MOS REINIGEN OP Je DAK? 

EEN GOED IDEE ALS JE ‘T ONS VRAAGT!

Een proper dak, daar worden de vakmannen van De Mosgigant echt gelukkig van. Waarom is het nu zo belangrijk om mos te reinigen op je dak? Wij lichten het even voor jou toe in dit artikel.

prijs ontmossing 3

Waar zijn we actief?

Dak ontmossen West-Vlaanderen kaart

voorkom schade aan je dak door mos

voor en na resultaat mos verwijderen
Group 115
vorst icoon
Group 130
Group 117

WATERSCHADE

Door ophoping van vuil en mos kunnen er lekages gevormd

worden die zorgen voor waterschade

VORSTSCHADE

Wanneer het vriest kunnen dakpannen poreuzer worden en
barsten onstaan. Mos wil net zich net vasthechten aan die
barsten. Zo onstaat er enkel nog meer schade.

ALGENVORMING

Algen kunnen je gevel en dak verontreinigen, daarboven op
brengen ze ook schade toe die je niet meer kan herstellen.

TROEBEL EN VUIL REGENWATER

Wanneer regenwater wordt opgevangen via het dak, kan dit
resulteren to verontreinigd water in je regenput. Met een
proper dak heb je dit probleem niet meer.

voor en na resultaat mos verwijderen

Waarom groeit er mos op mijn dak?

Staat jouw dak vol mos en snap je niet vanwaar het komt? Wel, de combinatie van veel regen en weinig zon (typisch Belgisch weer) stimuleert mosvorming. Na een regenbui krijgt je dak vaak onvoldoende tijd om opnieuw op te drogen. Daardoor ontstaat er mos.


Wil je graag begrijpen waarom jouw dak meer mos aantrekt dan dat van je buren? De mate waarin mos zich ontwikkelt is afhankelijk van:

De ligging van je woning

Zo trekken woningen in bosrijke gebieden sneller mos aan.

Oriëntering

Woningen aan de schaduwzijde (georiënteerd naar het noorden) zijn ook gevoeliger voor mos.

Type dakbedekking

Dakpannen, rieten dak of leien dak: elk dak krijgt mos op een andere manier te verduren. Niet alleen de omgeving, maar ook je dak zelf heeft een invloed op mosvorming.

ONZE DIENSTEN:

1. DAK LATEN ONTMOSSEN

Mos van je dak verwijderen is essentieel om de levensduur van je dak aanzienlijk te verlengen. Door je dak tijdig te ontmossen voorkom je problemen zoals lekkages of verstoppingen van dakgoten.

dak ontmossen of niet 2

2. COATING AANBRENGEN 

Na een reiniging kan je dakbedekking poreus worden. Daarom raden wij ten stelligste aan om een transparante coating na een ontmossing aan te brengen. Dat is een beschermende laag die ervoor zorgt dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Ontdek hier de prijs: ontmossen en coaten

ontmossen en coaten 2

3. Zonnepanelen reinigen

Zijn je zonnepanelen vuil of werken ze niet meer naar hun optimaal rendement? De Mosgigant is specialist in het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen-reinigen

4. gevel reinigen

Laat je gevel reinigen zonder dat je schade veroorzaakt aan je voegen of verflaag.

gevel reinigen 2

5. regenput ontsmetten

Wie een waterput heeft plant best jaarlijks een grondige reiniging in. Zo ben je steeds zeker dat je regenwater in goede staat is. Ontdek hier de prijs regenputreiniging.

reinigen regenput prijs

De Mosgigant kan elk soort dak de baas

Of je nu een plat dak hebt of een hellend dak: voor De Mosgigant kent geen enkel dak geheimen!

Plat dak

Een plat dak heeft vrij snel last van mosvorming. Bovendien zal mos nog sneller aanwezig zijn als jouw plat dak steentjes bevat. Ook oudere, platte daken trekken gemakkelijk mos aan. Het goede nieuws is dat de professionals van De Mosgigant dit dak wel heel erg gemakkelijk kunnen ontmossen. Denk je nu: dan kan ik het ook zelf? Wel, er is toch vakmanschap nodig om deze klus zonder ernstige schade tot een goed einde te brengen. Je schakelt het best de hulp in van specialisten.

Hellend dak

Een hellend dak ontmossen, vraagt nog wat extra expertise. Zo’n dak is namelijk moeilijker te bereiken. Toch is ook dat voor De Mosgigant geen probleem. Om jouw schuin dak goed te reinigen werken we van boven naar beneden. Zo komt wordt er geen stoom onder de dakpannen gespoten en blijft de dakconstructie gespaard van vochtproblemen.

