zal natuurlijk langer duren om schoon te krijgen. Wel is het zo dat hoe groter het oppervlak is, hoe kleiner de kost per vierkante meter zal zijn.

Bespaar kosten met een BTW-verlaging

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een BTW-verlaging van 21% naar 6%. Dit betekent een besparing van maar liefst 15 procent op de eindfactuur! Een voorwaarde is wel dat je de klus laat uitvoeren bij gespecialiseerde dakreinigers zoals De Mosgigant.

In een mum van tijd een proper dak met De Mosgigant

De Mosgigant is jouw perfecte partner voor dakreinigingen in West-Vlaanderen. Ons professionele team staat garant voor de beste service en een efficiënte, correcte uitvoering. Daarnaast staan we steeds voor je klaar met tips en advies. 

Zou je graag een gratis demonstratie willen vooraleer je beslist? Wens je een vrijblijvende offerte? Aarzel niet langer en neem contact op met ons.

Dak Reiniging bij de-mosgigant

De experts van Mosgigant komen jouw dak reinigen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.