DAK ONTMOSSEN KORTRIJK

Wil je jouw dak ontmossen in Kortrijk? De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en Oost-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAKONTMOSSING

Mos van je dak verwijderen gebeurt telkens met een stoomreiniging zonder druk. Zo voorkom je schade aan het dak.

dak ontmossen of niet 2

2. ontmossen en coaten

Met een ontmossing en coating blijft je dak en gevel extra lang beschermd! Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

dak ontmossen kortrijk

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

De voordelen van je dak te ontmossen in Kortrijk?

Je dak ontmossen in Kortrijk is van cruciaal belang om je dak in optimale staat te houden. Na verloop van tijd kunnen mossen immers beschadigingen zoals scheurtjes en lekkages in je dak veroorzaken. Vocht kan dan je dakisolatie gaan aantasten, wat tot grote kosten zal leiden.

Daarnaast ziet een dak met groene aanslag er zeer vies uit. Daarom zijn wij bij De Mosgigant gespecialiseerd in dak reiniging in regio Kortrijk in West-Vlaanderen.

GEÏNTERESSEERD?

Interesse om je dak te laten ontmossen in Kortrijk, West-Vlaanderen? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

Wanneer je dak ontmossen in Kortrijk?

Wanneer je dak ontmossen? In de meeste omstandigheden volstaat een reiniging om je dak in topstaat te houden. Dit kan natuurlijk variëren wanneer je bijvoorbeeld in een bosomgeving woont, aangezien dan meer vuil kan achterblijven. Het laten coaten van je dak kan in deze situatie veel helpen.

dak ontmossen kortrijk 2

Hoe kan een dakreiniging in Kortrijk zoal gebeuren?

Afhankelijk van het type vervuiling zal De Mosgigant je een bijpassende reiniging voorstellen. Bij hardnekkige vervuiling zal bijvoorbeeld een hogedrukreiniger en reinigingsmiddel nodig zijn.


De meest voorkomende reinigingen vind je hier opgelijst.

 1. Mos van je dak verwijderen
 2. Dakgoten reinigen
 3. Dak algemeen reinigen
 4. Dakcoating laten aanbrengen

Werkwijze

Onze dakwerker zal volgens deze stappen te werk gaan bij het ontmossen van daken:

STAP 1: DAKINSPECTIE

We komen op voorhand bij je langs in Kortrijk om te bekijken hoe je dak eraan toe is. We houden hierbij rekening met een aantal factoren. Het type dakbedekking dat bij jou aanwezig is en de staat ervan zal bepalen welk schoonmaakmiddel en materiaal we zullen gebruiken.

STAP 2: DAKONTMOSSING

Na de voorbereidende werken volgt het mos reinigen op je dak. Dit kan zowel met als zonder reinigingsmiddelen, afhankelijk van de dakbedekking en de hardnekkigheid van het vuil: een dak ontmossing zonder reinigingsmiddel.

Plat dak reinigen in Kortrijk

Een dak ontmossen is zowel bij een plat dak als een hellend dak essentieel. Bij platte daken kan er echter meer vuil blijven liggen dan bij hellende daken. Door het gebrek aan circulatie kan het mos zo beter groeien. Een plat dak is dan ook meer vatbaar voor lekkages, waardoor er een dakwerker nodig is om je dak te laten ontmossen.

Hellend dak reinigen in Kortrijk

Een hellend dak is uiteraard moeilijker te bereiken. Daarom hebben wij een eigen hoogwerker. Zo kunnen we een volledige, efficiënte dakreiniging uitvoeren.

DAKCOATING

Na het ontmossen van je dak, is het aangeraden om een coating aan te laten brengen of te laten impregneren.

Je dak ontmossen en coaten voorkomt de hechting van vuil aan het dak en zorgt ervoor dat je dak er weer als nieuw uitziet. 

dakcoating 2

Dak ontmossen in combinatie met gevelreiniging in Kortrijk

Vanuit een kostenperspectief kan het voordelig zijn om het dak ontmossen te combineren met het reinigen van je gevel

Aangezien de kost wordt berekend per vierkante meter zal de totale prijs dalen met de grootte van de oppervlakte.

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

 • Extreme hitte
 • Vorstperiodes
 • Storm of regenweer

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • Huidige staat van je dak
 • Ligging van de woning
 • Dakgrootte en bereikbaarheid
 • Soort dak 

Vraag hier je offerte aan

GENIET VAN EEN VERLAAGD BTW-TARIEF

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
 • Als je een professional inschakelt

je dak LATEN ontmossen in Kortrijk

Ons team van ervaren medewerkers beschikt over alle nodige expertise om jouw dak er terug als nieuw te laten uitzien. Neem vrijblijvend contact met ons op en wees zeker van een correcte prijsofferte.

Vraag een gratis offerte aan

De experts van De Mosgigant komen jouw dak ontmossen in regio Kortrijk, West-Vlaanderen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jouw dak op te frissen en te beschermen tegen weer en wind!

Meer over:

DOWNLOAD HIER ONZE INFOBROCHURE

Nog extra vragen? Download hier dan onze handige gids die jou exclusieve tips en tricks deelt over je dak en alles wat er bij komt kijken.

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.