ONTMOSSEN VAN JE DAK MET DE MOSGIGANT

Ontmossen van je dak, hoe begin je daaraan? Zou je graag willen weten hoeveel het kost om iemand je dak te ontmossen?  De Mosgigant is actief in verschillende regio's in West- en West-Vlaanderen voor dak ontmossing en gevelreiniging.

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

Waarom Ontmossen van je dak belangrijk is 

Waarom je dak ontmossen belangrijk is? Voor je je mos reinigt van je dak is het een goed idee om te bedenken waarom dit nu precies nodig is. Je dak ziet er misschien helemaal niet zo erg uit naar jouw mening. Is het dan echt nodig? Toch wel!

Zonder dat je het weet kan je dakbedekking beschadigd zijn of is je dak vervuild door het mos en de algen. Zeker voor oudere daken is je dak laten ontmossen interessant. Hier geven we de belangrijkste redenen mee waarom je je dak zou laten ontmossen. 

Levensduur verlengen

Je dak krijgt tijdens het ontmossen eigenlijk een soort beauty-behandeling. Regelmatig je dak reinigen, zorgt ervoor dat er minder kans is op beschadigingen door algen en mossen. Ook kleine oneffenheden worden zo makkelijker verwijderd. 

Esthetiek

Je dak is natuurlijk een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze bij je op bezoek komen. Een proper dak zorgt dan ook meteen voor een mooiere woning.

Natuurlijk is dit ook belangrijk wanneer je je woning opnieuw wil verkopen. Een huis met een dakbedekking vol mossen wordt nu eenmaal sneller aan de kant gezet dan een huis met schone dakpannen. 

Barsten en lekkages voorkomen

Je dak ontmossen is echter ook belangrijk om de simpele reden dat mossen je dakbedekking aantasten. Doorheen het jaar nemen mossen namelijk heel wat regenwater op. Wanneer het vriest zet het mos uit en kan het zo kleine scheurtjes in je dakpannen veroorzaken. 

Hoe langer je dit laat aanslepen, hoe meer schade algen en mossen aanbrengen. Je dak laten ontmossen is dan ook een goed idee om lekkages te voorkomen. 

ontmossen van je dak 3

Hoe gaat het ontmossen van je dak in zijn werk? 

Nu je weet dat regelmatig je dak ontmossen enkel maar voordelen heeft voor de levensduur van je woning, wil je misschien wat meer weten over hoe een dak ontmossen en coaten precies gebeurt. Als je deze uitleg niet voldoende vindt, kan je ook altijd de gratis demo bus van de Mosgigant langs laten komen. 

STAP 1: Voorbereiding

Wanneer je goed voorbereid bent, gaat alles heel wat makkelijker. Ook bij de Mosgigant geloven we daarin! Voor we beginnen met het ontmossen, zorgen we er dan ook voor dat we precies weten waarmee we te maken hebben.

Voor je je dak ontmost is het namelijk belangrijk te weten welke soort dakbedekking je hebt. Gaat het over een hellend dak of platte daken, een leien dak of rieten daken? Ook moet er bekeken worden of je dak asbesthoudende materialen bevat. In dat geval mag er namelijk absoluut niet ontmost worden, maar laat je je dakbedekking beter verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. 

STAP 2: ONTMOSSEN VAN JE DAK

De voorbereiding is voorbij. We kunnen eindelijk beginnen met het ontmossen van je dak! 

We hebben zo’n speciaal reinigingsmiddel nodig om er niet alleen voor te zorgen dat je dak ontmossen goed gaat, maar ook om het milieu niet verder te belasten. Ons reinigingsmiddel vormt dan ook geen gevaar voor de natuur. 

stap 3: Dak reinigen

Je dak reinigen doen we na twee weken. Hierbij wordt je dak afgespoten met een speciale hogedrukreiniger. Die gebruiken we op een temperatuur onder de 150°C en met een lage druk. 

De warmte zorgt ervoor dat het vuil van je dak verdwijnt. De lage druk helpt vervolgens om je dakbedekking te beschermen tegen verdere schade. 

stap 4: Dak coaten

Het dak ontmossen is één ding, maar je dak moet natuurlijk ook beschermd worden tegen nog meer mos. We zorgen er daarom voor dat een anti-mos coating op je dak aangebracht wordt. Dit geldt enkel voor keramische dakpannen of kleipannen. 

Je dak laten coaten zorgt ervoor dat het mos niet snel terug zal keren. Zo bescherm je je dakbedekking nog een hele tijd tegen mos en verdere beschadigingen!

Zelf doen of vakmannen VAN DE Mosgigant inschakelen?

Mos op het dak verwijderen klinkt misschien niet al te moeilijk, maar zelf op je dak staan is toch niet zo’n goed idee. Voor al je dakwerken is het een beter idee om vakmannen van De Mosgigant in te schakelen.


Kwaliteit


De Mosgigant zorgt er namelijk voor dat we enkel hoogkwalitatieve producten aanbrengen op de oppervlakte van je dak. Zo is ons reinigingsmiddel biologisch afbreekbaar en brengt het dus geen schade toe aan het milieu.

Verder brengen we ook onze eigen speciale hogedrukreiniger mee om je pannen op de beste manier schoon te maken.