 

Verlaagd btw-tarief

Wist je dat je van een btw-verlaging geniet als je woning ouder is dan 10 jaar? Je betaalt dan 6% btw in plaats van 21% btw, als je je dak laat reinigen door een gespecialiseerd team. 

mos reinigen dak 3

Dak ontmossen: werkwijze

Bij De Mosgigant reinigen we daken volgens dit drieledige stappenplan:


Stap 1: Behandeling met milieuvriendelijke producten

Eerst behandelen we jouw dak met biologische afbreekbare producten die het mos en algen doen afsterven. Het is belangrijk om te vermelden dat we op een milieuvriendelijke wijze te werk gaan

Stap 2: Stoomreiniging

Onze stoomreiniging is UNIEK in de mosbestrijding! We komen enkele weken later langs om met een lage druk, maar vrij hoge temperatuur van 150°C jouw dak te ontmossen. Zo kunnen we alle vuiligheid van je dak spuiten en garanderen we dat je dak het best gereinigd is. 

Stap 3. Nabehandeling 

Ten slotte brengen we een anti-mos schuimlaag aan om je dak op lange termijn goede bescherming te bieden. We kunnen - indien je dat wenst - ook een beschermende coating aanbrengen die water gemakkelijk afstoot. Dat raden we vooral aan bij keramische pannen of kleipannen, voor een langdurige bescherming.

Mos verwijderen op je dak: alle voordelen

Minder energie verbruiken

Een onverzorgd dak met een wildgroei aan mos kan ervoor zorgen dat je isolatie aangetast wordt. Hierdoor verlies je warmte en zal je de verwarming een graadje hoger moeten zetten. Wil je dus minder energie verbruiken? Laat je dak dan ontmossen.

Propere uitstraling

Als je lang gespaard hebt voor de woning van je dromen, wil je die natuurlijk ook zo goed mogelijk onderhouden. Groen mos op je dak, laat je dus het best verwijderen door specialisten, om je woning ook langs de buitenkant te laten stralen.

mos reinigen dak 3

Waterschade vermijden

Mos op het dak creëert barsten en gaten in jouw dakbedekking. Bij hevige regenval kan je dan last krijgen van lekkages. Ook vorst is nefast voor mos, aangezien mos het vocht opvangt en dan uitzet. Je dak kan zo verder barsten met lekkages als gevolg.

En het slechtste van al: je ziet die barstjes amper, want mossen hechten zich eraan vast. Er is dus wel degelijk een vuiltje aan de lucht, alleen kan jij het gewoon niet zien.

prijs dakontmossing

De prijs voor dakontmossing is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Huidige staat van je dak
  • Ligging van de woning
  • Dakgrootte en bereikbaarheid
  • Soort dak 

Gratis offerte

BTW-TARIEF VAN 6%

De Vlaamse overheid voorziet een btw-tarief verlaging van 6% voor dakontmossing als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Als je woning ouder is dan 10 jaar.
  • Als je een professional inschakelt

Veelgestelde vragen

IN WELKE REGIO'S ZIJN WE ACTIEF?

Hoe moeilijk is een dak ontmossen echt?

De doe-het-zelvers onder ons willen misschien toch hun eigen dak ontmossen, maar je moet enorm voorzichtig zijn als je een optimaal resultaat wil bekomen. Elk dak is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het gaat hier niet enkel over de juiste producten, maar ook over de juiste druk gebruiken bij een hogedrukreiniger.


Niet enkel is dit niet zo simpel, je hebt heel wat gespecialiseerd materiaal nodig om het werk tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk spaar je dan weinig geld uit met het zelf te doen. Erger nog: je kan heel wat kosten oplopen als je ineens met schade zit! Je hebt er dus alle baat bij om je dak te laten ontmossen door een ervaren dakreiniger.

Hoe vaak dak ontmossen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je je dak moet laten ontmossen. De soort dakbedekking, de leeftijd en de hellingsgraad en ligging van het dak spelen hierbij allemaal een rol. Is je dak ouder dan 10 jaar? Dan laat je het best eens nakijken. Ook hierbij is het aangeraden om een professional in te schakelen.

Wanneer laat ik nu best mijn dak ontmossen?

Wanneer ontmossen? Er is geen vast tijdstip waarop je je dak moet ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking. In de volgende weersomstandigheden is het bijzonder moeilijk om je dak te laten ontmossen:

  • Extreme hitte
  • Vorstperiodes
  • Storm of regenweer

Geïnteresseerd?

Fan van onze werkwijze? Vraag dan nu al een gratis offerte aan. Zo kom je zeer snel te weten wat de exacte kosten zijn om deze werken uit te voeren op maat van jouw dak.

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.