Expertise


De werknemers van De Mosgigant zijn het natuurlijk gewend om daken te ontmossen. Ze weten dan ook precies wat te doen voor welke soort dakbedekking en wanneer er een extra coating nodig is. Ook doen ze dit alles op een veilige manier.


Correcte uitvoering


Heb je een leien dakbedekking? Weet je niet precies hoe je jouw dak het best kan ontmossen? Voor een juiste uitvoering schakel je best een professional van De Mosgigant in. Wij plaatsen jouw dak niet in de schaduw en zorgen dat het snel vrij is van mos en verdere barsten.

PRIJS ONTMOSSEN VAN JE DAK

Je dak reinigen kan natuurlijk niet gratis. Wanneer je je dak laat ontmossen bestaat de prijs van je dak ontmossen echter uit een paar factoren. Hier geven we je graag een overzicht van wat je precies betaalt. 

Arbeidskosten

Een ervaren vakman heeft natuurlijk ook een loon nodig. Een dakwerker van De Mosgigant zorgt dan wel voor een correcte uitvoering, een goede dakreiniging en weet precies wat te doen met elk type dakbedekking.

De exacte kosten hangen ook af van de grootte van het dak en de soort dakbedekking. Een plat dak ontmossen is bijvoorbeeld heel wat makkelijker dan het ontmossen van een schuin dak. Bij zo’n oppervlak is het namelijk belangrijk dat er met de juiste hoek gewerkt wordt bij de dakreiniging, en het is een stuk minder veilig. 

Er is daarnaast een groot verschil tussen de soorten dakpannen. Wil je bijvoorbeeld een rieten dak of leien dak ontmossen en coaten, dan komt er heel wat meer bij kijken. Bij rieten daken moet je soms het mos zelfs uit het riet kammen. Ook dan gaat de prijs omhoog. 

Materiaalkosten

Wanneer je je dak wilt laten ontmossen, is het eveneens belangrijk om voor het juiste materiaal te zorgen. De Mosgigant werkt enkel met de meest moderne machines, speciaal gemaakt voor het ontmossen van daken. 

Je dak ontmossen wordt heel wat makkelijker met de juiste, milieuvriendelijke materialen. De Mosgigant heeft die gelukkig altijd bij!

Verlaagd btw-tarief

Bij het ontmossen van je dak kan je in bepaalde gevallen genieten van een btw-tarief van slechts 6%. Dat kan wanneer je woning ouder is dan 10 jaar. Ben je niet zeker of je wel in aanmerking komt? Bekijk dan de site van FOD Financiën of stel ons rechtstreeks je vraag

Waarom de Mosgigant? 

Ondertussen ben je overtuigd dat je dak ontmossen een goed idee is. Waarom zou je dit echter bij de Mosgigant laten doen? We geven je graag een overzicht van waarom je voor ons zou kiezen. 

Klein bedrijf met gigantisch hart

Ons team is misschien klein, maar onze passie voor je dak is even gigantisch als onze naam doet vermoeden! Onze dakwerkers, Brecht en Mathijs, staan altijd met een glimlach voor je klaar terwijl Kevin, de zaakvoerder, alles in goede banen leidt. 

Dankzij ons klein bedrijf staan we dichtbij de klant en hebben we een erg persoonlijke aanpak. Zo kan je altijd bij ons terecht voor vragen, gratis offertes of zelfs een gratis demonstratie van hoe wij jouw dak ontmossen en coaten. 

Mos dak verwijderen

Andere diensten

Daken ontmossen is niet onze enige activiteit! Zo kan je bij ons terecht voor enkele andere zaken, waardoor we jouw volledige woning een nieuwe glans kunnen geven. 

Regenput en zwembad schoonmaken

Zo maken we bijvoorbeeld jouw regenput handmatig terug schoon. We kunnen eventueel ook je toevoerbuizen en overloopbuis aan een inspectie onderwerpen om te zien of alles nog naar behoren werkt.

Daarnaast geven we je zwembad een grondige schoonmaakbeurt! Zo kan jij bij mooi weer met een gerust hart terug baantjes trekken.

Zonnepanelen reinigen en checken


Je dakpannen zijn natuurlijk niet het enige deel van het dak dat een schoonmaakbeurt verdient. Ook je zonnepanelen moeten regelmatig gereinigd worden om een optimaal rendement te garanderen. 

Onze vakmannen zorgen ervoor dat je zonnepanelen op een juiste manier weer terug schoon worden gemaakt. Daarnaast checken wij ook of al je zonnecellen nog goed werken. Een foto van de kapotte cellen kan vervolgens naar jou worden doorgestuurd, zodat je je garantie bij de leverancier in kan roepen. 

Mos dak verwijderen

Ervaring

Ons team is dag in, dag uit bezig met het ontmossen van allerlei daken. We hebben dan ook heel wat ervaring! Die expertise gebruiken we om ervoor te zorgen dat jouw dak terug straalt - en beschermd wordt tegen verdere beschadigingen. 

Voor reinigen, ontmossen en coaten staat de Mosgigant altijd met een glimlach voor je klaar. 

De mosgigant transport
ontmossen van je dak 3

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

Overtuigd?

Ben je overtuigd en wil je graag je dak laten ontmossen door de experten van de Mosgigant? Of heb je nog verdere vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Wil je er meteen invliegen? Dat kan ook! Vraag meteen je gratis offerte aan voor een kwalitatieve behandeling van je dak. 

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.